hangi açıdan baktığınıza bağlı
Bakış açılarımızın farklılıkları belli ki ben size durumu yazmışım zaten.
1. açı: şayet bu çalışmam sonucunda para kazanmış olsaydım bu durumda nefis bir hak yeme durumu olabilirdi (olabilirdi diyorum açıklaması aşağıda...)
1. açınıza, ticari amaçlı olmaması başkasının eserini ondan izinsiz eğitim amaçlıda olsa kullanma yetkisi tanır diye bir durum söz konusu olamaz görüşündeyim..
2. açı: sivas rehberlik ve araştırma merkezi sitesine girerseniz bunun gibi yüzlerce afiş olduğunu göreceksiniz. bu afişleri Türkiye genelinde binlerce öğretmen binlerce okulda öğrencilere faydalı olmak ve eğitmek amacıyla okulun en çok görülen yerlerine asıyorlar (çocuğunuz varsa okulunda bu afişlerle karşılaşmanız kuvvetli bir ihtimaldir). şimdi bu bahsi geçen karikatürü siz yapmış olsaydınız ve böyle ulvi bir amaç için kullanıldığını görseydiniz yine olayı NEFİS BİR HAK YEME DURUMU olarak değerlendirir miydiniz?
2. açınıza ise; herhangibi bir siteye değil, internette benzer konularda milyonlarca afiş olduğu ve bunlarında işi yapan kişinin haklarını vermeden kullanılmasına karşıyım. Amacınız bir yandan faydalı olmak; amaç güzel fakat, bir öğrenciniz; size bu konunun detayını sorduğunda üzümünü ye bağını sorma gibi bir lüksünüzün olduğunu sanmıyorum..Benim babam da öğretmendi ve çevremde bir çok yaşıtım öğretmen arkadaşım var..Ben hiç birinden böyle bir durum görmedim..
bu konu benim çok hassas olduğum aynı zamanda da aşırı öfklendiğim bir konu. bu tür durumlarda olaya "NEFİS BİR HAK YEME DURUMU" diye bakan kişiler acaba hayatlarında hiç mi kendisine ait olmayan bir resim, bir karikatür, bir brush, bir icon, bir shape vs kullanmamışlardır? hep merak etmişimdir.
"NEFİS BİR HAK YEME DURUMU" diye bakan kişi benim..Kişiler yok şuan..Ve üstte yazdığı gibi düşünceniz varsa bu ben hatalıyım evet ama herkes bir miktar hatalıdır demek değilmidir?
olaya "NEFİS BİR HAK YEME DURUMU" gibi değil de paylaşım amacıyla bakmanız dileğiyle..
Paylaşım yaparken hak yenme durumunun olup olmadığını düşünmeniz dileklerimle..