Sayın quarizma ,
yazdıklarınızı vede konu başlığı altında yazılanları teker teker okudum.
Haklı oldugunuz tek konu arkadaşlarımızın sert tavır almasıdır (!)
Picasso ve Da vinci 'yi gören oldumu içimiz de ? hayır ama bilmeyen var mı? yine hayır.
insanlar yaptıklarıyla bilinir ve yaptıklarıyla hatırlanır.
O zaman işi eleştirmek ; kişinin yeteneğini ve yorumlamasına görede bakış açısını (!) eleştirmek olarak algılamak gayet normal.
Arkadaşların Hassas bakması , sadece tekil bir kişiliğe değil tüm bu tür davranışlarda bulunan kişilere karşı bir durumdur.Sizin bir çalışmanız baskasının kullandıgı fark edilse aynı duruş yine gösterilecektir.Öncelikle bunun altını çizelim.
Okullarda gördüğümüz yapılan çalışmaların bütününde , M.E.B 'lığına bağlı hiçbir kurum ,isimli yada isimsiz bir çalışmayı , devlet idari kanunlara göre M.E.B onayı olmadan bulundurması kesinlikle yasaktır.
O zaman çoçuklara Terörü ögretelim diye Teror simgelerini , ismini anmayacağım örgütlerin afişlerinide okullarımıza asalım ? Pardon yani..(!) bu konuda sizi kınadım.Eğitimci olan bilirkişi bir insanın bunların olabileceğini gözönünde bulundurması gerekirdi nasıl ki bu çalışmayı paylaşıma sunduğunuzda altında açıklama yapmadan "yorumlarınızı bekliyorum" derken karşılasabileceginiz sorunları farkedemediğiniz gibi.Etki tepki yaratır.
Şuanki duruma gelmemizdeki sebebtir.Bizler çalışan emekci insanların işlerini kolaylaştırmak, eksiklerini gidermede yardımcı olmak aynı derecede karşılıklı bilgi paylaşımda bulunmak icin buradayız.Egolarımızı tatmin etmek için değil.
Not: bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush kullandık mı ?
Cevap veriyorum: evet Brush ve shape kullandım paylaşım yapılmış ve kolaylık sağlansın diye yapılan nesnel çalışmalardır zaten.
Fotoğraf , karikatür , icon ? elbette kullandım ticari kaygıyla cekilmiş yada hazırlanmış ise parası verilmiştir. Karikatür derseniz kendim gerekince çiziyorum.