Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

solvent makinayı ecosolvente çevirmek

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar solvent makinayı, ecosolvente çevirmek mümkün müdür?

Benzer konular

noktamurat

🌱Yeni Üye🌱
İlave bi soruda benden olsun :)
Acaba direk eco solvent boyayı versek ne olur. Baskı dağılırmı?, akarmı?.
Boya ayarlarını düşürerek bi sonuç alınmazmı?

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çeviremezsiniz,tüm sistemi değiştirmeniz gerekir,yeni bir eco solvent makina alsanız daha hesaplıya gelir ..

benim makinada aynı kafa (xaar 128+), makina markası ile bağlı bir olay olduğunu sanmıyorum, bu yanıt bu kafa sistemi için geçerli değil mi?

noktamurat

🌱Yeni Üye🌱
Çeviremezsiniz,tüm sistemi değiştirmeniz gerekir,yeni bir eco solvent makina alsanız daha hesaplıya gelir ..

Pek açıklayıcı olmadı,Mümkünse bu konuda bilginizi paylaşmanızı rica ediyorum.

ERTUNCTUNC

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.blackink.com.tr

Pek açıklayıcı olmadı,Mümkünse bu konuda bilginizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Xaar kafa makinaların kullandığı mürekkeplerin akışkanlığı ile Eco solvent makinaların kullandığı mürekkep akışkanlığı çok farklıdır,farklı akışkanlı boyalar kullanıldığı için,solvent bir makinayı eco solventte çevirmek isterseniz,kafalardan tutunda,mürekkep pomoaları vetüm sistemi değiştirmeniz lazım,tüm bu işlemleri yapmak için yapacağız maliyet çok yüksek olur,ayrıca da sistem sık sık sorun çıkarabilir,onun içinde eğer bir eco solvent makinaya ihtiyacınız var ise,direk bir eco solvent makinası almanızı tavsiye ederim .

İyi çalışmalar ...

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler ertunç bey, yanlış anlaşılma yok aslında; sorum: yaptığınız açıklama bu kafa modeli için mi geçerli, yoksa makinanın markasını da mı göz önünde bulundurarak yanıtladınız idi. benim görüşüm xaar128 kafa için yanıtladığınız yönünde olduğundan, teyit amaçlı sormuştum.

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
çevrilmesi maliyetli ve zahmetli olur, çok iyi bir sonuç alamassınız. xaar sisteminde kullanılan yatak, motor, kısacası tüm mekanik epson sistemlerin talep ettiği hassasiyete sahip değildir.

hdbaski

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
,,

çevrilmesi maliyetli ve zahmetli olur, çok iyi bir sonuç alamassınız. xaar sisteminde kullanılan yatak, motor, kısacası tüm mekanik epson sistemlerin talep ettiği hassasiyete sahip değildir.

Eco sistemlerde motor,yatak,piston örneği ancak arabalarda olur.Burda asıl önemli olan xaar makinalarda eco solvent boyanın kullanıp kullanılmayacağıdır.Kullanıcıyı bilgilendirmek babında konuşucak olursak boyaların teknolojileri,kafaların yapısı,ve kafa kartının teknolojileri farklı olduğundan desteklemeyecektir.Dahada kötüsü tersi durumunda kesinlikle kafa bozulması mümkün olucaktır.

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
iki soru vardı bu mesajlarda..
1. Xaar 128 Solvent makineyi Epson DX Eco sistem haline getirmek.
2. Eco solvent boyayı Xaar sistemlerde kullanmak.

Şimdide kısaca anlatayım,

1. Xaar 128 / 40pl bir makine üzerindeki kart ve mekanik düzenekler Epson eco solvent kafayı çalıştıracak yapıda ve hassasiyette değildirler. Motor (hareketleri sağlayan Servo yada step), Yatak (Linear kızakta denilir kafaları taşıyan çelik parça), Eco solvent makinelerde en az 2.5 pl damla boyu ile baskıya başlıyacağımızı düşünürsek yaşlanmış bir mekanizma, makine garantisi, yüksek fiyat,

2. Xaar 128 kafalarda eco solvent boya kullanırsanız kafa bozulmaz, fakat 40 pl damlanın boyu değişmeyeceğine göre, neden güneşe direnci daha az ve üç kat daha pahalı bir boyayı kullanalım ki?

hdbaski arkadaşım mesajlarımın içinde piston kelimesi kullanmadım,
şahsen yatak ve motorun tüm baskı makinelerinde önemli bir parça olduğunu düşünüyorum.

EZO BOYA

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ezoboya.com.tr
arkadaşlar solvent makinayı, ecosolvente çevirmek mümkün müdür?

Makineyi eco solvente çevirmekten kasıt Epson kafaya çevirmekse arkadaşlar yanıtlamış.
Eco solvent mürekkep kullanan bir makineye çevirmekse istediğiniz, makinede bir şey değiştirmenize gerek yok. Makinenin kullanabileceği bir eco solvent mürekkep takın yeter.
Üretimi mümkün ve zor değil. Ancak sizin için pahalı bir çözüm olabilir. 2 nedenle. Hammaddesi pahalı. Solvent makinelerin attığı tanecik büyüklüğü (pl) yüksek. 1 litreyle bir Epson makineden aldığınız çıktıyı alamazsanız. Bu da m2 ye düşen boya maliyetinizi arttırır.
Size tavsiye edebileceğim halihazırda geniş format makinelere eco solvent mürekkep üreten bir firma bilgim dahilinde yok çünkü makinenin kullanım amacına uygun değil. Ama yeterli miktarda istenirse üretilebilir.
Kolay gelsin.

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
Makineyi eco solvente çevirmekten kasıt Epson kafaya çevirmekse arkadaşlar yanıtlamış.
Eco solvent mürekkep kullanan bir makineye çevirmekse istediğiniz, makinede bir şey değiştirmenize gerek yok. Makinenin kullanabileceği bir eco solvent mürekkep takın yeter.
Üretimi mümkün ve zor değil. Ancak sizin için pahalı bir çözüm olabilir. 2 nedenle. Hammaddesi pahalı. Solvent makinelerin attığı tanecik büyüklüğü (pl) yüksek. 1 litreyle bir Epson makineden aldığınız çıktıyı alamazsanız. Bu da m2 ye düşen boya maliyetinizi arttırır.
Size tavsiye edebileceğim halihazırda geniş format makinelere eco solvent mürekkep üreten bir firma bilgim dahilinde yok çünkü makinenin kullanım amacına uygun değil. Ama yeterli miktarda istenirse üretilebilir.
Kolay gelsin.

evet makinayı epson kafaya çevirmek anlamında sormuştum.