Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

soru : illustrator ve karakalem ?

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
arkadaşlar ben illustrator kullanmayı az cok bilen bir kişiyim ama çizim konusunda hiç yetenekli değilim.karakalem dersleri alsam yada bunun gibi birşey ne derece faydası olur yada etkin bir illustrator olmak için neler yapmam gerekir ? Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

Benzer konular

caution

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim nacizane düşüncem çizim tabiki önemli ama yaratıcılık,gözlem,marjinallık daha önce
geliyor..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
şimdi konu illustrastor ve karakalem olduğu için bunu sormak istiyorum: program biliyorsunuz, kullanıyorsunuz, ne için lazim size karakalem öğrenmeye.. ne çizmek istiyorsunuz?

caution söylediği gibi daha çok yaratıcılık önemli....

ama eğer karakalem öğreneceksiniz o zaman boyama işlemi daha çok Photoshop programda yapmalısınız, kasmaz, ve daha da kolay yaparsınız (çünkü PS de ışık ve gölge araçlar var; illustrator programda Dodge ve Burn tool araçlar yok)

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
arkadaşım kesinlikle faydası olur, karakalem dersi olur, çizim dersi olur.
andre loomis'in kitapları var internette e-book halinde bulabilirsin. bunları indir üzerinde çalış derim sana.
bir de kendine haksızlık etme, yetenekli değilim deme, şu an iyi çizemiyorum de :)
sevgiler...

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Benim nacizane düşüncem çizim tabiki önemli ama yaratıcılık,gözlem,marjinallık daha önce
geliyor..

Evet haklısınız ama çizim bilme dende bir şey yapamıyorum.

şimdi konu illustrastor ve karakalem olduğu için bunu sormak istiyorum: program biliyorsunuz, kullanıyorsunuz, ne için lazim size karakalem öğrenmeye.. ne çizmek istiyorsunuz?

caution söylediği gibi daha çok yaratıcılık önemli....

ama eğer karakalem öğreneceksiniz o zaman boyama işlemi daha çok Photoshop programda yapmalısınız, kasmaz, ve daha da kolay yaparsınız (çünkü PS de ışık ve gölge araçlar var; illustrator programda Dodge ve Burn tool araçlar yok)

evet sizde haklısınız benim söylemek istedigim aslın da arkadaşları görüyorum mükemmel çizimler yapmıslar ama ben sadece brushlarla birşeyler yapabiliyorum yada kara düzen bir şekilde illustratorda yapıyorum çok saglıklı ve güzel olmuyorlar kısacası.Bunun için öğrenmek istiyorum çizim tekniklerini.

Damla arkadaşımız bu konuyla ilgili bir site paylaşmıştı. Çizim teknikleri anlatılıyor. İncelemenizi tavsiye ederim. :)

https://www.grafikerler.net/cizim-teknikleri-t48656.html

Teşekkürler

arkadaşım kesinlikle faydası olur, karakalem dersi olur, çizim dersi olur.
andre loomis'in kitapları var internette e-book halinde bulabilirsin. bunları indir üzerinde çalış derim sana.
bir de kendine haksızlık etme, yetenekli değilim deme, şu an iyi çizemiyorum de :)
sevgiler...

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
o zaman sizin demek istediğiniz karakalem değil, illustrasyon çizimi.... illustrator rogramının adı... karıştırmayin....

hazır brush kullanmadan sizde illustrasyon yapabilirsiniz... bunun için referans resimleri kullanabilirsiniz... path alıp, boyama, renklendırme, ışıklandırma yapabilirsiniz... ama tabi ki renklendırme ışıklandırma ilgili forum içersinde bilgi var onları inceleyin

omerayar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Karkalem çok önemli bence yaratıcılığın yanında tabikide.Düşüncelerini hayata geçirebimen için en büyük araçlardan biri :)