Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Spot Bilgi Eklemek

ozanibo

🌱Yeni Üye🌱
yaw bilirkişi arkadaşlar çıldırmaya ramak kaldı. Ben mi aramayı bilmiyorum lütfen yardım

InDesign'da "spot bilgi" eklemek için kısa bi yolumuz yok mu yaw. bulamadım bilen arkadaşlar yol gösterirlerse çok sevincem.

Nası aratırsam aratayım spot renklere gidiyo

please help!!!

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
spot bilgiyi biraz daha açabilir misin?

ozanibo

🌱Yeni Üye🌱
grafikerlere.jpg

Tamam çizerek uğraşarak yapıyorum ama hani bir cümleyi seçip bunu spot olarak atamak gibi bir şansımız veyahut daha farklı kısa yollarımız yok mu indesignda

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bahsettiğiniz konuyu anladığım şeyse eğer şöyle yapabilirsin..
Spot yazını çerçeveni ve eklediğin şeyleri grupla yazı alanı içinde Edit Menüsünde paste intro şeklinde yapıştır. Sonra gruplu şekliye Trap (item) ver.
Başka bi yazı yazacağında da aynısını kopyala içeriğindeki yazıyı değiştir.
Böyle en pratik şekle getirebilirsin..

ozanibo

🌱Yeni Üye🌱
hmm evet ya herhalde dediğiniz gibi en pratik şekli dediğiniz gibi olacak. Teşekkür ederim arkadaşlar ilgilenen herkese

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
spot kısmını ben de tek tek yapıyorum. ama dergi veya gazetede belli bir standart varsa kopyala yapıştırla gidiyorum. bildiğim kadarıyla özel bir kısayolu yok.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
hmm evet ya herhalde dediğiniz gibi en pratik şekli dediğiniz gibi olacak. Teşekkür ederim arkadaşlar ilgilenen herkese
Rica ederim arkadaşım..
spot kısmını ben de tek tek yapıyorum. ama dergi veya gazetede belli bir standart varsa kopyala yapıştırla gidiyorum. bildiğim kadarıyla özel bir kısayolu yok.
Obje stilleri var ordan işleyebilir hatta ona kısayol atayabilirsin..

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Spot yazı ekleme

Farklı bir alternatif olarak spot yazılar için sayfa kenarlarında yer açmak ve spot yazıları kenarlarda
daha büyük puntolu yazmak da iyi bir çözümdür.

spotyazi.jpg

Bunun için Master Page'nizi örnek resim de olduğu gibi veya tasarımınıza uygun farklı öğeler kullanarak tasarlayın.
Spot yazıları yazmak için de bir metin kutusu ekleyin.

Metin kutusunu döküman sayfalarında seçip kullanabilmek için aşağıdaki ayarı yapmanız gerekir.

1-) Spot yazılar için tasarladığınız master page üzerine çift tıklatın.
2-) Spot yazıları yazacağınız Metin kutusunu seçin.
3-) Page panelinin açılır mönüsünden "Allow Master Item Overrides On Selection" seçeneğini işaretleyin.

pagesmenu.jpg

Böyle yapınca InDesign master page üzerinde oluşturduğunuz metin kutusunun bir kopyasını döküman sayfasının üzerinde
oluşturur ve Master Page üzerindeki kaynak metin kutusundan bağımsız olarak seçip biçimlendirmenize olanak verir.

Artık yapmanız gereken sadece spot olarak kullanacağınız yazıyı kopyalayıp, spot metin kutusuna yapıştırmak...

İnşaallah bu yöntem de size güzel bir çözüm sunar...