KRaL_CaRSi
🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar … Delphi7’de Access veri tabanına kayıt yapan ve bu bilgiler üzerinde SQL sorgusu ile işlem yapan bir proje üzerinde çalışıyorum. Bir sorunla karşılaştım sizden yardım istiyorum …
Veri tabanına “uyeno”, “uyeadsoyad”, “kayittarihi” alanlarına daha önce veri girilmiş varsayalım…
Projede 1 tane Query, 1 tane Datasource, 1 tane DBGrid, 2 tane DateTimePicker ve 2 tane de buton kullandım.
Query1’in DatabaseName’ini MsAccess Veri Tabanı olarak seçtim
Query1’in SQL (Yardım istediğim kısım)
Datasource1’in Dataset’ini Query1 olarak seçtim
DBGrid1’in Datasource’unu Datasource1 olarak seçtim
Projenin çalışması; Kullanıcı “göster” butonuna tıkladığında kullanıcının seçtiği iki tarih arasında, veri tabanında bulunan verilerin listelenmesini istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum …
Bir de benzer bi projenin açılışında alttaki resimdeki gibi pencere çıkıyor bunu nasıl kapatabilirim ...
Veri tabanına “uyeno”, “uyeadsoyad”, “kayittarihi” alanlarına daha önce veri girilmiş varsayalım…
Projede 1 tane Query, 1 tane Datasource, 1 tane DBGrid, 2 tane DateTimePicker ve 2 tane de buton kullandım.
Query1’in DatabaseName’ini MsAccess Veri Tabanı olarak seçtim
Query1’in SQL (Yardım istediğim kısım)
Datasource1’in Dataset’ini Query1 olarak seçtim
DBGrid1’in Datasource’unu Datasource1 olarak seçtim
Projenin çalışması; Kullanıcı “göster” butonuna tıkladığında kullanıcının seçtiği iki tarih arasında, veri tabanında bulunan verilerin listelenmesini istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum …

Bir de benzer bi projenin açılışında alttaki resimdeki gibi pencere çıkıyor bunu nasıl kapatabilirim ...

Moderatör tarafında düzenlendi: