Tebrİkler
Yazıya özür diliyerek başlıyorum.
Çalışmanız grafik açısından bence başarılı. Ancak bana göre bir kaç noktayı söylemem gerekicek
1. Grafkdeki mavi ton hakimiyeti suyu anlatmış ancak susuzluğu ve susuzluğun insan ve insanlık için önemini ve anlamını anlatmamış. Bana göre kuraklığı anlatan çatlamış toprak gibi görsellerde olmalıydı. Çarpıcı olması açısından.
2. Konu sadece konutlardaki su tüketimine yönelik olarak ele alınmış. Yani dar kapsamlı kalmış bana göre. Ülkemizdeki su kaynakları, Tarım ve Sanayide de
hoyratça kullanılıyor. Konu , toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdiğine göre, içerik olarak daha geniş olabirdi.
3. Sağ tarafta SU HAYATTIR. slogan olarak suyun önemini vurguluyor. Ancak, alttaki suyumuza sahip çıkalım yazısı çok zayıf kalmış. Yani şu : Bana göre burada vurgulanması gereken suyun önemini, susuzluk ve susuzluk tehlikesiyle, yanii daha dramatik ve çarpıcı bir biçimde anlatmak.
4. ORTADA : Üstteki grafikle ULUSAL SU KULLANIMI EĞİTİM PROJESİ
metni uyuşmamış. Grafik ve metinnin aynı vurguyu yapmas gerekirdi bana göre.
5. SOLDA : BUNLARA DİKKAT EDELİM : bu metnin en azından fonu kırmızı olamlıydı bence yada turuncu. Çünkü önemli bir konuya dikkat çekiyorsunuz.
Efendim , haddim olmayarak bir kaç görüş belirttim. Ancak çok başarılı olduğunuzu da özellikle belirtmek isterim.
SAYGILARIMLA.
hah birde bence çok önemli olan yanı. İLETİŞİMLE İLÖGLİ bir iş yapılıyorsa :
Mutlaka ama mutlaka önce konu ile ilgili dar kapsamlıda olsa bir anket çalışması yapılmalı. Yani bu konuyla ilgili olarak insanlarla konuşmalı ve sorular sorulmalı. Susuzlukdan ne anlıyorlar. Su kullanımının önemii ne kadar biliyorlar gibi.
Tekrar saygılar ve tebrikler efendim.