Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

suçmu cezamı

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir insanı bir yere kapatmak suçtur ama
kapattıgınız bir suçluysa, bu bir cezadır.
Yani aslında her ceza biraz da suçtur ve
her suç aynı zamanda ceza!

not: alıntıdır (bana birşeyler oluyor tiyatro oyunu)

Benzer konular

neo_fb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
suçu birinin suçunu cezalandırmak için yapıyorsan suçmudur yani.. kişiye göre değişir ;)

postaki

👑Efsanevi Grafiker👑
Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuk'tan çıkıyor gibi bir kelime oyunu. :D
Paylaşım için teşekkürler.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
katılıyorum biraz karışık bi durum :)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer bu tür konuları edebiyat bölümünde paylaşıyorsanız; yazarın ismi, eserin ismi, kitabevi gibi ayrıntıları da girmeniz gerekmektedir.
gerekmektedir

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
o sözü nereden aldığımı belirttim bana birşeyler oluyor tiyatro oyunun bir bölümünde geçen bir söz. kimin yazmış olduğunuda bulduğum zaman ekleyeceğim
uyarı için teşekkürler

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
lise yıllarını hatırladım edebiyat dersinde hoca ortaya bi laf atsa sonra sınıfı ikiye bölse bizde tartışsak diye can atardık

tartışılacak yerinde bir söylem bu ;;;;;....

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Çok doğru. Daha önce yorum yapmamışım ama hemen yorumluyorum.

Suç yapılmaması gereken bir şey yapıldığında kullanılır.
Oysa ceza o davranışın tekrarlanmaması için yapılan bir suçtur. Yani ceza yapılması gereken bir suç olurken, suç yapılmaması gereken bir suçtur. =)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
lise yıllarını hatırladım edebiyat dersinde hoca ortaya bi laf atsa sonra sınıfı ikiye bölse bizde tartışsak diye can atardık

tartışılacak yerinde bir söylem bu ;;;;;....

evet bizde de vardı öyle durumlar :)
yorumun için teşekkürler :) bu arada istediğin zaman ikiye bölünüp tartışabiliriz ;):D

Çok doğru. Daha önce yorum yapmamışım ama hemen yorumluyorum.

Suç yapılmaması gereken bir şey yapıldığında kullanılır.
Oysa ceza o davranışın tekrarlanmaması için yapılan bir suçtur. Yani ceza yapılması gereken bir suç olurken, suç yapılmaması gereken bir suçtur. =)

güzel yorumun için teşekkür ediyorum :)
senin yorumda baya bi tartışmaya açık yani :) en az konu kadar :p
güzel yorumun için teşekkürler
müsit bi zamanda tartışalım bu konuyu :)

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
evet bizde de vardı öyle durumlar :)
yorumun için teşekkürler :) bu arada istediğin zaman ikiye bölünüp tartışabiliriz ;):D

güzel yorumun için teşekkür ediyorum :)
senin yorumda baya bi tartışmaya açık yani :) en az konu kadar :p
müsit bi zamanda tartışalım bu konuyu :)

:smile: Güzel eleştirin için de ben teşekkür ederiim. Tartışalım tabii. =)

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle paylaşım için teşekkürler tartışmaya açık eğlenceli bir konu :) bende birşeyler demek istiyorum.

Suç işleyen suçlu evet, ama suçluya ceza veren de bir nebze suçlu...
O zaman suçlu iki kişi var ama suçlu kişiye karşı suç işlemek garip değil ve bunu sorgulayan da yok..
E madem öyle gerçek suçlu kim? Gibi bir soru da geliyor insanın aklına :D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Öncelikle paylaşım için teşekkürler tartışmaya açık eğlenceli bir konu :) bende birşeyler demek istiyorum.

O zaman suçlu iki kişi var ama suçlu kişiye karşı suç işlemek garip değil ve bunu sorgulayan da yok..

Olaya 3D bir yorum.. :D

Gerçek suçlu tabii ki de suçu işleyendir. Suç düzen bozmaktır. Düzeni bozanı cezalandırmak, onun suçundan daha hafif bir suçtur.

Düşünelim; bilgisayarınıza bulaşan azılı suçlu virüsü cezalandırıp, idam edersiniz. ( Format )

Kimse size suç işlediğinizi söyleyebilir mi? :D

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑

farklı bir bakış açısı ile yaklaşmışsın sende :) çok sevindim
aslında bu güzel bir tartışma konusu olacak gibi geliyor hatta o yöne doğru gidiyor :) ve buda bni çok mutlu etti aslında :)

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️

Gerçek suçlu tabii ki de suçu işleyendir. Suç düzen bozmaktır. Düzeni bozanı cezalandırmak, onun suçundan daha hafif bir suçtur.

Düşünelim; bilgisayarınıza bulaşan azılı suçlu virüsü cezalandırıp, idam edersiniz. ( Format )

İşte felsefe de bu noktada devreye giriyor, adam bunun da suç olduğuna inanıyorsa gelip beni suçlayabilir :D
Tabi o adamla bir kavgaya tutuşabilirim o da ayrı :D:D

farklı bir bakış açısı ile yaklaşmışsın sende :) çok sevindim
aslında bu güzel bir tartışma konusu olacak gibi geliyor hatta o yöne doğru gidiyor :) ve buda bni çok mutlu etti aslında :)

Evet sizi anlıyorum, konularıma cevap geldikçe bende mutlu olurum çünkü :) ama güzel bir konuya değinmişsiniz o yüzden bolca fikirler gelir bence :)

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
İşte felsefe de bu noktada devreye giriyor, adam bunun da suç olduğuna inanıyorsa gelip beni suçlayabilir :D

O kadar ayrıntı düşünürsek, suçun sebeplerine inmek lazım. Gelişim psikolojisinin gelenek öncesi dönemin 2. evresinde suçun sebebine bakarsın. Sen virüs zarar verdiği için siliyorsun yani haklısın. :) Amacın kendini korumak. :rofl:

Suçlu değilsin. :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑

evet suçlu olabilirim bilgisayarıma format atınca ama benim bilgisayarıma giren o virüste suçlu burada devreye kim daha güçlü ile giriyor. mesela bilgisayarıma çarnobil virüsü girerse kavgayı o kazanıyor ve pc ölüyor :S:S
ama artık oda kazanamıyor :D:D
tabi burada çok felsefik bi konu var olaya biraz daha derin dalabiliriz :)

Evet sizi anlıyorum, konularıma cevap geldikçe bende mutlu olurum çünkü :) ama güzel bir konuya değinmişsiniz o yüzden bolca fikirler gelir bence :)

evet bak sende haklısın :) gelip biri neden bilgisayarına format attın zavallı visürüsü öldürdün derse işte o adam ne olur acaba :):) hehe

evet konuma cevap geliyor diye seviniyorum fakat asıl sevindim çok güzel bir tartışma konusu oldu ve bu konu hakkında tartışıyoruz :)

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
evet bak sende haklısın :) gelip biri neden bilgisayarına format attın zavallı visürüsü öldürdün derse işte o adam ne olur acaba :):) hehe

evet konuma cevap geliyor diye seviniyorum fakat asıl sevindim çok güzel bir tartışma konusu oldu ve bu konu hakkında tartışıyoruz :)

Evet vala doğrusunu sölemek gerekirse çok hoşuma gitti diyebilirim bu konu :D

İşte anlatmak istediğim bu aynen, sonuçta herkes bi noktada kendine göre haklıdır dimi.

O kadar ayrıntı düşünürsek, suçun sebeplerine inmek lazım. Gelişim psikolojisinin gelenek öncesi dönemin 2. evresinde suçun sebebine bakarsın. Sen virüs zarar verdiği için siliyorsun yani haklısın. :) Amacın kendini korumak. :rofl:

Hehee aklandım mı yani :D
Ama olayı bir de suçlu tarafından düşünmek gerekmez mi, mesela o virüs de kendi hayatını devam ettirebilmek için benim harddiskimi ya da ramimi kemiriyor :D yani aslında bana bir kastı yok, sadece yaşamını sürdürebilmek için yapıyor bunu.
(bu arada arkamda discovery channel da suç dizisi var tesadüfe bak :D:D :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑

evet ama sen burada olayı sadece cezayı veren tarafından düşünüyorsun ve o cezayı sorgusuz süalsiz veriyoruz yani ne bir mahkeme nede bir oylama yapılıyor :) yargısız infaz veriyorsak eğer o zaman bizde suçluyuz :)
yani burada hala bir suç var :D:D

Evet vala doğrusunu sölemek gerekirse çok hoşuma gitti diyebilirim bu konu :D

İşte anlatmak istediğim bu aynen, sonuçta herkes bi noktada kendine göre haklıdır dimi.

Hehee aklandım mı yani :D
Ama olayı bir de suçlu tarafından düşünmek gerekmez mi, mesela o virüs de kendi hayatını devam ettirebilmek için benim harddiskimi ya da ramimi kemiriyor :D yani aslında bana bir kastı yok, sadece yaşamını sürdürebilmek için yapıyor bunu.
(bu arada arkamda discovery channel da suç dizisi var tesadüfe bak :D:D :)

evet herkes bir noktada buluşabiliyor haklısın bu konuda :)

ve bu arada yorumuna canı gönülden katılıyorum :)
bu arada benim discovery de yırtıcılar var :D:D yargısız infaz
bu arada yırtıcılar diğer hayvanları öldürdüğü için suçlumudur yoksa cezayı veren canlılarmıdır
eğer cezayı veren canlılar ise diğerlerinin ne suçu vardır :D
diğerlerinin suçu yoksa o zaman onlarda suç işliyorlar
ayy bu çok karıştıı :D:D:D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
evet suçlu olabilirim bilgisayarıma format atınca ama benim bilgisayarıma giren o virüste suçlu burada devreye kim daha güçlü ile giriyor. mesela bilgisayarıma çarnobil virüsü girerse kavgayı o kazanıyor ve pc ölüyor :S:S
ama artık oda kazanamıyor :D:D
tabi burada çok felsefik bi konu var olaya biraz daha derin dalabiliriz :)

Bir saniye. Şimdi çernobil bulaşırsa ve bilgisayarın ölürse bu işlenen suçu değiştirir.

I. durumda , sadece haneye tecavüz suçu vardır.
II. durumda ise, bir cinayet! :D

Sen yargıçsın. Suçlu olan virüsü yargılıyorsun. Her iki durumda da suçlu olduğu için, bu sefer sen ona bir ceza vererek sen suç işliyorsun.

Bu sefer ben devreye giriyorum ve seni yargılıyorum:

- Suçluya ceza vererek bir suç işledin. Ama suçlu işlediği suçtan dolayı bu cezayı hakediyordu. Cezayı birinin vermesi gerekirdi. Ceza vererek sen de bir suç işledin. Ama işlenen suçun tekrarlanmasını istemediğin için işlediğin bu suç benim kanımca suç değildir. Sen doğru olanı yaptın.

Onlarca, yüzlerce hatta binlerce masum insanın canına kıyan bir canlı bombayı tam göğsünden vurarak asla cinayet işlemiş olmazsın!!! Bu da başka bir boyutu. =)