Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

suluboya tekniği

grafik93

🌱Yeni Üye🌱
Biz okulda illüstrasyon dersinde suluboya tekniğindeyiz.Hocamız bizden cam bir objeyi suluboya takniği ile boyamamızı istedi fakat ben nasıl boyayacağımız bilemiyorum.Cam bir objeyi suluboya ile nasıl boyayabilirim.Teşekkürler

Benzer konular

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hangi programı kullanacan. suluboya için en uygun program corel painterdir. photoshop da kullanabilirsin. fırça olarak wet fırçaları seçersen olur kanımca.

grafik93

🌱Yeni Üye🌱
Biz daha programlarda boyamaya başlamadık elle boyuyoruz.Elle boyama yaparken cam etkisini nasıl verebilirim?teşekkür ederim cevabınız için

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Çok fazla etüd etmeniz ile ilgili bir durum. Şeffaflığı yakalamak için bol bol çalışmak gerek. Eğer çalışmalarınızı buraya yükleyebilirseniz size arkadaşlarımızla yol gösterici ipuçları verebiliriz.

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öncelikle çalışmanın eskizini çiz..
suluboya kullanırken boyadan ziyade 'su'yu kullanırsın..
fırçanı mavi-sarı-beyaz renkleri cam dokusuna en yakın olacak şekilse seçebilirsin..
kağıdın 'suluboya kağıdı' olması bu etkiyi vermeni çok daha kolaylaştırır..
karakalemle eskizini çizerken 'toon' yada 'vektörel' çalışmalarda olduğu gibi zihninde obje ni filtrele..
fotoğrafsal bir etki yakalamak zordur.. camın keskinliği ve kırılgan yapısını verebilmek için üzerine dikey-yatay homojen çizgiler atabilirsin..
yansımaları yapmanda ayrı bir gerçekçilik katacaktır..
buradan bu kadar anlatabilmem mümkün oldu..kolay gelsin bakalım..

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
desene kağıda diye. konuyu öyle bir yere açmışsın ki ilk başta bilgisayarda yapılacak zannettim. önüne bir yarısına kadar su dolu bardak koy. öncelikle kara kalem eskizler çalış. iyice etüt ettikten sonra suluboyaya geç. ama sulu boya zor bir tekniktir. hata kabul etmez. kullanacağın rengi başka bir kağıt üstünde belirlemeden sakın resmine sürme yoksa ctrl+z yapamazsın :) ayrıca sen hangi okulda hangi bölümde okuyorsun ki

grafik93

🌱Yeni Üye🌱
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Ben meslek lisesinde grafik fotoğraf okuyorum.Bide konuyu nereye açmalıydım.Buraya açmak yanlış bi seçimmi olmuş?

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kağıt ve kalem kullanacaksan resim öğretmeninden yardım almalısın. nerden bilelim senin liseye gittiğini. buralara genellikle grafikerler ve üni öğrencileri takılır. neyse sana başarılar. kolay gelsin