Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

summa plotter ile corelde yazı kesme

kaptikacti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
7 Ağu 2007
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
summa marka plotterımız var direk corelden nasıl kesim için gönderebiliriz yardımcı olursanız sevinirim
 

kemald78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.bizlideriz.com
Summa 1973 yılından bu yana tabela sektörüne hizmet veren Belçikalı bir donanım üreticisi. Geniş ebat yazıcı ve plotter (vinil kesici) üretimi ile sektörde ilgi gören firmalardan biri. Kendi ürünleri için CorelDRAW ve Adobe Illustrator eklentileri geliştirmişler. Summa Cutter Tools sayesinde CorelDRAW'da yaptığınız çizimleri Summa Ploter'larda çizdirebilir / kestirebilirsiniz. Summa Cutter Tools Plug-in 1.8 kurulum dosyasını indiridkten sonra sisteminize kuruyorsunuz. Programı çalıştırdığınızda bir install penceresi daha çıkıyor. Bu pencereden WinPlot plugin'i kurmanız gerekiyor. WinPlot plugin sekmesini açtığınızda sistemde yüklü olan Corel ve Illustrator sürümlerini gösteriyor.

summa1.png



Buradan hangi program ve sürümlerine yükleme yapmak istediğinizi seçiyorsunuz. Install bölümünden WinPlot Plug-in balşığının altındaki Install butonuna tıkladığınızda CorelDRAW açılıyor ve CorelDRAW altında WinPlot çubuğu karşınıza çıkıyor.


winplot.png


Araç çubuğunda iki buton bulunuyor. Marker butonu adı üstünde kesim sonlarını belirten işaretleri seçtiğiniz nesnenin üzerine yerleştiriyor. Winplot butonu ise çiziminizi Summa Ploter'a kesim için göndermenizi sağlıyor. Tabi bunun için Summa Cutter Tools yüklü olması gerekiyor. Plug-in'i ayrı üyklemek istemiyorsanız Install penceresinde en alttaki Full Installation butonuna tıklayarak hem Plug-in'i hem de Summa Cutter Tools'u yükleyebilirsiniz.

Summa Cutter Tools 1.8 sürümünde ve CorelDRAW'a yüklemek için VBA'nın yüklü olması gerekiyor, neticede Plug-in aslında bir Corel Makrosu. CorelDRAW 10-X4 sürümleri dahil, aradaki tüm sürümleri destekliyor. Summa yazılımlarını buradan indirebilir, Summa Ploter'larla ilgili buradan teknik detay edinebilirsiniz.



Hatch (Tarama) Dolgu için makro

CorelDRAW'da normal şartlarda Hatch fill uygulanamıyor. daha basit ama daha hızlı hatch fill uygulamanızı sağlayan bir makro var: Hatch Fill

Hatch.png


Hatch Fill makrosu basit taramalar oluşturmanızı sağlıyor. Sadece çizgi uzaklığı, çizgi kalınlığı ve açıya müdahale edebiliyorsunuz. Graphic Style'daki birden çok hatch, çizgi şekli, çizgi rengi gibi özelliklere müdahale edebiyorsunuz.

Buradan indirebileceğiniz makro Hızlı Hatch Fill için oldukça pratik çözüm sunmasının dışında Hatch'i çizime de dönüştürebiliyor.
 

silverstone

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
22 May 2009
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Merhabalar,

Winplot programını kullanarak 5 m uzunluğu olan 5 satır yazıyı sıralı olarak nasıl keserim ?

Örnek :

abcdefgh
abcdefgh
abcdefgh
abcdefgh
abcdefgh

Yani önce a'ları kesmesini istiyorum. Sonra sırası ile diğerlerini.

Teşekkür ederim.
 
Üst