tasarlamak arkadaşlar bende bi sorun var galiba ne olduğunu çözemiyorum yoksa genel olarak mı var onuda bilemiyorum bazen şahaser tadında işler çıkartırken bazen bir çöp bile çizemiyorum bunun nedenini araştırıyorum bulamıyorum ilham diye bişi gerçekten varmı onu merak ediyorum.her bi işin bi öncekinden iyi olması gerekirkençok güzel bi iş çıakrtırken bi sonraki iş vasat olabiliyor düşündükçe deliriyorum
Merhaba arkadasım
Bence kesinlikle kendinde bir sorun aramamalısın
Grafikeriz, tasarımcıyız ancak her an her dakika özgün ve yeni tasarımlar üretmek gibi bir zorunluluğumuz olmadığını düşünüyorum çünkü bu hepimizin başına gelebilir ve geliyordur da.. Bazen kilitlendiğimiz anlar olabilir böyle zamanlarda bırak işi, yeni bişiler üretmek zorunda olmadığın işleri bitir veya müzik dinleyerek esinleneceğin işlere göz at internet üzerinden veya bişiler çiz ama kilitlendiğini hissettiğin anda kendini iyi bir iş çıkartmak için sakın zorlama, rahatla ve sonra tekrar dene işe yarayacağını düşnüyorum en azından bende işe yarıyor.
1997 yılında bir reklam ajansında çalışan bir arkadasımın ablası bana demişti ki;
taa o zamanlarda yurtdışındaki grafik ofislerinde grafikerlerin bu gibi durumlarda oyalanmalarını sağlayacak aktivilerler olsun diye örneğin ofis içinde bowling salonu ya da bilardo oynayacakları masalar bulundururlarmış sırf kafalarını boşaltıp daha rahat çalışabilmeleri için

grafikerler seninde başına gelen durumu yaşadıkları zaman bilardo oynarlarmış
Türkiye' de mesleğimize bu kadar önem verilmediği için maalesef böyle bir şansımız yok ama beynimizi boşaltmak için kendimiz bişeyler yaratmalıyız yine
çok önemli bi meslek aslında ama bunu sadece bizler biliyoruz
ne müşteriler ne de bu mesleği yapmayan diğer insanlar..