"Hımmm!" diyesim geldi bu çalışmaya.

Sebebi şu: Gerçekten değişik hisler uyandırıyor. Birçok şey barındırıyor içinde. Bu açıdan sizi gönülden kutlarım. Hem görsel seçimi olarak hem düşünce olarak başarılı ve "zekice".

(Tabi bu görüşlerim organik tarım açısından değil, bunu da belirteyim

). Çünkü... Çünkü'sünü açıklayayım.
Ya! Biliyorum çok konuşuyorum.

Ama bir şeyler söylemek istiyorum ya...

İzninizle.
Yazı karakteri ve renk seçiminin; "çalışmanın heybeti" ve "verilmek istenen mesajın ağırlığı" açısından yanlış bir tercih olduğu görüşündeyim. Bu şekilde biraz havada kalmış slogan.
"Tasarımın sade ve öz olması" konusunda sanıyorum ki hemfikiriz. Ama bu çalışma bence "aşırı sade" olmuş.

Uygun bir yere "organik tarım ile ilgili açıklayıcı bir metin" eklense, sloganda gizli olan mesajın "sadece toprak değil; aynı zamanda su, doğal ortam, sağlıklı yaşam, insan hayatı, vs..." olduğu da daha rahat anlaşılabilir. Bu görüşe şu mantıktan yola çıkarak vardım: "Biz bu tasarımın 'konusu organik tarım olan bir afiş tasarım yarışması için hazırlandığını' bilerek yorum yapıyoruz. Ama bunu bilmeyen birine 'bu afişin konusu nedir?' diye sorsak; muhtemelen 'toprak' der. İstisna olarak 'tarım' diyen çıkabilir, ama o da 'sadece tarım' der; 'organik tarım' demez." Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Sonuç olarak belirttiğim üzere seçilen görsel ve slogan BİRÇOK şeyi anlatıyor, çağrıştırıyor, düşündürüyor. Ama "ORGANİK TARIM"ı maalesef değil. Afişi incelerken çok çabaladım, kendimi zorladım organik tarımı sadece görsel ve sloganla yakalayabilmeyi; ama "NET OLARAK" yakalayamadım. Gözlerim "organik tarım" ile ilgili birkaç kelime ya da cümle aradı.
Emeğinize, düşüncenize ve yüreğinize sağlık diyor; başarılar diliyorum. Saygılarımla...