Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

trafik levhalarıyla ilgili sorun

ress39

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar trafik levhalarını bulup indirdim ancak corelde açtığım zaman trafik levhalarındaki ANKARA TÜRKİYE vs.. gibi yazılar bazılarında kaymış bazılarında normal gelmiş bu kayan yazıları düzeltmenin bir yolu varmı 50x70 boyunda trafik levhalarıyla ilgili bir çalışma hazırlıyacağım eğer onlarıda düzeltmeye kalkarsam çookk zamanımı alıcak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler :sweating:

Benzer konular

ress39

🌱Yeni Üye🌱
yaşadığım sorun bu :crying:
traf304k304350aretler30.jpg

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı
Karayolları Standart Trafik İşaret Levhaları olarak daha önceden hazırladığı 50x70 ebadında bir afiş var elimde bunun aynısını yapmam gerekiyor

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Yazı karakterlerini değiştirirseniz düzelirler. Biraz daha dar yazı karakteri seçmeniz gerekiyor. Tabi yazılar eğrilere çevrilmiş değilse, yani hala text nesnesi iseler...

ress39

🌱Yeni Üye🌱
yazı fontunu değiştirebiliyorum ancak yine yerine gelmiyor hepsinle tek tek uğraşmam gerekir o kadar vaktim yok sorun orada ilgilendiğin için teşekkürler:wink:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
1. Edit>Select All>Objects
2. Arrange>Ungroup All
3. Edit>Select All>Text

Bu komut sırasını gerçekleştirdiğinizde sadece sayfadaki Text nesnelerini seçmiş olacaksınız. Text nesneleri seçili iken Property Bar'daki Font Listesinden Condensed bir font seçin. Örneğin Swiss721CnBT ya da Arial Narrow gibi.

Bu şekilde tüm text nesnelerinin fontlarını bir kerede değiştirmiş olacaksınız.

ress39

🌱Yeni Üye🌱
traf304k304350aretler30.jpg

dediğiniz şekilde yaptım fakat yine olmadı böyle oldu

ress39

🌱Yeni Üye🌱
dediğin gibi dar yazı seçtim söylediğiniz yazı fontunuda denedim yine olmadı :crying: bu afişin aynısını hazırlıyacağım
graphic1i.jpg
ben bunu nasıl yetiştiricem yaa :sweating:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDraw kullanmadım, deneyimim yok.

Ancak bu dosya daha önce hazırlanıp, kullanıldıysa ve hatalı bir şekilde kaydedilmediyse sorununuzun birkaç sebebi olabilir.
  • Gereken font sisteminizde kurulu değil. (Dosyayı açarken karşılaştığınız mesajları dikkate alın. Eksik font varsa bulup kurun.)
  • Version uyumsuzluğu. (50x70 yeni dosya açıp, -varsa- farklı seçeneklerle belgeyi import edin.)

Sadece mantık yürütüyorum. Umarım çözersiniz.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Levha grup şeklinde birleştirilmişse, grupları çöz, bu şekilde belki düzeltebilirsiniz.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın K.Çakır haklısınız, yanıtınızı farketmemiştim.

ress39

🌱Yeni Üye🌱
işin ilginç tarafı bazıları kaymış bazılarıda kaymamış ve kayanlarıda elle tek tek düzeltmek gerekiyor yarın mümkünde değil bütün işi tamamlayıp müşteriye gösterebilmem o beni düşündürüyor emniyet müdürlüğünün sitesinde buldum bu afişi ama işe yarar bi şekilde koymamışlar yandım ne yapıcam bilmiyorum:sweating:

ress39

🌱Yeni Üye🌱
Kırklarelinde danışıcağım biriside yok istanbulda falan olsam yine yardımcı olucak birisi çıkardı ama Kırklareli işte küçük memleket kendi çapımızda bişeyler yapmaya çalışıyoruz böyle sorunlarla karşılaşınca zınk diye kalıyoruz :anlamsiz:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Kırklarelinde danışıcağım biriside yok istanbulda falan olsam yine yardımcı olucak birisi çıkardı ama Kırklareli işte küçük memleket kendi çapımızda bişeyler yapmaya çalışıyoruz böyle sorunlarla karşılaşınca zınk diye kalıyoruz :anlamsiz:
Keşke yapmaya başlasaydınız, şimdiye bitirmiş olurdunuz. İsterseniz bir şekilde dosyayı bana ulaştırın. Ben düzeltmeye çalışayım.

ress39

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim ama bunu kabul edemem :smile:

ress39

🌱Yeni Üye🌱
yanlış anlamayın sakın kendim yapmam gereken bişeyi başkasına yaptırmak her ne kadar yardım amaçlıda olsa yanlış bence.Birden bişey yapıp hepsi düzelseydi size yollardım ama siz tek tek uğraşırsanız ayıp bişey benim için

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaş yardım elini uzatıyor, siz ayıptır diyorsunuz, ayıp bunun neresinde?, en azında kaymış, sorunlu olanları gönderebilirsiniz, kendiniz yapmasını istiyorsanız bu şekilde yardım istemenin bir mantığı olur mu? Dosyayı göndermiyorsunuz, nasıl bir yöntemle yardım edilecek size? Şimdiye kadar sorununuz halolmuştu, "AYIP" olur düşüncesi size zaman kaybettirdi ve amaca ulaşmak için kendi kendinize set-duvar ördünüz, bu pratik bir yaklaşım mıdır?