Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Transparan resim hakkında bir soru

c@gd@s

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben şimdi samsungun uygulama marketinde yayınlamayı düşündüğümden samsungun kendi tema programıyla deneme amaçlı tema hazırlıyordum.Programın bir yerinde benden transparan resim istiyor ve hata da böyle yazıyor: "The size of the mainmenu icon for 480x800 resolution is only allowed 100x96 pixels with transparent boundary" . Ayrıca hatanın olduğu yerde kullanmak istediğim resmi yolladım onlara ve onlar uygun hale getirip bana geri yolladılar (aşağıda). PS kullandıklarını ve 1 pixellik transparan olacağını söylediler.Photoshop'u biraz biliyorum ancak transparan yapmayı bilmiyorum ve youtube dan araştırdım ancak onların yaptıkları gibi yapamadım,bu konuda yardımı olabilecek?Yani aşağıdaki resim nasıl yapılıyor?

Orijinal (bu resmi kesmişler biçmişler:D )

Transparan

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
Eğer tamamen transparan bir resim yapmak istiyorsan Layerların olduğu kısımın hemen üstünde "opacity" var oradan transparan oranıyla oyanayabilirsin, fakat sadece belirlediğin alanları transparan yapmak istiyorsan o alanı çizip kestikten sonra o layerin "opacity" ayarları ile oyanayabilir sonuca varabilirsin

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
hataya göre senden 100x96 büyüklüğünde bir resim ve 1 px lik boş(transparan) bir kontür istiyorlar. resmi 480x800 px olarak gönderdiğiniz için resmi 100x96 ya küçültüp size göndermişler.
transparan görüntü kabaca arkası boş olan yada arkasındakini gösteren anlamındadır. Ps de açtığınız her yeni layer bir transparandır yani boştur. Ayrıca transparan resim için kaydetme formatı png yada gif olmalıdır.

c@gd@s

🌱Yeni Üye🌱
Eğer tamamen transparan bir resim yapmak istiyorsan Layerların olduğu kısımın hemen üstünde "opacity" var oradan transparan oranıyla oyanayabilirsin, fakat sadece belirlediğin alanları transparan yapmak istiyorsan o alanı çizip kestikten sonra o layerin "opacity" ayarları ile oyanayabilir sonuca varabilirsin

opacity değeriyle oynayarak denedim ancak onların yaptığı gibi olmuyor..

hataya göre senden 100x96 büyüklüğünde bir resim ve 1 px lik boş(transparan) bir kontür istiyorlar. resmi 480x800 px olarak gönderdiğiniz için resmi 100x96 ya küçültüp size göndermişler.
transparan görüntü kabaca arkası boş olan yada arkasındakini gösteren anlamındadır. Ps de açtığınız her yeni layer bir transparandır yani boştur. Ayrıca transparan resim için kaydetme formatı png yada gif olmalıdır.

her yeni açtığım layer transparan biliyorum da 1px olarak nasıl ayarlayacam?

c@gd@s

🌱Yeni Üye🌱
image size dan 1px e düşür boyutu.

Sanırım öyle değil 1px e düşürürsem çok küçük oluyor, ingilizcesini yazıyorum ben mi yanlış anladım acaba..

You have to make a 1 pixel transparency boundary area around the Mainmenu Icon image

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
en kolay yoldan 99x95 px lik bir boş bir dosya aç resmi içine ayarla. sonra 100x96 px lik başka bir dosya aç ve ilk açtığın dosyadaki resmi yeni açtığın dosyaya at ve ortala.

c@gd@s

🌱Yeni Üye🌱
en kolay yoldan 99x95 px lik bir boş bir dosya aç resmi içine ayarla. sonra 100x96 px lik başka bir dosya aç ve ilk açtığın dosyadaki resmi yeni açtığın dosyaya at ve ortala.

tamam arkadaşlar yaptım,herkese teşekkür ederim, Bluex senin yöntemini kullandım diyebilirim,uğraştım yaptım :) Anlatayım: 100x96 boyutlarında normal bir transparan açtım,kendi resmimin boyutlarını 98x94 yaptım transparana kopyaladım ortaladım kaydettim programa tanıttım :)