Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türk Tasarımına Çağrı: Afiş Yarışması

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
4213.jpg

Son Katılım: 22.05.2011
Detaylı Bilgi: www.cttd.net

Yarısma Konusu
  • Yarışma, Türk Tasarımına Çağrı: Afiş Tasarımı.
  • Afişin içerik ve konu seçimi serbesttir. Dikkat edilmesi gereken tek husus, eserlerin Türkiye’yi çağrıştırması gerekliliği ve özgün bir Türk tasarım
  • dili (kimligi) olusturma amacıdır.
  • Eserlerde, farklı kültürleri ve sanat akımlarını çağrıştırıcı öğeler bulunmamalıdır.
  • Yarışmanın amacı; "Türk tasarım kimliğini sorgulamak, eğer bir tasarım kimliğimiz olsaydı nasıl olurdu? sorusuna yanıt bulmak ve Türkiye’deki
  • bu soruna parmak basmaktır.

Yarısma Kosulları
  • Yarışma her yaştan katılımcıya açıktır.
  • Yarışma 22 Nisan – 22 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Sonuçlar 30 Mayıs tarihinde internet sitemiz (www.cttd.net) üzerinden açıklanacaktır.
  • Bütün uygun eserler Tasarımcıların onayları doğrultusunda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde sergilenecektir.
  • Bütün eserler Tasarımcıların onayları doğrultusunda www.cttd.net üzerinden sergilenecektir.
  • Başvurular 22 Nisan 2011 günü başlayacak ve 22 Mayıs 2011 günü saat 17.00'da sona erecektir.
  • Daha sonra ulaşan eserler yarışmaya dahil edilmez.
  • Teknik aksaklık vb. nedenler ile zamanında ulaşamayan eserlerin sorumluluğunu kabul edilmez.
  • Yarışmacıların iletişim bilgilerindeki hatalardan dolayı sonucun bildirilememesinden Cttd.net sorumlu değildir.
  • Yarışma bireysel katılımcılar içindir.
  • Her yarışmacı en fazla 3 eser ile katılabilecektir.
  • Teknik bir sınırlama yoktur.
  • Çalışmalar özgün olmalıdır.
  • Özgün olmadığı saptanan eserler, tasarımcının, varsa diğer eserleriyle birlikte diskalifiye edilecektir.
  • Tasarımlar çizim ya da digital ortamda üretilmiş olabilir.
  • Eserlerde sadece Türkçe dili kullanılacaktır.
  • Tasarımlar A3 formatında (42x29,7 cm) olmalıdır.
  • Eserler ile birlikte iletişim adreslerinizi yollamayı unutmayınız.
  • Dosya türleri en az 300 dpi, JPG ya da TIFF formatlı olmalıdır.
  • Eserler, istenilen formatlarda ayarlanıp, herhangi bir upload sitesi ile de mail olarak yollanabilir.
  • Eserler, sendcttd@gmail.com adresine istenilen formatlarda mail olarak ya da Teleferik Mah. Pınar Sok. Deniz Apt. No:1/8 Balçova-İzmir adresine
  • CD’ye yazılmıs halde posta ile yollanacaktır.
  • Yarışmaya katılanlar bütün koşulları kabul etmiş sayılırlar.

ÖDÜLLER
  1. Birinci: ACER P196HQVB 18,5 LCD Monitör
  2. İkinci: CREA E1 500GB Taşınabilir Hard Disk
  3. Üçüncü: CANON MP272 Printer

• Bu yarışma, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı son sınıf bitirme projesi kapsamında hazırlanmıştır. Proje; Sosyal Farkındalık yaratma amacı gütmektedir. ( detaylı bilgiye siteden ulaşabilirsiniz )
    [*]Yollanacak eserlerin, herhangi bir alanda kullanılması söz konusu değildir. Tüm yarışma süreci etik kurallar çerçevesinde değerlendirilecektir.

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel bi yarışma aslında ama insanın aklına da kötü kötü şeyler geliyor.. 300 dpi yollayın demiş, ne malum kazanamayan gönderilen işlerin arasından ondan çalıp bundan çırpıp gerek fikirleri gerek görselleri kendi işlerinde kullanmayacakları?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Harika bir konu yarışma için, sahip olunan kültürün farkındalığını yakalayıp ona sıkı sıkı sarılmaya fırsat...

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
Sevgili soan,
Endişenizi anlayış ile karşılıyorum ancak eğer yarışma koşullarını okuduysanız yersiz olduğunu anlardınız.
Sergi için, eserlerin çıktılarının alınması gerekli. Sanıyorum 72 dpi ile çıktı alınmasını beklemiyorsunuz. :)

Bunun yanı sıra, sanıyorum ki böyle bir organizasyonu düşünüp düzenleyebilecek ve gelen eserleri değerlendirecek bir kişi, eserlerden fikir çalma eğiliminde bulunamayacak kadar donanımlı biridir.

Sevgili efoja,
Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
İnsanın katılası geliyor. Konuyu çok sevdim. Harika çalışmalar çıkacağına eminim.:)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Demek ki iyi duyuramadınız, ben mesela yeni öğrendim böyle bir yarışmanın olduğunu, tanıtım eksikliği olmuş.

sezginh

🌱Yeni Üye🌱
ben yarışma başladıgından berı ılgılenıyordum blackpearl afişte konuyla ilgili yeterli açıklama yoktu uzatma şansınız varsa uzatın yarısmayı

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ödüller, fikir kadar başarılı olmadığı için katılım az olmuş olabilir, ben kendi adıma bu tip bir yarışmaya değer üretme kontenjanından katılabilirdim ama daha 5 dakika önce öğrendim. demekki hem ödüller hem de tanıtım fikir kadar başarılı değilmiş... Tekrarlanmasını, hatta, her yıl yapılmasını bekliyorum. Keza, bir rus akımı, bir avrupa akımı var grafikte... neden Türk akımı da olmasın..?

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
amacım ödül olmazdı benim de
özellikle aklıma güzel bir fikir gelmiş ve mesajı yeni okumuşken :)
geçmiş ola!

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
Yorumlarınız için teşşkürler öncelikle, dediğiniz gibi belki de çok iyi duyrulamadığından kaynaklıdır. Aslında katılımın azlığı dahi, fikri destekliyor bakıcak olursanız, çünkü malesef birçok tasarımcının kendi kültürlerini çalışmalarına nasıl lanse edecekleri hakkında bilgileri ya da teknikleri yok.

Size katılıyorum sevgili Grafink, belki bu tarz tekrarlanan etkinlikler ile, zaman içinde bir şeyler elde edilebilir.

Ödüllere gelince, ödüllerin yetersizliğinin farkındayım ancak bu yarışmayı kendi bünyem ve bütçem ile hazırladığımdan dolayı böyle bir sıkıntı yaşanması mümkündü, bunun da farkındaydım. Ama asıl soru şu ki, biz tasarımcılar, sadece mefaat için mi mesleklerimizi icra ediyoruz? Tabiki mesleiğimiz, emeğimizin bir karşılığı var ancak bunu ne derecede ticari olarak düşünebiliriz pek emin değilim. Düşüncem şu ki, ülkemizde eğitimden tutun, ekonomik şartlara kadar, bırakın grafik tasarımı tüm sanatsal aktivitelere engel teşkil eden unsurlar mevcut. Bunlar, bireyselden topluma, aşılmaya çalışılmadıkca, biz yine her şeyde olduğu gibi, geride kalıp, başka kültürleri taklitten öteye gidemeyeceğiz.

televizyon kafa

🌱Yeni Üye🌱
genel sonuçlar olarak bir duyuru yapsaydınız keşke. beklemek ve öğrenememek pek iyi değil.