Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ücretler hakkında

hbakl

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar herkese merhaba.
Ben adobe after effects ve premiere Konularına hakimim ve bu alanda çalışıyorum.
Ilk iş deneyimim de işveren tüm içeriklerimi halen kullanmasına rağmen bana tek kuruş Ücret ödemedi ve Lisanslı müzik içeriği için telif sorunu olmaması için 200 dolar harcadım. Ciddi anlamda maddi sıkıntılar Yaşadığım şu dönemde karşıma bir iş Fırsatı çıktı.
Ancak bu işte aylık yerine her bir iş için ayrı ödeme talep ettim. Benden özellikle fiyat istediler. Bu tarz bir projede nasıl fiyat verilir. Başka bir video grafikçisi arkadaş bana saatlik veya günlük emek karşılığı anlaş dedi. Ilin devamı söz konusu. Yani iş yapacağım kişiler devamlı bana iş verecek. Videoları kendileri çekecek. Ben bir nevi kurgu operatörü gibi çalışıp ufak tefek efektlerle ekleme yapacağım.Yaptığım işler oldukça kaliteli.
Sizce nasıl bir fiyat istemeliyim. Günlük 150 lira önerdim ama iş veren bu fiyatı az buldu ve örnek videolar yollayalım. Onlara bak, ona göre yapacağın işe fiyat ver dediler. Çünkü 150 tl deyip yarın 500 olsun dersen bizim hesabımız karışır falan dediler.
Bu konuda fikir ve yorumlarınız benim için çok çok önemli arkadaşlar. Bu iki insan benim için önemli. Hem onların Hakk'ını yemeyecek hem de benim Hak kaybına uğramamı engelleyecek bir ara yol bulmam lazım

serkanbens

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

Örneğin 1 videoya 3 gününüzü harcayıp haftada 2 video yapıp 300 tL aya baktığımızda 1200 tl kazanıyorsak zaten olmaz.
Aldığınız işler ne kadar vaktinizi alacak ve aya tekamül ettiğinde elinize ne gececek sizi kurtaracak mı ?
Siz bu müşterinin işini aldığınız zaman araya baska iş sokabilecek misiniz ?
Yoksa sadece bu müşterinin işini yapacaksanız mesela ayda 2500 tl beni kurtarır diyorsanız ona göre fiyatlarınızı verin. Ama eminim her videoya harcadıgınız emek aynı seviyede olmayacaktır. bunları göz onunde bulundurun.

hbakl

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim Tarzım Gereği sadece tek kişi ile çalışırım üstad. Bu sebeple araya başka iş almayacağım. Bu insanlara yaptığımı en iyi şekilde yapacağım. Sonuçta onlarda bu işe para veriyor. İşin devamlılığı şu aşamada karmaşık. Ben o Yüzden günlük fiyat verme taraftarıyım. Işe bakarım. Şu kadar günde biter derim. Gün başı 300 tl önermeyi düşünüyorum. Sağ olsun farklı ortamlardan da sizin gibi yardımsever meslektaşlarımızın önerisi 300 tl bandında. Tam Zamanlı olmaması ve iş sayısının değişkenliği Gereği sanırım bu en uygunu.
Bir de Dediğiniz gibi kimi işler daha yoğun çalışma gerektirecek. Bu işlerin de fiyatı böylece dengelenmiş olacak. Hem işverenin Hakkı korunacak hem de benim.

serkanbens

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aynen. Ama yinede mesela 6 günlük işi 4 günde hızlıca bitirip araya küçükte olsa iş sokmak en iyisi. Çünkü işin devamlılığı karmaşık demişsin. Tek bir yere bağlı kalmamak gerek garanti edene kadar.
Hayırlısı olsun.