Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Üniversite konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Arkadaşlar lise 4 'e geçtim...
Ticaret meslek lisesi çıkışlıyım, eşit ağırlık...
Ç.Ü. Güzel Sanatlar > Grafik Bölümünü hakkında küçük bir araştırma yaptım...
Grafik bölümü ygs -3 ten alıyormuş, yani sözel den fazla soru yapmam gerekiyor...Lys - ygs kafamı karıştırdı ne kadar puan almam gerektiğini de bilmiyorum...
Grafik bölümü hakkında bir kaç sorum olacak cevaplandırırsanız çok makbule geçer...

1- Grafik Bölümü için özel yetenek gerekiyor mu ?
1a- Gerekiyorsa çizimim hiç yok diyebilirim...
Ne yapmam gerekir, hazırlanmak için halk eğitimin verdiği kurslara gitmeli miyim?

2- Grafik Bölümü haricinde, Fotoğrafçılık ,Kameramanlık ve bu tarz bölümler hakkında bilgi verebilecek olan varsa yazar mı ?

3-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık düşünüyorum ,onlar da iş bulma imkanı olur mu ?

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Merhaba. Bildiğim kadarıyla Ç.Ü bu sene yetenek yerine LYS puanı tercih etti. (çok saçma bir anlayış olduğunu belirtmeliyim) O yüzden puanlama ve giriş hakkında yardımcı olamayacağım.

Sorularınıza gelecek olursak; evet grafik bölümü içinde yetenek gerekiyor. Bu soruyla birkaç defa karşılaşmıştım. Ama herkes şurada yanılıyor sanırım. Grafik sadece bilgisayarda program bilmek,çoğu programı kullanabiliyor demek değil. Sizin için söylemiyorum. Genel anlamda bu böyle. :)

Kurs olayına gelecek olursak, bence gerekli. Ama bu hazır, ezber eğitim veren, ezber model ve ezber desenlerle yetenek sınavlarına öğrenci hazırlayan kurslar değilde, daha sanatsal bir ortamda çalışma yapan kursları tavsiye ederim. :) Halk eğitim kursları hakkında da ne yazık ki bir bilgim yok.
Ne yazık ki diğer sorduğunuz bölümler hakkında da bir bilgim yok. :(

Başarılar dilerim. :)

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Merhaba. Bildiğim kadarıyla Ç.Ü bu sene yetenek yerine LYS puanı tercih etti. (çok saçma bir anlayış olduğunu belirtmeliyim) O yüzden puanlama ve giriş hakkında yardımcı olamayacağım.

Sorularınıza gelecek olursak; evet grafik bölümü içinde yetenek gerekiyor. Bu soruyla birkaç defa karşılaşmıştım. Ama herkes şurada yanılıyor sanırım. Grafik sadece bilgisayarda program bilmek,çoğu programı kullanabiliyor demek değil. Sizin için söylemiyorum. Genel anlamda bu böyle. :)

Kurs olayına gelecek olursak, bence gerekli. Ama bu hazır, ezber eğitim veren, ezber model ve ezber desenlerle yetenek sınavlarına öğrenci hazırlayan kurslar değilde, daha sanatsal bir ortamda çalışma yapan kursları tavsiye ederim. :) Halk eğitim kursları hakkında da ne yazık ki bir bilgim yok.
Ne yazık ki diğer sorduğunuz bölümler hakkında da bir bilgim yok. :(

Başarılar dilerim. :)

teşekkür ederim cevapladığınız için, saolun hakkımda başarı dileğiniz için :)