Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vector Renk Farkı

tugrulakyazi

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar

hazır indirdiğim bir vector görünrüsü rgb, ben bunu yeni açtığım bi cmyk sayfasına copy paste yaptığımda aşağıdaki gibi bir fark oluyor. bunu nasıl engelleyebilirim? yada sadece bilgisayarda mı böyle gözüküyor baskıda düzelir mi?

RGB
pjl8m.jpg

CMYK
pjl99.jpg

Benzer konular

ismail038

🏅Acemi Tasarımcı🏅
creedwar şu profil resmin varya beni sinir ediyo :D

flashpoint

🌱Yeni Üye🌱
Rgb çalış, baskıya göndereceğin zaman cmyk tif yap.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ondan sonra sorun olmaz yaşamam değil mi, ekrandaki görüntüsü öle kalır sadece?

İnternette kullanacağınız görseller hariç, tüm çalışmalarınızda CMYK kullanın CMYK baskıya gönderin.

Kısacası RGB internet ortamı için CMYK tüm masaüstü tasarımlarınız içindir.

flashpoint

🌱Yeni Üye🌱
ufak bi fark oluyor ama orjinaline daha çok yakın oluyor bu şekilde. Ancak bi sorun varki çalışmada çok fazla yazı varsa, yazılarda 4 renk cmyk'ya çevirileceği için baskıda sorun olacaktır. Bunun içinde yazıları eklemeden cmyk yap ve daha sonra yeni cmyk bir sayfada yazıları tek renk yaz. Ben bu şekilde çok iş gönderdim matbaya, hiç bir risk yok. Tekrar edeceğim tek renk yazın çok ise baskıdaki titremelerden yada kağıt çekmelerinden kaynaklı hayalet efekti alırsın.

tugrulakyazi

🌱Yeni Üye🌱
İnternette kullanacağınız görseller hariç, tüm çalışmalarınızda CMYK kullanın CMYK baskıya gönderin.

Kısacası RGB internet ortamı için CMYK tüm masaüstü tasarımlarınız içindir.

aradaki farkı biliyorum benim sadece merak ettiğim konu rgbden cmyk ya çevirince alttaki efektler bile gözüküyor. bu baskıda gözükecek mi gözükmeyecekmiydi.

ufak bi fark oluyor ama orjinaline daha çok yakın oluyor bu şekilde. Ancak bi sorun varki çalışmada çok fazla yazı varsa, yazılarda 4 renk cmyk'ya çevirileceği için baskıda sorun olacaktır. Bunun içinde yazıları eklemeden cmyk yap ve daha sonra yeni cmyk bir sayfada yazıları tek renk yaz. Ben bu şekilde çok iş gönderdim matbaya, hiç bir risk yok. Tekrar edeceğim tek renk yazın çok ise baskıdaki titremelerden yada kağıt çekmelerinden kaynaklı hayalet efekti alırsın.

ilgin için çok teşekkürler