dizaynplus
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
- Katılım
- 13 Tem 2008
- Mesajlar
- 244
- Tepkime puanı
- 6
Çok teşekkür ederim dizaynplus ancak kafamda soru işaretleri oluştu ? Web ....
.......k isterim ...
Şöyle söyliyeyim dil fark etmez önemli olan çalışma mantığıdır.
Web 1.0 da görsellik basitti ve programlamada site sadece ziyaretçi ile iletişimdeydi.
Web 2.0 da ise görsellik değişti tüm büyük firmalar web 2.0 için logo tasarımlarını yaptırdılar ve programlamada web siteleri kişiselleştirilebilir oldu. Yani bir web sitesi aslen sahibi olmasakta kendimize göre özelleştirebiliyorduk.
Web 3.0 da ise 2.0 görselleri yine kullanımda fakat tek değişen sistem yani web sitesini hem kendimize özelleştirebiliyoruz hemde kendimize özel sayfamıza başka sitelerden bilgi alabiliyoruz (bilgisayarların aralarında alış verişi) ve aynı zamanda biz başka bir siteye veri verebiliyoruz en basit örnekle RSS (radyo yayın akışı)
Web 3.0 olabilmek için yapmamız gereken sitemizde bilgileri başka bir siteye paylaştırabilmek ve başka sitelerden hızlı bir şekilde veri alabilmektir. Bu durumda asp yada php hiç fark etmeksizin bunu java scriple bile yapabliriz flash ilede yapabiliriz önemli olan işleyişidir.