Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web tasarım / programlama ücretleri ve konu hakkında sorular

idgen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
NOT: Anladığım kadarıyla işler için fiyat yazılması yasak o yüzden cevaplarınızı PM / Özel Mesaj olarak atarsanız iyi olur..

ilk konu:

Merhaba arkadaşlar, Sadece yurt dışında çalışmış ve halen freelance olarak çalışan uzman programcı ve tasarımcıyım ( Programlama konusunda MSc, tasarım konusunda da üniversite diplomam var ve kabarık bir portfoyum). Geçen yıldan beri bu ülkedeyim ve merak ettiğim için burada belli sabit kriterlere göre bir fiyat araştırması yapayım dedim.. aşağıdaki örnekler için ortalama fiyatlar/ınız nedir bu ülkedeki işler için? (A1: ..... TL, A2:..... TL ...vs) bunların yurt dışı ücretlerini yazabilirim yanıt olarak..

Web Tasarım:

A1- Sadece web tasarım : 3 taslak (tasarım), teslimat .psd
A2- Blog / CMS / Eticaret sitesi için sadece tasarım : 3 taslak, Açık kaynak kodlu bir blog / CMS yazılımı için grafik tasarım, teslimat .psd

Web Tasarım + Programlama :

B1- Blog / CMS için tasarım + şablon yapılması : Açık kaynak kodlu bir blog / CMS yazılımı için grafik tasarım ve bunun şablon (template) haline dönüştürülmesi, teslimat .psd / template / kodlar.

B2- Statik site : 3 taslak , bunun optimizasyonu ve xhtml / css / javascript olarak kodlanması, teslimat .psd / kodlar

B3- Eticaret sitesi için tasarım + şablon yapılması + kurulum: Açık kaynak kodlu bir eticaret yazılımı için grafik tasarım ve bunun şablon (template) haline dönüştürülmesi, ve gerekli modüllerin kurulması / ayarlanması, teslimat .psd / template / kodlar.

B4- Dinamik site : 3 taslak, bunun optimizasyonu xhtml / css / javascript olarak ön-kodlanması, veritabanı tasarımı / programlanması ve optimizasyonu, ve son olarak da bunun ASP/PHP/AS/JSP.... de kodlanması ve fonksiyonel hale getirilmesi. teslimat .psd / kodlar

Genel :

C1- ASP/PHP vs programalama ücreti / saat.
C2- Veritabanı tasarım / programlama ücreti / saat.

İkinci konu:

Kodların / Tasarımların nasıl korunabileceği hakkında aranızda bir bilgisi olan var mı? simdiye kadar bir tek sadece Belge Göster bulabildim... birkaç kişi noter dedi... de ücret sanırım noterde daha pahalı olacaktır.... bir bilgisi olan var mı?

Üçüncü konu :

Bu ülkede W3C (AAA ve CSS 2.1) yada TotalValidator (WCAG v2 AAA) "hatasız ve uyarısız" uyumlu ve içeriği olan bir tek site bulamadım, arama motoru optimizasyonunun (SEO) en basit adimi olan bunun olmaması gerçekten de komik, hatasız ve W3C uyumlu kod üretiğini söyleyen firmaların her sayfasını bu uyum için kontrol edin ve her sayfada hata bulacağınızı garanti ederim... bildiğiniz hatasız bir site varsa pm / özel mesaj atarsanız sevinirim.... (kendi sitelerim hatasız ama linklerini vermem reklam olur)..

kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu... :p

Heiken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.engingurelli.com
Merhaba idgen, ülkemizde bir çok konu standartlar dışı kaldığı gibi, web konusuda bundan payını almakta. Genel bir mentalite sorunu olduğunu düşünüyorum, evet "valid" bir site bulmakta zorlanacaksın. Neden mi? Yoğun bir şekilde bu sektöre talep var aslında ve tabi bilen bilmeyen girişimlerde bulunuyor. Sıkıntı bilmeyenlerin biliyorum diye geçinip, web üzerinden bulduğu "parça pinçik" kodlarla siteler yapması. Konu hassasiyet ve profesyonellik isterken bu duruma geliyor. Doğru kodlamaları bırakalım "cross browser" testlerini geçebilecek siteler bile azdır. Yani iş temelde bozuk ve profesyonellikten uzak, cehaliyete doğru sürüklenmiş. Sektör ve konu ile ilgili iş ilanlarına bakacak olursan oldukça absurd şeylere rastlayacaksın( aslında iş burada başlıyor, böyle bir ilan görebilirsin, örneğin; 'Corel Draw ve 3DMax bilen PHP yazılımcı aranmaktadır.'). Örneği biraz abarttım tabi ama yokda değil böyle ilanlar. Amatörlüğü birazda piyasa zorluyor yani tam olarak piyasada ne bazen istediğini bilmiyor... Diğer yandan, tabi dünya çapında tanına web ajansları, profesyoneller ve hakkaten çok iyi çalışan ekiplerde mevcut.

Kodlarını ve tasarımlarını korumak için böyle bir uygulama var web üzerinden Tasdix, mesajında bahsettiğin her iki yöntemde oldukça pahalı olacaktır, belki büyük projeler için tercih edilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

idgen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yanıtın için sağol...dediğin doğru mentalite ve buna ek sanırım bir de bilgisizlik sorunu var, XHTML / CSS valid butonu genelde süs olarak kullanılıyor, eminim coğu kişinin zaten cross-browser uyumluluktan yada WCAG v2 AAA dan bile haberi yoktur... ve sonra neden her baktıkları bilgisayarda / browser'de farklı gözüküyor diye şaşırırlar... Bahsettiğin uzman / profesyonellerin siteleri bile basit testleri geçemiyorlar en azından ben daha rastlamadım... gerçi komik birşey...örneğin bankaların coğunun IT bölümleri var ve sitenin geneli flash olsa bile basit XHTML / HTML / CSS hataları var... nasıl beceriyorlarsa yapıyorlar sanırım hatalı kod yazmak da bir uzmanlık dalı olsa gerek... eğer bu kadar basit kodlamada hata yapabiliyorlarsa daha komplike programlamalarda kim bilir ne hatalar vardır... güvenirlik -1....

İşlere gelince haklısın aradıklarının absürdlüğünün yanı sıra verdikleri ücretlerde komik, bazen yazıyorum yada arıyorum dalga geçmek için özellikle programcılar için olanlarında.. adamlar 15-30 dilde uzmanlık ve o dillerin var oluş süreleri kadar (bazen fazla) deneyim, yabancı dil istiyorlar önerdikleri ücret ise kapıcımın aldığı maaştan az... :)

exxtreme

🌱Yeni Üye🌱
Wcag standartlarına uygun web sitesi hakkında

Merhaba arkadaşlar, ben de bu web standartları ile ilgileniyorum; wcag standartlarını araştırırken gördüğüm bir firma (3cbilisim.com) bu standartları uygulamış. totalvalidator.com linkinden sorguladım. Bunun yanında S 508 diye bir standart daha olduğunu öğrendim, sanırım wcag ile ortak yönleri olan bir standart. Bu konuda bilgisi olan var mı?

kvas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar, ben de bu web standartları ile ilgileniyorum; wcag standartlarını araştırırken gördüğüm bir firma (3cbilisim.com) bu standartları uygulamış. totalvalidator.comlinkinden sorguladım. Bunun yanında S 508 diye bir standart daha olduğunu öğrendim, sanırım wcag ile ortak yönleri olan bir standart. Bu konuda bilgisi olan var mı?
:smile:
Kod:
 Starting page:	3cbilisim.com/index.html
Started at:	01:55:49 GMT, October 28, 2009
Time taken:	1 seconds
Validator Version:	v6.1.0
Total links checked:	86
Total errors found:	8 (WCAG v2 A: 6, Link Errors: 2)
Total warnings found:	1 (WCAG v2 A: 1)
(X)HTML used for this page:	XHTML 1.0 Transitional

Options:

* Accessibility: AAA2
    * Check for broken links: true
    * Show warnings: true
    * Show Success: true
    * (X)HTML validation: Auto Detect

Daha ilk sayfada 6 WCAG v2 hatasi ve 2 link hatasi var (Section 508 hatasi da zaten link hatasi), diger sayfalarda da benzer hatalar mevcut, Section-508 hakkinda bilgi w3c nin sitesinden bulabilirsin, linki : "Welcome to the W3C's Section 508 and UAAG Requirements Mapping Suite"

Hatasiz site ornegi istiyorsan...
Kod:
Starting page:	aitoyo.com/services/webtr.html
Started at:	02:09:23 GMT, October 28, 2009
Time taken:	0 seconds
Validator Version:	v6.1.0
Total links checked:	20
Total errors found:	0
(X)HTML used for this page:	XHTML 1.0 Transitional

Options:

* Accessibility: AAA2
    * Check for broken links: true
    * Show warnings: true
    * Show Success: true
    * (X)HTML validation: Auto Detect

webtasarımı.com

🌱Yeni Üye🌱
............................

Pixel Creative takımı; yaratıcı ve uzman kadrosuyla, kobilere ; Web Tasarımı,
Grafik Tasarım, Logo Tasarım, Flash Tasarım, Veritabanı programlama ve Google
Optimizasyon hizmetleri vermeyi sürdürmektedir.

hataman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hataman.com
Bu valid konusunda ülkemiz için söylediklerinize bir anlam veremedim açıkcası. Bir çok büyük siteyi validlik açısından incelerseniz çok hataları olduğunu görürsünüz, neye göre ülkemizdeki siteleri bu konuda derecelendiriyorsunuz?

örnek valid sorgular;
yahoo 206 Errors, 23 warning(s)

google 36 Errors, 3 warning(s)

alexa 53 Errors, 51 warning(s)

liste dahada çoğaltılabilir.

idgen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
idgen sen site yapiyonmi ticaretde olsun icerisinde ?

Evet 1996 dan beri hem tasarım hem web programlama yapıyorum ve halen devam.

Bu valid konusunda ülkemiz için söylediklerinize bir anlam veremedim açıkcası. Bir çok büyük siteyi validlik açısından incelerseniz çok hataları olduğunu görürsünüz, neye göre ülkemizdeki siteleri bu konuda derecelendiriyorsunuz?

örnek valid sorgular;
yahoo 206 Errors, 23 warning(s)

google 36 Errors, 3 warning(s)

alexa 53 Errors, 51 warning(s)

liste dahada çoğaltılabilir.

Bahsettiğin siteler valid olduklarını söylemiyor zaten, 2009'da yazdıklarım geçerliliğini halen koruyor ve daha önce hem benim hem de Heiken'nin yazdıkları herşeyi açıklıyor. Biraz hata giderme, w3c standartlarına uyumluluk konularını incelersen anlarsın, internet'te ingilizce olarak bir sürü kaynak var, kod yazıyorsan bu faydalı olacaktır.

Türkiye'ye gelince tüm SEO hizmeti veren siteleri incelemeni tavsiye ederim, hatasız uyumlu kod yazdıklarını söyleyen çok, ancak incelediğinde bunun sadece laf olmaktan öteye gitmediğini görüyorsun... benzer örnekler o kadar fazla ki seç beğen kontrol et diyorum..

2009'dan farklı olarak total-validator online hizmetini durdurdu download edilip kullanılır hale geldi, ve tamamen WCAG v2 AAA, ile CSS v2.1 uyumlu (ve benim yazmadığım siteler arasında Türkiye içinde iki site daha buldum.) :party:

hataman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hataman.com
güzel bir konu tartışılırken bazı arkadaşlar neden reklam yapmak zorundalar.

Kimin reklam yaptığını düşünüyorsunuz? Eğer insanların kendilerini tanıtmalarını reklam olarak algılıyorsanız, öyle değil. Bir forumdayız ve hem birbirimizi tanımaya çalışıyoruz hemde bir şeyler öğrenmeye. Öğrenmenin yaşı ve sonu yoktur malum.:smile: