Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Tasarım'a Nasıl Başlanır?

JourneyGRAFİK

🌱Yeni Üye🌱
grafikerler.net'teki üstadlara selamlar..

Ben, yaklaşık 3 yıldır Photoshop ile uğraşıyorum, kendi çabalarımla oldukça iyice öğrendim hiçbir ders almadan. Adobe PhotoShop CS 4 kullanıyorum şu anda ve kendimi daha da geliştirmek amacıyla Web Tasarım öğrenmek istiyorum.
Nereden başlamalıyım, hangi programları kullanmalıyım? Photoshop programıyla nasıl tasarlamalıyım, hangi boyutlarda çalışmalıyım? HTML, PHP, FTP nedir?

Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum.

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
html standart web sayfası kodlamak için oluşturulmuş bir markup dilidir
öğrenmesi kolaydır <html><head></head><body></body></html>
bunu gibi yazılır bu kodlara tag denilir
html yanında mutlaka css öğrenmelisin oda kolaydır
css bu html taglarının sayfada nasıl gösterileceğini belirler
rengi nasıl olmalı yazı tipi nasıl olmalı boyutu nasıl olmalı sayfanın neresinde olmalı gibi

unutma html ve css olmadan web sayfası olmaz mutlaka bu ikisini öğrenmelisin

php dinamik siteler oluşturmak için geliştirilmiş açık kaynak kodlu progtramlama dilidir
mysql veritabanı ile birlikte kullanılır

sitelerdeki yorum panelleri üye giriş formları php ile oluyor
bir e-ticaret sitesi php yada benzeri programlama dili olmadan asla olmaz

ftp ise tasarlamış olduğun siteyi hosting adresine atmak için gerekli bir yöntemdir

hosting web sitelerinin bulunduğu alanlardır .com .net .org gibi uzantıları vardır
bu uzantılarada domain yani alan adı denilir saygılar

tasarımıbn boyutu ise 1024px geçmemellidir

turkgrafix

🌱Yeni Üye🌱
web arayüz tasarımı yaparak başlayabilirsin. Mevcut beğendiğin güzel tasarımları birebir çizmeye çalışarak öğrenmeye başlayabilirsin. Daha sonra Xhtml ve CSS öğrenerek devam edersin sonrası gelir zaten. Xhtml ve Css'te eğitim seti tavsiye edebilirim iddialıyım diyorsan 60-70'i gözden çıkarman gerekir.

djtornado

🏅Acemi Tasarımcı🏅
html tasarımlar dreamvewer ve yardımcı programlarıyla baslayabılırsın kardesım ılk once kod bılgısı bununda temelı htmlden gecer once burdan baslarsan senın ıcın ıyı olur yanı soyle olma dıye dıyorum hıc bır kod bılgısı olmadan hazır mısal olarak soyluyorum joomla vb ile tasarım yapıp da tasarımcıyım dıyenlerden olma dıye dıyorum.