Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Tasarımı Yapmak İstiyorum

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hepinize selamlar arkadaşlar öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim buraya açtım yanlış yere açtıysam özür dilerim..

Arkadaşlar sizlere bişey sorucam ben web tasarımı yapmak istiyorum ama hiç bişey bilmiyorum yani sıfırdan başlayacağım.Bi kaç kişiye sordum nasıl başlamalıyım diye aşağıdaki sıralamayı verdiler.

1.HTML
2.CSS
3.Javascript
4.PHP veya ASP
5.Mysql / Mssql

Sizlerin görüşlerini almak istiyorum bu sıralamayla gitsem olur mu sizce ?

Hepinize Teşekkürler..

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sadece bu sıralama işe yaramaz bu sıralama kodlama bunlara ek olarak tasarımda tabiki photoshop,dreamweaver,hareketli siteler yapmak istiyorsanda flash ve action script

beyzade19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshopta tasarımını yapar dreamweaver da kodlama yapar css ve js ile güzellik katarsın

ensargk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buradanindir.net
Arkadaşların yazdığı grafik programlarına ek olarak firework eklemek isterim çünkü firework dreamweaverla çok ilişkili bir program.

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence Firefox un en guzel Addi olan Firebug ve Yslow kullanmayi unutma.

Bu programlar sayesinde begenmis oldugun siten icerigini gorursun veya yapmis oldugun tasarimi test edersin.

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar..

Tasarım işi sorun değil fireworks kullanıyorum zaten ama benim dediğim php diliyle dinamik sayfalar yapabilmem için yukarıda verdiğim sırayla mı öğrenmeye başlamam lazım bunu soruyorum.

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet yukardaki siralamayi bilmalisin. Home – Kohana: Swift, Secure, and Small PHP 5 Framework Bu program sana PHP kodlamasinda cok yardimci olucaktir.

Bu program sayesinde saatlerce ugrastigin projeni dakikalar icinde kodlarsin. Guvenlik sorunu olmaz ve cok guzel debug function'lari muvcut.

Çok saolun dediğinize göre önce html i öğrenmem gerekiyor php sonra ki iş ama yine de bu programı indireyim dursun bi köşede.Peki bana html i öğrenmem için önerebileceğiniz bi kaynak e-kitap var mı ?

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Html'i öle Öss'ye çalışır gibi ögrenemezsin kardeşim:) bu zaman alır senın ogrenmen gereken gerekli bilgilerin aklından bulunması gerektıgı zaman ,yanlış anında düzeltmendır bu kod girişlerini zaten senın yerine yapar program var Dreamweaver her yaptıgın harekete göre kod belırler senı buyuk bır dertten kurttarır ama sen tabıkıde ıyıce bır akılda kalıcak sekılde ezberle HTML i yanlıs kod hatalarında manuel yardımcı olursun...

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Html'i öle Öss'ye çalışır gibi ögrenemezsin kardeşim:) bu zaman alır senın ogrenmen gereken gerekli bilgilerin aklından bulunması gerektıgı zaman ,yanlış anında düzeltmendır bu kod girişlerini zaten senın yerine yapar program var Dreamweaver her yaptıgın harekete göre kod belırler senı buyuk bır dertten kurttarır ama sen tabıkıde ıyıce bır akılda kalıcak sekılde ezberle HTML i yanlıs kod hatalarında manuel yardımcı olursun...

Çalışmadan hiç bişey öğrenilmez. :wink:

"bu zaman alır senın ogrenmen gereken gerekli bilgilerin aklından bulunması gerektıgı zaman ,yanlış anında düzeltmendır"

demişin çalışmadan bişeyleri öğrenmeden nasıl yapıcam acaba :wink:

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com

"bu zaman alır senın ogrenmen gereken gerekli bilgilerin aklından bulunması gerektıgı zaman ,yanlış anında düzeltmendır"

:D HTML Taglarını öncelıkle öğren HTML Tagları Bu linki veriyim yardımcı olur yetişme esnasında çalışma demıyorum tabıkıde ama senın yerıne gerektıgı sekılde uygulayan vurgulayan bır program var "Dreamweaver" tagları ögren ve sonrasında ıstersen bunada bir göz at : HTML Dersleri Başarılar...

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

HTML alt yapisini elbette ogrenirsin. Bende birkac e-kitap var (ama ingilizce) eger senin acindan problem degilse..senin icin yuklerim rapidshare'e

HTML ve basic CSS ogrendikden sonra Firefox'un Firebug add-on'u kullan. cok faydasini goruceksin. Cunki benim inandigim gormekle, mantigi anlamakla, en kisa sekilde olayi cozersin. Firebug bu yonde sana cok yardimci olucaktir.

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:D HTML Taglarını öncelıkle öğren HTML Tagları Bu linki veriyim yardımcı olur yetişme esnasında çalışma demıyorum tabıkıde ama senın yerıne gerektıgı sekılde uygulayan vurgulayan bır program var "Dreamweaver" tagları ögren ve sonrasında ıstersen bunada bir göz at : HTML Dersleri Başarılar...

Doğru söylüyosun dreamweaver yapıyor kısa yoldan ama ben bu işin mantığını neyin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.Neyse sanırım anlaştık :smile: Ayrıca kaynaklar için teşekkür ederim.Bi de bişeyi çok merak ettim html veya php i dillerini biliyor musun ?

tyurs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
HTML alt yapisini elbette ogrenirsin. Bende birkac e-kitap var (ama ingilizce) eger senin acindan problem degilse..senin icin yuklerim rapidshare'e

HTML ve basic CSS ogrendikden sonra Firefox'un Firebug add-on'u kullan. cok faydasini goruceksin. Cunki benim inandigim gormekle, mantigi anlamakla, en kisa sekilde olayi cozersin. Firebug bu yonde sana cok yardimci olucaktir.

İngilizcem pek iyi olmadığı için ondan anlamam sanırım.Ama öneriler için çok teşekkür ederim dikkate alıcam..

tasarimci62

🏅Acemi Tasarımcı🏅
html Öğrenicek Sonra Php Kodlarini Öğrenicek vs.vs.vs.
:))
Öğrenene Kadar Yaş Sınırı 50 olur galiba :))

Herkez web tasarim yapmak ister öyle değilmi
( web site yapmak yemek yapmaya benzer ) degerli bir webmaster hocamiz'in sozudur bu.

Severek ve begenerek yapmalisin yemek gibi :)
Web site yapmak icin html bilgin olmasi az da olsa sart ama illa html ile basliyacaksin diye bir zorunluluk'ta yoktur..

Öncelikle sana MacroMedia Fireworks Yada Adobe Fireworks CS 3 & cs 4 Surumlerinden bir tanesini indirmeni tavsiye ederim..

Fireworks Web tasarimlarinin ara yuzunu gerceklestirmemizde bize kolaylik saglayan ve olmassa olmazindan bir programdir.

yaptigimiz Ara Yuzleri dreamweaver ile butunlestirip tamamlariz boylece ortaya sahane bir calisma cikicaktir..

bunun icin onerim fireworks dersleri ve Dw derslerini izleyiz cok zor bisi degil..

ayrica photoshop ile web sitesi yapilmaz arkadaslar yanliş yönlendirmeyin
gerçek bir webmaster'e sorun Size Gülücektir kesinlikle..
ptohoshop sadece Resim Ara yüzlerini düzenleme programidir programin temel anlayişi budur bilmeyenler öğrensin ayrica...