Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web tasarımını öğrenmek istiyorum

eceonsoy

🌱Yeni Üye🌱
web tasarımını öğrenmek istiyorum yardımcı olabilcek varmı??

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Forum yeterince yardımcı olacaktır size... Arama yapmanız yeterli...
Forum kurallarına da göz atın derim :)

oz-aydin

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle html bilginiz varmı bilmiyorum ama tam olarak html öğrendikten soran bir dil seçin(asp,php,aspx vs) seçtiğiniz dille ilgili geniş kapsamlı bir kitap alarak hemde internetteki örneklerdende yararlanarak öğrenmeye başlaya bilirsiniz. Önemli Olan html bilmektir geri kolay html yi dreamweaver la yazmak yerine sadece tavsiyem notepad++ ile yazabildiğiniz zaman tamamen öğrenmiş olacaksınız ondan sonra programlama dillerine geçin.
Ama web tasarımmında en önemli konu tasarım bunu unutmayın istediğiniz kadar iyi programlama bile bilirsiniz ama tasarım kötü olunca hepsi boş oluyor size şimdiden kolay gelsin.

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
şahsi kanaatimdir; tartışma malzemesi yapılmasını istemiyorum

web tasarımı için ezbere kod bilmene gerek yok
şöyle ki; frontpage - photoshop - flash programlarını
az çok bilmeniz yeterli olacaktır...

yeter ki; gözlem yeteneğiniz ve hayal gücünüz geniş olsun ;)

HyperCyber

🌱Yeni Üye🌱
enim önerim ilk önce bir web builder programın olması lazım

benim önerim

BlueVode Web site builder

ilk önce grafiker olmalısınız:menü,logo vs yapımı için

Eğer Sizde bu özellik yoksa grafiker bulabilirsnizi asistan olrak

html bilgisene gerek yok verdiğim program html kodunu otomatik veriyo

siz gösrsel olrak hazılıyosunuz o size codunu veriyo

eğer anlamadıysanız pm den msn verin konuşalım

oz-aydin

🌱Yeni Üye🌱
Bu cevapları yazan arkadaşlar gerçekten kendisini web tasarımcısımı sanıyor merak ettim doğrusu.HTML Bilmenize gerekyok program otomatik yazıyor kodları dediyorsunuz hazır kodyazan ve hazır siteler oluşturula bilen basit saçma siteleri tavsiye etmişiniz sizlerdemi böyle çalışıyorsunuz html nin önemini bilmediğinize göre sizde o kendini web tasarımcı sanan arkadaşlardansınız galiba o hazır kod yazan programlarla yaptığınız siteleri,
opera, Mozilla, Explorer 6, 7, 8 de bir açın bakalım siteniz hangi şekillere girecek.
Herkezi kendiniz gibi hazırcı yapmayaçalışmayın öğrenmek isteyen insanlarıda hazır programla kullanarak web sitesi yaptığının sanan ama o emenkleri hep boşa harcayan insanlardan yapmayın lütfen.

Şunu Unutma Web Tasarımcı Olmak İsteyen Arkadaşım
Öncelik Grafik
Sonra En Önemlisi HTML
Programla Kitap Okuyarak ve Örneklere Bakarak Öğrenilecek birşey
programlama standarttır.
ama grafik ve html kodlarının sınırı yok gerisi sadece senin hayal ettiklerine kalıyo.Kolay yolları seçerek boşa vakit harcama öğrenmek istiyorsan herşeyi sırasıyla yap ve hazır programlarla vakit kaybetme.

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu cevapları yazan arkadaşlar gerçekten kendisini web tasarımcısımı sanıyor merak ettim doğrusu.HTML Bilmenize gerekyok program otomatik yazıyor kodları dediyorsunuz hazır kodyazan ve hazır siteler oluşturula bilen basit saçma siteleri tavsiye etmişiniz sizlerdemi böyle çalışıyorsunuz html nin önemini bilmediğinize göre sizde o kendini web tasarımcı sanan arkadaşlardansınız galiba o hazır kod yazan programlarla yaptığınız siteleri,
opera, Mozilla, Explorer 6, 7, 8 de bir açın bakalım siteniz hangi şekillere girecek.
Herkezi kendiniz gibi hazırcı yapmayaçalışmayın öğrenmek isteyen insanlarıda hazır programla kullanarak web sitesi yaptığının sanan ama o emenkleri hep boşa harcayan insanlardan yapmayın lütfen.

Şunu Unutma Web Tasarımcı Olmak İsteyen Arkadaşım
Öncelik Grafik
Sonra En Önemlisi HTML
Programla Kitap Okuyarak ve Örneklere Bakarak Öğrenilecek birşey
programlama standarttır.
ama grafik ve html kodlarının sınırı yok gerisi sadece senin hayal ettiklerine kalıyo.Kolay yolları seçerek boşa vakit harcama öğrenmek istiyorsan herşeyi sırasıyla yap ve hazır programlarla vakit kaybetme.

web tasarımcı olmak çok uçuk bir vasıf mı ulaşılması çok mu güç
az çok grafik bilgisi olan herkes web tasarımı yapabilir
bunun için oturup onca kodu ezberlemesine gerek yok

program yardımı ile bir şey üreten insan hazırcıysa
bu piyasada hazırcı olmayan birini gösterin bana

ben ezbere html bilgisine gerek yok diyenlerdenim
benim html bilgim yok denecek kadar az
ama dilersen senin için bir tasarım yapayım
istersen html istersen full flash bir web tasarımı yapayım sıfırdan
bir incele sonra karar ver html bilmeyenlerin siteleri basit ve saçma mı oluyor

merak ediyorum html gerekli diye direten insanlar
flash uygulamaları da ezbere kodlamı yapıyor
yoksa bizlere dedikleri gibi hazırcılık yaparak
flash programı ve özelliklerinimi kullanıyor

size iyi kod ezberlemeler dilerim :wink:

Son düzenleme:

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

burda demişsiniz ki az çok grafik bilgisi olan herkes tasarım yapabiliyor diye, yanlış demişsiniz.yaptığını sanıyor.

html gibi bir dil bilmenize gerek yok fakar yaptığın logolar ,animasyonlar vs. kayarsa mudahale etmek için html bilinirse fena olmaz.

tasatım konusunda yardım almak isterseniz özel mesajla irtibata geçebilirsiniz.

forumda bulamadığınız konuları sorabilirsiniz özel mesaj olarak yardımcı olmak isterim

oz-aydin

🌱Yeni Üye🌱

yaptığınız tasarımları geçekten merak ettim doğrusu.Aslında fazlade merak edemiyorum.çünkü sonuçlarını tahmin ediyorum hazır programları istediğiniz kadar doğru kullanın farklı tarayıcılarda sitenizin düzgün görünmeyeceğinden emin olun 15'ınc monitörde hazırladığınız bir siteyi 22'ınc monitörde bile aynı şekilde görünmesini hazır programlarla sağlamınız mümkün değildir denemki sizde kendisinin web tasarımcı olduğunu sanan arkadaşlardan sınız ha flash demiştiniz kolar demişsiniz kodları ezberlemek marifet değil o kodlarla neler yapabiliyorsunuz önemli olan budur.
kodları bilmeyen birisinin aklına gelen herşeyi kendisinin yapması mümkün değildir kodları ve mu işin mantığını iyi bilen birinin neler yapabileceğini tahmin bile edemez siniz tamamen hayallerinizi geçekleştirmek ve aklınızdakini tamolarak yansıtmak için iyi bir grafiker ve kod bilmeniz şarttır.
Böyle cevaplar yazarak hazır programlar bullananlar sadece kendisini web tasarımcı sanan kişiler bizde öğle başladık ama karşınıza böyük işler geldiğizaman o boş programlarla ne kadar çok vakit kaybettiğinizi anlayacaksınız.flash ezbere yapılacak birşayde değildir hayal edilen herşeyin yapılabileceği gayet güzel profesyonelce bir programdır.

zamansız_hayat

🌱Yeni Üye🌱
Html web tasarımla uğrasıcak olan insanın ana malzemesidir herşey ordan baslıyor daha sonra kendine arkadaslarımında dediği gibi bir proglamlama dili seciceksiniz ve üzerinde geliştirmek icin çeşitli kaynaklardan yararlanılıcak.

Eger sizde html ögrenmeden programların yardımıyla yaparım diyen arkadaşların görüşüne katılıyorsanız.Yalan değil öylede yapılıyor fakat bi noktaya geldiginizde kendinizi kitlenmiş ve ilerleyememiş görüceksiniz sürekli aynı tasarımlar aynı kodlamalar cünkü bilmediginiz icin ileriye yönelemiceksiniz geliştiremiceksiniz bekliceksiniz birileri geliştirsin diye.Önünüzde 2 secenek var istediginize yönele bilrisiniz secim sizin .. Günümüzde İmkan cok kanyak internette cok fazla bulunmakta biraz hayal gücü ve biraz kafanızı yordugunuzda ortaya cıkanı görebiliceksiniz.

HyperCyber

🌱Yeni Üye🌱

bence bu arkadaşın dediği çok doğru benim arkadaşım vardı 10 yıl önce trafik kazansından sakat kaldı bu arkadaşım çok iyi programcıydı html yi ezbere su gibi biliyordu ama o da herkes gibi hazır programlarla yapıyodu
öncelikle şunu söliyeyim html kodlarını bilsen bile logonunu menünün vs yerini ayarlamak çok zor onun için hazır programla yapmanızı istiyorum hemde acamiyseniz kesinlikle hazır program kulanını :smile::smile:

oz-aydin

🌱Yeni Üye🌱
html bilen için logonun ve menunun yerini ayarlamak çok basittir.html yi elinle yazarsan menulerde kayma olmaz hazırprogramla yaptığını opera,firefox,explorer 6,7,8 hunların hepsinde tektek dene bakalımbi operada düz ise explorerde bozuk olarak çıkar explorerde düz ise opera ve firefox bozuk çıkar bunu sadece kendin yazarsan engellerisin ve o hazır programların attığı saçma sapan kodlardan dolayı 15'ınc monitörde hazırlanan bir site 22'ıncde nasıl gözüküyor buna hiç baktınmı.ve osacma sapan kodlar google tarafınsan desteklenmediği için sorunlar çıkarıyor.Geliştir kendini kolay gelsin.Bu şekilde ufak firmalar ve amatörce tasarım yapakan kişiler için sorun yoktur ama büyük işler yapan ve profesyonelce tasarımlar yapan için ana dil html budur.kendinizde bilmediğiniz için zorunuzamı gidiyor anlayamadım yeni öğrenmek isteyenlere engel oluyorsunuz nasıl bir mantıksa hazır programları tavsiye edebiliyorsunuz.Sizlerde kendinizi geliştirmeye başlasanız iyi olacak explorer 8 sizin gibilerin yaptığı siteleri 2010 dan sonra çok güzel bir şekle sokmayı düşünüyor ozaman kendi yaptığınız siteleri tanıya bilecekmisiniz bakalım altı üste üstü alta geçince neler olacak. :)

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
tartışmaları gerçekten üzüntü ile takip ettim gerçekten web tasarım denilen kavramın bukadar basit bir hale getirilmesi çok üzücü. evet hazır programlar kullanarak hatta hazır programları bir yana bırakın sadece photosop ile dreamweaver bile kullanmadan web sitesi yapabilirsiniz hatta abartarak word de bile yapabilirsiniz tabiki bunları yaptığınızda web tasarım yaptım diyebiliyorsanız..! web TASARIMcı olmak için grafik konusunda gerçekten uzman olmalısınız bu uzmanlık program bilgisi vs olarak algılanmasın, görsel bilginizin çok iyi olması gerekli, ayrıca bazı arkdaşların da soylediği gibi html bilgisinin üst düzeyde olmasa bile iyi derecede bilmelisiniz hazır programların yetersiz kaldıgı kodlamalarda ne yapacaksınız?
artık okadar basite indirgendi ki bu iş lise de staj yapan ogrenciler bile 50 100 liraya bu programalrı kullanarak web tasarım!!!!!! yapıyorlar ve bu yuzden de bu işi gerçekten profosyonel olarak yapan meslektaşlarımıza çıkıyor faturası.
bize sürekli olarak bu şekilde hazır yapılmış web siteleri ile ilgili problemlerle geliyorlar ve düzeltilmesini istiyorlar ama yapılabilecekk hiçbir şey yok bunlar çöp olmaktan başka bir işe yaramıyor..
konuyu açan arkdaşa tavsiyem ilk once bu işi kendi çabanla ögrenmek istiyorsan oncelikle forumu uzun bir sure inceleyerek başlayabilirsin dha sonra haızr programlarda kullanabilirsin bu da bir yontem ama bunu sadece başlangıç olarak gormelisin sonrasında html ve grafik mutlaka ogrenmelisin, ama en güzeli bir kursa gidip işi profosyonel olarak ogrenmeli ve sonrasında iyi bir firmada staj yaparak geliştirmelisin.
hala da gereksiz polemiklere giren arkdaşlar zaten bilgilerini burada gostersin derim html ve grafik bilgisi olmadan yaptıkları web sitelerini gormek isterim.

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hazır programlarla yapılan steleri satamazsınız alan adamda harşlık verir sadece ;

para kazanmak istiyorsanız kendinizin el emeği ile yapmanız lazım

orhanyılmaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
2 Yıl Önce 3D Max Öğrenmeye Niyetlendim Eğitim Setini Satın Aldım, Öğrendim Ve Parada Kazanıyorum..

Ben Bu Web Tasarım İşine Çok Uzakta Kaldım Açıkcası;

15 Gün Oldu.. Netten Ve Siteden Dersleri Takip Edip Ufakta Olsa Öğrenmeye Çalışıyorum..
Hakikaten Çok Zor İş! ALLAH Bu Meslekle Uğraşan Arkadaşlara Kolaylık Versin..
Ha Deyince Olacak Bir İş Değil..
Ben Bir Acemi Olarak Derimki;
Nette Araştır, Ders Dökümanlarını Okuyabilir, Eğitim Setini Satın Alabilirsin...
Sonrada Sağlam Bir Kursa Gider Master Yaparsın:)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
İşte insanların problemi :web tasarımcılık yada herhangi bir meslek dalını hafife almak, neden bu kadar basit sizler için ne den hep bilinmeden bişiler yapılabiliyor deniliyor halbusiki en büyük yanıgıları bu insanların hep bilinmesine gerrek olmaması yada bilinmemesi , peki bu zihniyetteki insanlar hangi meslek dalında olursa olsun profesyonlik kavramını biliyolarmı yada bu kelimeyi duymuşlarmı ? Peki bilinmesi gerekli değil diyen arkadaşlara soruyorum , web tasarım diye bir meslek var bu mesleğin profesyoneli kimdir sizce ? Peki bu meslekteki profesyonelliği biriniz bana tarif edebilirmisiniz ? İçten likle cevaplarınızı çok merak konsuudur sırf ben değil diğer arkadaşlar içindirde ..

Eğer mesajınız arkadaşımıza ilk zamanlar korkulacak bişi değil demekse , kimsenin hazır programlardan başlamasına itirazı olamaz yok eğerki bu meslek ve meslek grubunu bilinmesine gerek yok diye indirgemekse , yukardaki sorum geçerli ve kendi açımdan sizlerden duyucağım cevaplarda merak konusudur ? Eğer bu tür düşünen arkadaşlardan yukardaki soruma cevap gelmezse bu sektördeki her meslek dalını bu kadar indirgemeniz aslında bu sektörde kendinizide , eğitim ve emeğinizide bu kadar küçük görmenizin ve profesyonellik anlayışını bilmemeniz , bildiğiniz en ufak alfabenin bile bu sektör için yanlış olduğunun ifadesidir ?

Son düzenleme:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıca web tasarım denildiğinde neden sadece html olarak algılanıyor?

Dinamik bir sayfayı hangi hazır programda sizden istenildiği gibi hatası en az olabilecek bir şekilde ve hatası varsa en kolay şekilde düzeltilebilecek şekilde hazırlıyor?

Arkadaşlar... Unutmayın ki hazır logo programlarıda var. Logo yapıyor mu, yapıyor. Fakat iş profesyonelliğe gelince bizler o tarz logolara ne diyoruz?

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
Ayrıca web tasarım denildiğinde neden sadece html olarak algılanıyor?

Dinamik bir sayfayı hangi hazır programda sizden istenildiği gibi hatası en az olabilecek bir şekilde ve hatası varsa en kolay şekilde düzeltilebilecek şekilde hazırlıyor?

Arkadaşlar... Unutmayın ki hazır logo programlarıda var. Logo yapıyor mu, yapıyor. Fakat iş profesyonelliğe gelince bizler o tarz logolara ne diyoruz?

bence bir yerde insan fazlasını istemeli yani sabit bir kaç program veya birkaç bilgi ile kendini yeterli hissetmemeli dinamik bir şekilde yeniliğe açık ve öğrenmeyi istemeli..eğer böyle bir yapıya sahip olunabilirse bence insanın yapamayacağı iş yoktur elbet birgün birşeyler öğrenilebilir fakat insan bu öğrendiklerinin ötesine gitmeli kendini geliştirmelidir.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
bence bir yerde insan fazlasını istemeli yani sabit bir kaç program veya birkaç bilgi ile kendini yeterli hissetmemeli dinamik bir şekilde yeniliğe açık ve öğrenmeyi istemeli..eğer böyle bir yapıya sahip olunabilirse bence insanın yapamayacağı iş yoktur elbet birgün birşeyler öğrenilebilir fakat insan bu öğrendiklerinin ötesine gitmeli kendini geliştirmelidir.

Yazmış olduğunuz mesajda benim mesajımı alıntı yapmışsınız. Fakat ben mesajınızdan, hem fikir mi yoksa karşıt fikir mi olduğunuzu tam anlayamadım?

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
Yazmış olduğunuz mesajda benim mesajımı alıntı yapmışsınız. Fakat ben mesajınızdan, hem fikir mi yoksa karşıt fikir mi olduğunuzu tam anlayamadım?

abicim hemfikir tabiki de siz demişinizya hani
''Unutmayın ki hazır logo programlarıda var. Logo yapıyor mu, yapıyor. Fakat iş profesyonelliğe gelince bizler o tarz logolara ne diyoruz?''
o yüzden dedim yani insan biraz da kendini geliştirmeli herşeyin hazırı kolayı yerine bence zoru başarma isteği olmalı .. bunu anlatmak istedim yanlış anlaşılmışsa affola.