Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Windows XP sürümleri hakkında

madame.naz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar windows XP işletim sisteminin kendi sürümleri yani;
Home Edition
Professional
Media Center Edition
Tablet PC Edition
Professional x64 Edition
arasındaki belli başlı farkları biliyor musunuz? Bilenler yazarlarsa çok makbule geçer;)

Benzer konular

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
işleyiş ve verdikleri hatalar olarak pek bi farkları yok....
Home Edition: belli baslı multimedia ozellıklerı önplanda

professional: yonetımsel olarak (pro kullanıcılar ıcın, sistem yonetıcılerı ıcın vs vs) ozellıklerı ön planda

Media Center Edition: bu ıse daha cok multı medıa ozellıklerı muzık setı resım gosterıcı ve vıdeo tv oynatıcı. ve bunu alısılagelmıs wındows arayuz harıcınde kendıne has ınteraktıf bır menu eslıgınde sunan surumu...

x 64 ıse professional surumun 64 bit versıyornu. normal kullandıgımız xp ler 32 bittir. sadece pronun 64 bit versıyonu

bunlar benım bıldıklerım. tabıkı daha bılmedıgım bıcok farkı vardır ama bunlar one cıkan farkları

madame.naz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkürler aDoBe:) service pack1 ve service pack2 XPnin sürümleri midir yoksa güncelleştirmesi midir?
Bende Tablet PC hakkında birşeyler buldum;
Tablet PC son yıllarda hızla yayılan ve ülkemizde de yavaş yavaş ama artan bir ivmeyle satışı yapılan cihazdır. Diz üstü bilgisayar özelliklerinin yanı sıra özel ekranı ve kalemi sayesinde, ekran üzerine yazı yazabiliyoruz. Ekranı 180 derece döndürülüp katlandıktan sonra gerçekten bu teknolojinin farkına varıyorsunuz. Özel kalemi sayesinde el yazımızla yazdığımız yazıları bir silgi gibi silebilirsiniz.
Tablet PC kavramının temelini oluşturan Windows XP Tablet PC tahmin edebileceğiniz gibi normal versiyonuna göre bazı farklılıklar içeriyor. Örneğin işletim sistemine entegre el yazısı tanıma programı bunlar arasında en önemlilerinden biri. Bu destek sayesinde her hangi bir anda yapışkan notlar açıp ona el yazınızla notlar alabiliyor ya da Journal yazılımı sayesinde el yazınızla Word dokümanları, E-Posta'lar hazırlayabiliyorsunuz.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
mademe ban tablet i atlamışmıyım.... bak sen ne ayıp etmişim. neyse sen açığı kapamışın zaten... sevice pack adı ustunde sistem için yazılan servis paketlerdir. sistemin acıkları guven sorunları, sorunlu ve calışmayan ozellikkler vs vs vs... kısacası sistemin calışmasına engel olabılecek sorunlardan tespit edilenlerin duzeltilmesi icin yapılan yamalardan oluşan paketerın tumune verılern ad

kısaca bunu update dıye de adlandırabiliriz tabi...

ben tablet pc leri sevmiyorum bu arada... onu yerine pocket pc kullanıyorum. el yazımı da tanıyo... tasıması daha kolay....

bı de herkes goruyor elimde.... bu neyhu diyorrr... bakıyorlar absuruk bi telefon kurcalamadan yerine koyuyorlar.....
bence hoşşşş

Rx_Lose_xR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Service pack leri hem güncelleştirme paketleri olarak hemde bir xp sürümü olarak görebiliriz.Öyleki yeni donanımların bir çoğu, yazılımların bazıları xp service pack 2 yüklenmemiş xp üzerinde çalışmazlar.