Yeni öğrenmeye başlayan biri için...
Word de yazılmış bir dosyayı indesign Cs4'de aktararak Kitap-Broşür hazırlamak istiyorum.
1-Dosyam A5 sayfa büyüklüğünde.
2-Sütun çizgisiyle ayrılmış, üstbilgi, alt bilgi, sayfa numaraları gibi özellikleri var.
3-İçeriğinde dipnot, grafik, resim, ve vurgulardan oluşmaktadır.
Bu belgeyi:
ID CS4'e aktarıp,
1-PDF' dönüştürmek,
2-Yazıcımdan Kitap Baskısı formatında çıktı almak istiyorum.
3-Formun bu özelliğini de şablon olarak kaydetmek istiyorum.
Bu acemiye yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Yanlış anlaşıldı sanırsam, diğer arkadaşında dediği gibi birbirimizin eksiklerini tamamlamak için yazışıyoruz burada...
Şimdi senin eksikliğini de tam olarak yazmamışsın bunu yapmak istiyorum demişsin. ama nerede takılıp kaldın yeni mi başladın ilk defamı kullanıyorsun ID i onun için sorunu da tam olarak belirtmemişsin...
Ben anladığıma göre ilk defa ID ile çalışacaksın ve bir A5 boyutunda bir yayın hazırlamak istiyorsun...
Sana çok güzel bir tiro vererim sorunda senin acemi olduğunu düşündüğüm için veriyorum diğer arkadaşlarda yanlış anlamasın...
Bildiğin yazım programı olarak (word, page marker, quark, freehand vs.) ki bunlardan bir tanesini biliyorsan en basit ve bir yardan bazıları için karışık olan word programını kullan neyi kullan mantığını kullan...
Bazı arkadaşlarımız diyek balıklama zıplıyor ben yapamadım ben öğrenmek istiyorum diyor tabiki bu konuda da diğer arkadaşımın dediği gibi burası kurs değil... Ama sizlere yardımcı olmak için kurulmuş bir platform..
Sana tirom bildiğin bir programı ne yapabiliyorsan deki bu bunu yapıyorsa ve bu program bundan üstün ise bu da yapar abi mutlak bir yapımı vardır, zaten mantık hepsinde aynıdır Masa Üstü Yayınları hazırlamak ve ister freehand, ister corel ister illustrator grafik programları olmalarına rağmen bunda bile hazırlanıyor...
soruna cevaplar:
0- Word de yazılmış bir dosyayı indesign Cs4'de aktararak Kitap-Broşür hazırlamak istiyorum.
==== Öncelikle dokumanını çağırmadan önce bir ID master ını hazırla...
Sonra place/import deyip çağırırsın
1-Dosyam A5 sayfa büyüklüğünde. (master buna göre ayarla)
====kesim parı taşma parı felan iayarla bir A5 boyutunu biliyorsun değil mi (148*210 mm)
2-Sütun çizgisiyle ayrılmış, üstbilgi, alt bilgi, sayfa numaraları gibi özellikleri var.
====Master ayarlarken sutun çizgilerini, üstbilgilerini, alt bilgi ve sayfalarını hepsini orada zaten hazırlıyacaksın.
3-İçeriğinde dipnot, grafik, resim, ve vurgulardan oluşmaktadır.
====İmport/Place yaptığında eğer ki resimler wordde metin hizarında ise metinle beraber gelir değil ise gelmezler, diplotlar da çağırdığında gelir, grafiklerde tek olay grafikler ve resimler metin hizarında olması lazım yoksa bazen kabul etmiyor... (ikincisi çağırırken word dostayısnad üst bilgiler varsa bazen sıkıntı çıkartıyor bence çağırmadan önce wordeki gereksiz yerleri temizle...) gelmesi gerekenler kalsın worde sadece...
çağırıdığında arıt olarak wordeki stillerde gelecektir dikkat et...
Bu belgeyi:
ID CS4'e aktarıp,
1-PDF' dönüştürmek,
====zaten tüm işini bitirince export ederek veya yazdırarak PDF ye cevirebilirsin
adobe acrobat yüklü olması lazım...
2-Yazıcımdan Kitap Baskısı formatında çıktı almak istiyorum.
====booklet özelliğini kullanabilirsin indgesin veya yazının bu özelilği varas makineler kendi hallediyor senin birşey yapmana gerek kalmıyor.
3-Formun bu özelliğini de şablon olarak kaydetmek istiyorum.
====bu kadar işi yaptıktan sonra zaten sanırsam gerisini yaparsın...
Bu acemiye yardımınız için şimdiden teşekkürler.
ACEİM arkadaşım inşelleh bu kadarı başarırsan bundan sonra bir adım atmış olursun mesleğine... ALlah kolaylık versin her zaman bildiğin bir program üzerine yeni öğrendiğini yorumla o zaman hızlı çözersin olarları... %100 benzerlik aramaya çalışıpta duvara toslama sakın...
Not: Hızlı yazıp geçtim, yanlış yazdığım veya yanlış anlattığım yer varsa diğer arkadaşlarda düzelti versin gayri...