Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yardım edıcek hıc kımse yokmu :(

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A4 1 kırımlı bır ıs hazırlıycam elımde fotoğraflar var photoshopda yapmaya karar verdım fakat bu bana verılen fotoğrafları baskıya en uygun sekılde nasıl hazırlayabılırm bır yolu varmı ve corelde sayfaları yan yana yada aynı dokumanın ıcerısnde 2 sayfa olarak calısabılıoduk yada freehanda ama photosopda ılk defa hazırlycam bole sayfa dakı boyutları nasıl vermelıyım 2 tan a4 21+21=42 . 29,7 seklındemı eyer boyleyse sol kapak sağ kapak nasıl belırlıycem ve bu calısmayı baskıya en temız sekılde nasıl hazırlayabılırm ve kesım yerlerını nasıl belırtcem Cok ama cok teşekur ederım sımdıden yardımcı olursanız cok sevınırm Yardımlarınza ıhtıyacım var

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
A4 1 kırımlı bır ıs hazırlıycam elımde fotoğraflar var photoshopda yapmaya karar verdım fakat bu bana verılen fotoğrafları baskıya en uygun sekılde nasıl hazırlayabılırm bır yolu varmı ve corelde sayfaları yan yana yada aynı dokumanın ıcerısnde 2 sayfa olarak calısabılıoduk yada freehanda ama photosopda ılk defa hazırlycam bole sayfa dakı boyutları nasıl vermelıyım 2 tan a4 21+21=42 . 29,7 seklındemı eyer boyleyse sol kapak sağ kapak nasıl belırlıycem ve bu calısmayı baskıya en temız sekılde nasıl hazırlayabılırm ve kesım yerlerını nasıl belırtcem Cok ama cok teşekur ederım sımdıden yardımcı olursanız cok sevınırm Yardımlarınza ıhtıyacım var

* Çalışmanızı bitmiş ebatta çalışın. Misal A5 için 14*20 çalışın.
* Çalışmanın bitmiş halini baskıya gönderebilirsiniz fakat taşırmalarıda siz verecekseniz, çalışmanız bittikten sonra Canvas size ile 14,5*20,5 yapın.
* Image mode : CMYK / Image size: 300 Dpi (Yazılar küçükse 400dpi, 500dpi..gibi gidebilir...)
* Çalışmanızı birleştirin. (Flatten image)
* Adet / gramaj / ve mutlaka size ulaşılabilecek bir mail, telefon bilgileriyle çalışmanızı yollayın.

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cok teşekur ederım :) çalışmamı dedığınız gibi hazırladım fakat flatten ımage nereden yapıolıo ne ıse yarar bunuda acıklarmısınz birde katalog hazırlıorum resımlerı 300 dpı cmyk yapmak zorundamıyım ?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Cok teşekur ederım :) çalışmamı dedığınız gibi hazırladım fakat flatten ımage nereden yapıolıo ne ıse yarar bunuda acıklarmısınz birde katalog hazırlıorum resımlerı 300 dpı cmyk yapmak zorundamıyım ?

Layer panelinin yanında ufak bir imleç bulunur. Aşağılara doğru Flatten Image (Yani tüm katmanları birleştir) vardır. Çalışmanız bittiğinde tek bir layer haline dönüştürür. Yani ne font nede kullandığınız farklı bir plugin eklentisin de verdiğiniz uygulamayı daha sonra sormaz.

Photoshop resim düzenleme araçları arasında en gözde programdır. Vektörel bir programda çalışıyorsanız, görsellerinizi PS (Photoshop) 'ta düzenlemeli (CMYK / ve baskı çözünürlüğü uygunluğu açısından ortalama rakam olarak 300 dpi) ve buna göre çalışmalısınız.

Fakat zaten photoshopta çalışıyor katalogunuzu PS ortamında yapıyorsanız genel olarak topladığınız görseller ilk açtığınız image size da verilen değerlerde olacaktır.

File > New dediğiniz de karşınıza gelen alana verdiğiniz değerler çalışmanızın ebat / rezulasyon ve rgb-cmyk modlarını düzenlemenize yaracaktır.

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şöyle söleyım arkadasım aslında corelde calısacaktım fakat photosoptan sağlıklı bir şekılde fotoğraf alamıorum corele psdmı tıff mı nasıl alıcam ? birde sunu anladım dedığınzden belgemızı açarken örnegın a4 boyutunda 21.29,7 cmyk 300 dpı olarak açarsak ıcıne fotoğraf attıgımzda o zaten baskıa uygun bır fotoğraftır. yanlısmı anladım ? yoksa?

tarkan0009

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photosop_renkayarlari.jpg
Şöyle söleyım arkadasım aslında corelde calısacaktım fakat photosoptan sağlıklı bir şekılde fotoğraf alamıorum corele psdmı tıff mı nasıl alıcam ? birde sunu anladım dedığınzden belgemızı açarken örnegın a4 boyutunda 21.29,7 cmyk 300 dpı olarak açarsak ıcıne fotoğraf attıgımzda o zaten baskıa uygun bır fotoğraftır. yanlısmı anladım ? yoksa?

300 dpı başlatın ise öyledir..startın ne ise öyle çalışırsın...baskı yapacağın alet hangi formata uygunsa onun formatında çıktısını alıcaksın..genelde hepsine uyumludurlar(tıff-jpeg-psd) programın ayrlarını renk ayarlarını Adobe RGB 1998 yap

Son düzenleme:

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tasırma payını net ve sağlıklı bir şekılde nasıl verebılırm bu konuda yardımcı olurmusunz gınede ılgılendığınız ıcın teşekur ederım.