Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yardım! Grid çizgileri

Filanca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop'ta bir resmi eşit karelere nasıl bölebiliriz? Şablon oluşturamaya çalısıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

icesymblfl8.gif

Benzer konular

barkinkucuk

🌱Yeni Üye🌱
su an photoshop yok ama grid die bi butonu vardı sanırsam viewbolumunde

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
grid.gif

Yukarıda göstermiş olduğun resimde gözüktüğü gibi photoshop programının üst menülerinden view kısmından Show a tıkladığınızda açılan yan menü de grid e tıkladığınızda background unuz bu şekilde olucaktır.
Not : Lütfen kurallara uyalım, uymayan yada bilmeyenleri uyaralım. Konunuz ne ise başlığınız onunla alakalı olsun.

Saygılar...

Filanca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim peki grid in ayar sekmesi yokmu? kusura bakmayın biraz fazla acemiyim daha ufak karelere ayırmam gerek :S ama yapamadım

konu başlıgı içinde kusura bakmayın uyarınızı dikkate alıcam

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Tabiki o çizgileri küçültüp büyültebilirsiniz. Aralarındaki mm leri ayarlıyabilirsiniz... Kısayolundan anlatıyım.. Klavyenizin " CTRL + K " tuşlarına basınız. Ve karşınıza çıkan resimde general yazısını Guides, Grid & Slices yazısına getiriniz..
slices1.jpg

Daha sonra orada resimde ok ile göstermiş olduğum grid bölümün özel ayarları var. Aşşağıdaki resimde gösterdim Subdivisions un değerini azaltırsanız çizgilerin aralıkları büyür, değeri büyültürseniz küçültür. İstediğiniz şekilde ayarlıyabilirsiniz...
slices2.jpg

Filanca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
;) gerçekten çok teşekkür ederim Gökhan Bey çok işime yaradı

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Unutmayın sakın , Hızlı bir çözüm için her zaman GRAFIKERLER.NET =)
Karşınıza çıkan sorunları bizimle paylaşın onların sorun olan yerlerini çözüme kavuşturalım.

glsm86

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim bir sorunum var ama psde bu grid çizgilerini ctrl + H yardımıyla kaybedebiliyoruz
tamamen nasıl kaybedebiliriz tekrar actıgımızda dosyayı bu çizgilerin hiç gözükmemesini istiyorum.
yardımcı olursanız sevirinim...