zekiaslan
🌱Yeni Üye🌱
gusel calısma elıne saglık filiz
teşekkürlergusel calısma elıne saglık filiz
öncelikle vakit ayırıp bu kadar yorum yazdığın için teşekkürler :smile: evet çalışmanın eksik yönleri var mutlaka özellikle gölgelendirmeye daha çok önem vermem gerekiyo yorum için saolyanlış anlama ama görmekle bakmak farklı şeylerdir insan yüzü çok şey ifader özellikle gözler sana ufak bi not aktarayım böyle bir çalışma yaparken mesela bir fotoya bakarak cizdigini farzet foto ya baktığın zaman bu kızın yüzündeki ifadeyi anlaman gerek nasıl bir ruh halinde olabilir önce onu çözmelisin sonra anladığın o ifadeyi fırçana yansıtmalısın ki çizgiler ve renkler anlam kazansın. Eserindeki kızın göz bebeklerine dikkatli bakarsan farklı yerlere bakıyorlar, burun ve yanaklar arasında birazda derinlik katabilirsin çok ince olmak şartıyla daha güzel olabilir çünkü çok genç birinin resmi yaşlı göstermek istemeyiz.saçlara gelince o kadar başarılı olduğunu zannetmiyorum sebebi ise nerdeyse hiç bir dalga olayı yok dalga olayını yapabilseydin yanlardan çıkan ahtopt kollarına benzeyen şeyleri yapmak zorunda kalmazdın hadi diyelimki foto da şaçlar öyle dağınık ben o şekilde yapacağım bende derdimki saçları biraz daha birbirlerine yakın ve parelel çiz aşırı kıvrımlar olmamalı diye çünkü hiç bir saç jöle ile bile o şekilde duramaz dik dik diye düşünüyorum ayrıca yüzün belli noktalarında renk kaymalarını uygula sen sadece yan çenesinde renk kayması ve gölge yapmışsın bunu göz çukurlarında ayrıca alın bölgesinde saçın gölgesi şeklinde bir koyuluk olabilir ne bilim ilk göze çarpan bunlar ten rengini alıp olduğu gibi vurmuşsun hiç bir akıntı yok renkler üzerinde birazdaha çalış bir rengi en koyusundan en açığına kadar kullan özellikle gölgeler ve mutlaka renk kayması olmasına dikkat et
kolay gelsin
crea by brad
teşekkürler aysesevincçok süper olmuş