Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yeni Tasarım Ne güzel Olmuş

RD3S1GN

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.rdwn.deviantart.com
Yeni Tasarım Ne güzel Olmuş

Reklamlarla Dolmuş. :tongueout:

alışmak zaman alıcak.

sözlük fln olmuş baya iyi.

Furkan EKMEN

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel ama reklam fazlalığı olacak gibi hak veriyorum.

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Rıdvan haklısın ama bu kadarda olsun :) Bence yenilik güzeldir. Başka bir iştahla bakıyorsun siteye :)

RD3S1GN

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.rdwn.deviantart.com
Hasan şimdi iştahla bakıonda yeniliklere açığız tabikide.

göürüme bakılırsa çok yoruyur gözü gerekli olan değilde ne bulunmuşsa konulmuş gibi bilgiye direk ulaşamıyorsun.

oraya tıkla buraya tıkla anlamadım valla napalım hayırlı olsun tüm grafikerlere.

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
e bazı sıkıntılar olmayacak değil. Ama alışırız o kadarda kasıntılı değil bence :)

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Sizin kafanızı biraz portal karıştırmış sanırım arkadaşlar. Ancak siteyi eskisi gibi forum düzeninde kullanmakta çok basit. Sadece biraz eski alışkanlıklarınızı kenarı bırakıp yeni tasarıma odaklandığınız anda bu çok basitleşiyor.

Portal da diğer grafikerler.net projelerinden özellikler kattık buda bir grafiker için çok gerekli olan şeyleri ele aldık.Logo olsun ekleme veya son logoları görme, grafikerin sitesini ekleme yada son eklenilen siteleri görme, grafik sozlukten konuların bir arada gözükmesi gibi özellikler kattık. Eğer bu portal kısmı hoşunuza gitmiyorsa zaten sadece forumuda kullanabilirsiniz.

Sadece forumu kullanmak için. www.grafikerler.net/forum.php bu şekilde girişte yapabilirsiniz.

Bu büyük değişiklikte grafikerler.net i ikiye böldük.

Portal görünümü : www.grafikerler.net ( Daha kurumsal ve Grafikerler.netin sadece forumdan ibaret olmadığını gösterdiğimiz sayfa.)

Forum görünümü : www.grafikerler.net/forum.php (Eski alışkanlıkları olanlar için forumun ilk giriş sayfası)...

Diğer kattığımız özelliklerde mesela örnek veriyorum eski tasarımımızda forumun ana giriş sayfasına son mesajlar son konular gibi özellikler kattık ayrıca forum anasayfasındaki son mesajlara bakıldığında son mesajın profil görseli ve kim olduğunu açıklayıcı bilgiler ekledik.

Konu içlerindeki değişikliktede profil bilgileri eskiden aşağıya doğruydu bu sürekli bizi ve profesyonel anlamda siteyi kulanan üyeleri rahatsız eden bir görüntüydü çünkü burası bir grafik tasarım sitesi paylaşılan bilgiler genellikle görsel bilgilerdir bir mesajın içinde eski tasarımda 4 tane görsel paylaşıldığında sayfa aşağıya doğru kaydığında mesajın kimin attığını ne zaman atıldığı gibi bilgilere ulaşmak hem zor oluyordu hemde görsel açıdan genel manada bakıldığında çok saçma duruyordu. Bu yüzden daha düzenli olması adına profil bilgileri üst tarafa alındı...

Son olarak üye profillerinde daha bir değişiklik yok. Ancak 1-2 haftaya kalmaz üye profillerinide değiştiriyoruz. Şu anda üye profilleri pek kullanılan bir bölüm değil çünkü görsel yönden zayıf. Ancak yeni şekliyle çok hoşunuza gideceğine eminim....

Grafikerler.net i her geçen gün geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizinde fikirleriniz doğrultusunda değişiklikler yapılıyor.

Yapıcı olan ve sitenin gelişimi için yazılmış olan tüm mesajlar için teşekkür ederim...

Saygılarımla.

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gökhan bey gerekli açıklama için biz teşekkür ederiz :). Üye Profil kısmını da merakla bekliyorum :)
Hatta düşüncemi de belirtmek isterim; Forum kısmında iken kategoriler bölümü açılıp kapanır olması daha mantıklı olur neden ; Genelde forum kısmında grafikerlerin ilk baktığı yer ya son konulardır yada son mesajlar..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben hala alışabilmiş değilim. "Yazdığınız cevaplar" diye bir bölüm vardı o bölüm şimdi nerede?...

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben hala alışabilmiş değilim. "Yazdığınız cevaplar" diye bir bölüm vardı o bölüm şimdi nerede?...

Neredeydi eski tasarımda o link ? Birden hatırlıyamadımda hatırlatırsanız size yardımcı olayım...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ana sayfada sol tarafta aşağılara doğru bir yerde duruyordu...

FUNDA FN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güzel olmuş site bayıldım herkes zamanla alışacak diye düşünüyorum

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Bende çok beğendim. Fakat css ile genişletme tuşu konulsa daha güzel olacak gibi. Benim ekranda ortada ufacık duruyor sanki site. Elinize sağlık.

eratasarim201

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
eratasarim2012.blogspot.com
Yeni bir eve taşınmış gibiyiz bence. Alışılır ama benim de belirtmek istediğim bir şey var. Yazılan yorumlar bu şekliyle çok kayıp, küçücük, açık renk ve silik görünüyor. Sanki önemsizmiş gibi algılanıyor oysa yorumlar daha belirgin olabilir. Profillerimize gelince biz sıradan üyeler de imza ekleyebilsek ne güzel olurdu.

Metin METE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.thehammock.men
Bende çok beğendim. Fakat css ile genişletme tuşu konulsa daha güzel olacak gibi. Benim ekranda ortada ufacık duruyor sanki site. Elinize sağlık.

Merhaba. Bahsettiğiniz şekilde "CSS ile genişletme butonu" yok! Yaptığımız kodlamada ki tablo (DIV) mantığında da 100% genişlik yok. Yok ise neden yaptığımızın sebebine de bu yazıdan ulaşabilirsiniz; "Tablo mu? Div mi? Karmaşasına Son Noktayı HTML5 koydu"

Ben yine özet geçeyim; <table> kodu Excel mantığında satır ve sütunlardan oluşuyor. Daha fazla kod kullanıldığından sayfanın daha geç yüklenmesine sebep oluyor. İçerik ne kadar çoksa sayfada o kadar geç açılır... <table> kodunda sütunlar için sabit ya da % değer verilebiliyor. Yani eski temada mesajlardaki "kullanıcı bilgisi" tablosu mesela "200 piksel" ise, "mesaj" tablosuna "100%" değer vererek hangi ekran boyutunda girilirse girilsin tamamen ekrana yayılmış bir görüntü görürüz. Yalnız <div> tabloda, içerikler tek tek tablolandığından ya tamamen "100%" genişlik verip ekrana yayacağız (ki yan yana tablo konulmuyor), ya da tek tek sabit ölçü vererek ekrana sığdıracağız. Sitenin genel yapısına baktığımızda yan yana çok tablo olduğundan sabit ölçü vermek zorundaydık. Verdiğimiz sabit ölçüyü de siz widescreen (geniş ekran) kullanan kullanıcıların ekran boyutundan ziyade, standart en küçük ekran boyutunu baz alarak ölçülendiriyoruz! Bu ölçüde 1024x768'dir... Sadece bu site için söylemiyorum. Modern tarayıcı kodları ile hazırlanmış tüm web siteleri sizin ekranınızda zaten küçücük gözükecek... Bunu da bir eksiklik olarak değil de, yenilik olarak görün :)

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Merhaba. Bahsettiğiniz şekilde "CSS ile genişletme butonu" yok! Yaptığımız kodlamada ki tablo (DIV) mantığında da 100% genişlik yok. Yok ise neden yaptığımızın sebebine de bu yazıdan ulaşabilirsiniz; "Tablo mu? Div mi? Karmaşasına Son Noktayı HTML5 koydu"

Ben yine özet geçeyim; <table> kodu Excel mantığında satır ve sütunlardan oluşuyor. Daha fazla kod kullanıldığından sayfanın daha geç yüklenmesine sebep oluyor. İçerik ne kadar çoksa sayfada o kadar geç açılır... <table> kodunda sütunlar için sabit ya da % değer verilebiliyor. Yani eski temada mesajlardaki "kullanıcı bilgisi" tablosu mesela "200 piksel" ise, "mesaj" tablosuna "100%" değer vererek hangi ekran boyutunda girilirse girilsin tamamen ekrana yayılmış bir görüntü görürüz. Yalnız <div> tabloda, içerikler tek tek tablolandığından ya tamamen "100%" genişlik verip ekrana yayacağız (ki yan yana tablo konulmuyor), ya da tek tek sabit ölçü vererek ekrana sığdıracağız. Sitenin genel yapısına baktığımızda yan yana çok tablo olduğundan sabit ölçü vermek zorundaydık. Verdiğimiz sabit ölçüyü de siz widescreen (geniş ekran) kullanan kullanıcıların ekran boyutundan ziyade, standart en küçük ekran boyutunu baz alarak ölçülendiriyoruz! Bu ölçüde 1024x768'dir... Sadece bu site için söylemiyorum. Modern tarayıcı kodları ile hazırlanmış tüm web siteleri sizin ekranınızda zaten küçücük gözükecek... Bunu da bir eksiklik olarak değil de, yenilik olarak görün :)

Zaten artık tablo mantığı ile yapılan web siteleri piyasa ya kalmadı yada hepsi div ile kodlandı tekrar. Eğer görseller png,jpeg olarak değilde css mantığı ile oluşturuldu ise bence sitenin ekrana göre genişlememesi için bir sorun olacağını sanmıyorum. Çok profesyonel değilim ama % mantığı ile yazılan css dosyalarını ekran çözünürlüğüne göre genişletme imkanı sağlanamaz mı ? Yani 1920*1080 yada 2560x1600 bir monitörle girince ekran otomatik genişlese. Çok sorun değil ama benim ekranda cidden ortada sanki ufak kalıyor yada bana öyle geliyor. Tekrar elinize sağlık.

Not : Birde sanırım alıntı yazısı uzun olduğundanmıdır bilmiyorum bazı alıntıları alıntı çerçevesi içine almıyor. Bu sadece bendemi böyle acaba ?

dytfv.png

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Zaten artık tablo mantığı ile yapılan web siteleri piyasa ya kalmadı yada hepsi div ile kodlandı tekrar. Eğer görseller png,jpeg olarak değilde css mantığı ile oluşturuldu ise bence sitenin ekrana göre genişlememesi için bir sorun olacağını sanmıyorum. Çok profesyonel değilim ama % mantığı ile yazılan css dosyalarını ekran çözünürlüğüne göre genişletme imkanı sağlanamaz mı ? Yani 1920*1080 yada 2560x1600 bir monitörle girince ekran otomatik genişlese. Çok sorun değil ama benim ekranda cidden ortada sanki ufak kalıyor yada bana öyle geliyor. Tekrar elinize sağlık.

Not : Birde sanırım alıntı yazısı uzun olduğundanmıdır bilmiyorum bazı alıntıları alıntı çerçevesi içine almıyor. Bu sadece bendemi böyle acaba ?

dytfv.png

Buda alıntı mesajına ikinci bir testtir.

mamican

🌱Yeni Üye🌱
sitemiz hoş ama arkadaşlarımızın dediği gibi alışmak zaman alıcak iyi çalışmalar dilerim.