Alıntı:
bilgilknur´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle teşekkürler Filiz.Kumaş dokusu konusunda hiç iyi olamadım malesef,son çiziminde yaptığın kumaş dokusunu ders şeklinde anlatırsan bana da çok faydası olacaktır.Şimdiden teşekkürler.
Bilgilknur Aslında bu çalışma bitmiş olduğundan fazla teferruatlı anlatamıyorum, çalışırken arada çalışmanın görüntüsünü alsaydım daha faydalı olurdu ama layerlardan çıkardıklarımı paylaşayım.
İlk önce elbiseyi dış hatlarıyla çizip bir renk veriyoruz.
daha sonra elbisenin modelini belirleyip kıvrım yerlerini kaba taslak belirliyoruz sadece sonraki aşamada yardımcı çizgilerle belirtmek adına,
sonraki aşamadada ışığın geldiği yönü dikkate alarak kumaşın kıvrılan yerlerinde, ışığın tarafına bakan yerlere açık tonlarda,ışık alamayan yerleride kullandığımız rengin koyusuyla brush tool ve smudge tool ile renkler arasında geçişlerini yaparak gerçek bir görünüm almasını sağlıyoruz.
Aynı şekilde duruş pozisyonuna göre elbisenin kıvrım yerlerini kaba taslak belirliyoruz.
belirledikten sonra göğüs kısmında yaptığımız gibi ışık gölge bilgimizi konuşturarak ışık gelen tarafları açık hatta bazen parlak ,gölgede kalan kısımlarıda olması gerektiği şekilde tamamlıyoruz.Kolay gelsin