Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yoldaki bu efekti nasıl yapabilirim

blade_umt

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar alttaki resimde yol üzerindekiş efektleri nasıl yapbilirim photoshopta

sehirler_3.jpg

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım bunu bildiğim kadarıyla şöyle yapıyorlar önce uzun uzun çekim yapıyorlar sonra bu çekimi çok fazla hızlandırıp anında bir fotograf karesi alıyorlar.örneğin 24 saatte çekilmiş videoyu 5 dakikada izlerken bir kare çıkarmak gibi..

blade_umt

🌱Yeni Üye🌱
anlaşılan bize gör ebişey değil yani photoshopta belki başka bi yolu vardır bilen varsa yardım edebilir mi? arkadaşlar

7z.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım bunu bildiğim kadarıyla şöyle yapıyorlar önce uzun uzun çekim yapıyorlar sonra bu çekimi çok fazla hızlandırıp anında bir fotograf karesi alıyorlar.örneğin 24 saatte çekilmiş videoyu 5 dakikada izlerken bir kare çıkarmak gibi..

dostum dedin yöntem gercekten cok zahmetli bişey...ama photo shop bu zahmetleri ortadan kaldırmak için tasarlandı...bu tip çalışmaları filtre uygulayarak yapabilirsiniz bunun için Filter > Blur > Motion Blur uygulamanız yeticektir. gerisi sizin hayal gücünüze ve profösyenelliğinize bağlı

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

Çok abartmışsınız.. Bu tür bir fotografı elde edebilmek için 30 sn. poz süresi (shutter) bile yeterli olabilir.. :)

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
dostum dedin yöntem gercekten cok zahmetli bişey...ama photo shop bu zahmetleri ortadan kaldırmak için tasarlandı...bu tip çalışmaları filtre uygulayarak yapabilirsiniz bunun için Filter > Blur > Motion Blur uygulamanız yeticektir. gerisi sizin hayal gücünüze ve profösyenelliğinize bağlı

kardeş ben msjı yazmadan önce motion blur dahil birçok filtre uygulayarak denedim fakat onun kadar profesyonel olmadı daha profesyonel yapacak kişilerde vardır eminim

Çok abartmışsınız.. Bu tür bir fotografı elde edebilmek için 30 sn. poz süresi (shutter) bile yeterli olabilir.. :)

ben sadece yöntemini anlatmak için söyledim bu konuda fazla bilgim yok:rofl:

Moderatör tarafında düzenlendi:

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu resimler bilgisayar efektleri değil de çekim yöntemleri ile elde edilir.Hatta dijital teknoloji ülkemize girmeden önce bile bu şekilde gece görüntüleriye dolu kartvizitleri yaşi 25in üzerinde olanlar hatırlayacaktır.Gece mercek açılma süresi mi denir artık teknik terimi nedir bilemem, mesela 10 saniye boyunca film görüntüye maruz kalır.Geçen arabanın far ışığı geçtiği hat boyunca görüntüde yer alır.On saniyede çekilmiş tek bir poz yani.:)
İlla photoshopta yapılmak isteniyorsa da, foto üzerine pen tool ile istediğiniz çizgileri çekersiniz, sonra bunlara brush ile kalınlık kazandırıp "glow" uygularsınız.

a.hasim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.alihasim.com
arkadaşım bu resimde photoshop kullanmamışlar sadece resmi ceken kişi fotograf makinasının özelliklerinden faydalanarak oluşturmuştur. cekim süresini genelikle biz hızlı isteriz hareketli resimler bulanık cıkmasın diye burda bunun tam tersini yapmışlar olarak düşün sabit duran nesnelerin daha net hareketli nesnelerin bulanık cıkması istenildiğinde kullanılan yöntem uygulanmıştır.photoshopla yapılırda orjinali kadar olmaz tahminim ;)

Sihir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.grapiksel.net
arkadaşım bunu photoshopta yapamazsın bu çektiğin fotoğraf makinasına bağlı ;)

Güneşş1

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aynen makinenin shutter speed ayarına bağlı,ps de uğraşak baya bi uzun ve zahmetli olur sanırım:) blur vs.Kolaygelsin.

jemil01

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
istikbal.deviantart.com
kolay gelsin
ASLINDA basit bir şekilde yapılabilir.
Photoshop da
yeni bir layer > pen tool ile çizilir.Ardından motion blur efekti az verıldıgınde buna benzer bır ışık efekti oluşturablir.