Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yuvarlak Cisim Nasıl Kaplanabilir ?

fikirdukkan

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba

Ben kalem şeklinde yuvarlak cisimlerin nasıl kaplanacağını öğrenmek istiyorum. Hemen detaylandırıyorum:

benim elimde bir grafik olacak. Herhangi bir foto, bir resim vs. bu grafiği bir kalemin etrafına kaplamam gerekiyor ya da sarmam. Siz nasıl söylemeyi uygun görürseniz artık.

Bunu nasıl yapabilirim ? hangi program buna uygun olur ? En hızlı şekilde birden fazla tasarımı nasıl uygulayabilirim ?

Şimdiden teşekkürler

Benzer konular

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Vectorel Neslelerle Çalışma Yapacaksanız Adobe Illustrator ile Daha Rahat
Konuyu Photoshop Bölümüne Açtığınız için Photoshop Photoshop ile de Yapılır
PS,de Filter menüsünde "vanishing point" İle Butür İşlemler yapılır
Youtbe,de "Adobe photoshop vanishing point totorial" Bir Araştırma Yaparsan
Sizin İsteginize yakın videolar bulursunuz Mantık genelde aynı

fikirdukkan

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler araştırmasını yapacağım. Olmadı tekrar yazacağım buradan.

fikirdukkan

🌱Yeni Üye🌱
Konuyla ilgili videoları izledim fakat genelde anlatımlar örneğin yan duvar vs. gibi ortamlara fakat düz ortamlara yapılmış. Benim istediğim yuvarlak bir cisim ve sadece görünen kısmını sarabilsem de olur. kaleme sticker sarmak gibi düşünebiliriz. Yapmak istediğim bu tip bir çalışma.

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Üç bayutlu Çalışma desek daha iyi olur Benim PC Eski olduğu için
Photoshop,un 3d özelliğini kullanamıyorum Bu işlem için Şunu Yap Demek Doğru olmaz
Velhasılı Sizin İstediğiniz 3d çalışma
Bunun için Adobe Illustrator Proğramı Kullanmanızı Öneririm (diğer 3d proları Dışında)

Aşağıdaki video Aİ 3d logo çalışması
Küre İçine Yazı Giydirme Yani Silindir Mantığıda Aynı

3D logo tutorial (new idea) - YouTube

fikirdukkan

🌱Yeni Üye🌱
Bunu da inceledim bunda da yuvarlağı kendisi çiziyor sanırım. Benim grafik bilgim çok fazla değil sadece temel şeyler yapabiliyorum ve hep PS kullandım.

Aslında benim yapmak istediğim tam olarak da bu aşağıdaki video:

lynda.com: Illustrator CS4 Beyond the Basics - YouTube

Hatta forumda bir arkadaşımız aşağıdaki konuda da benzer bir uygulama yapmış. Ben de onun mesela bir manzara şeklinde olanını sarmak ya da kaplamak istiyorum:

https://www.grafikerler.net/vektorel-kupa-kulplu-bardak-t36239.html

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba

Ben kalem şeklinde yuvarlak cisimlerin nasıl kaplanacağını öğrenmek istiyorum. Hemen detaylandırıyorum:

benim elimde bir grafik olacak. Herhangi bir foto, bir resim vs. bu grafiği bir kalemin etrafına kaplamam gerekiyor ya da sarmam. Siz nasıl söylemeyi uygun görürseniz artık.

Bunu nasıl yapabilirim ? hangi program buna uygun olur ? En hızlı şekilde birden fazla tasarımı nasıl uygulayabilirim ?

Şimdiden teşekkürler

kardeşim illustrator da çok güzel bir özellik var. 3d çalışmaları çok rahat yapıyorsun. Öncelikle kalemi çizersin pen tool ile sonra sadece 2 adımda kalemi hangi resimle sarmalamak ıstıyorsan sarmalarsın. 3 boyutlu olarak hemde. Ama yok diyorsanda kardeşim artık tek çaren photoshop ctrl+t distort warp vs . ama profosyonel bir çalışma istiyorsan illustratorda yapmak daha iyidir kardeşim bilgin olsun. photoshop'ta 1 saate yapcağın şeyi illustrator'de sadece 2 dk.

graph34

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba

Şimdiden teşekkürler

Tridimax programı tam bu iş için birebir istedigin sonucu alırsın.