Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ziyaretçi Defteri Sorunu

freedoom16

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.paylasimdukkani.com
ziyaretçi defterinde yapamadığım bir şey var ;
Ziyaretçiler Msjları yazdıgında Mesaj en üstte değil en altta gözüküyor.
Ben En son yazılan mesajın en üstte gözükmesini istiyorum.

Kod:
<?php

$adsoyad=$_POST['adsoyad'];
$email=$_POST['email'];
$mesaj=$_POST['mesaj'];
@$sil=$_POST['submit'];

if ($adsoyad=="" or $email=="" or $mesaj=="" ) {

die ("<center><b>Lütfen Ad Soyad , E-Mail ve Mesaj Alanlarını Boş Bırakmayınız.</b>");
}

echo "<center><b>Mesaj Gönderildi.</b><br>Lütfen bekleyiniz Anasayfaya yöndendiriliyorsunuz</font></center>";

$kaydet="mesajlar.php";
$dosya= fopen ($kaydet, 'a') or die ("<center><b>Veritabanı Dosyası Açılmadı ve Mesaj Gönderilmedi</b></center>");
$tarih= date ("Y-m-d");
$yazdir="<br><b><font color=green>Ad Soyad : </b></font>$adsoyad<br><b><font color=green>E-Mail :</font><a href=mailto:".$email.">$email</a><br><font color=green>Tarih :</font></b> ".$tarih."<br><b><font color=green>Mesaj :</font></b> ".$mesaj."<br><br> _________________";
fwrite ($dosya,$yazdir);
fclose ($dosya);

?>

<meta http-equiv="*******" content="1; url=index.php" />

Kod budur.

Benzer konular

zeyna911

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadasım bu konuda cok profesyonel degilim ama web tasarımıylada ilgilenen birisiyim genelde internet uzerinden satın alıp edit yapıyorum ve edit yaparken edindigim bilgilere dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum :p :D saka bi yana diyecegim su ki bu kodların icinde zaten mesajı sona atmasını veya basa atmasını saglayan bir kod mevcut degil. tahmin ettigim kadarıyla baska php kodlarıda olması lazım onlarıda yollarsan tekrar bi goz atarım ama cozum icin soz veremem..

sanaluser

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.taneryilmaz.net
ziyaretçi defterinde yapamadığım bir şey var ;
Ziyaretçiler Msjları yazdıgında Mesaj en üstte değil en altta gözüküyor.
Ben En son yazılan mesajın en üstte gözükmesini istiyorum.

Kod:
<?php

$adsoyad=$_POST['adsoyad'];
$email=$_POST['email'];
$mesaj=$_POST['mesaj'];
@$sil=$_POST['submit'];

if ($adsoyad=="" or $email=="" or $mesaj=="" ) {

die ("<center><b>Lütfen Ad Soyad , E-Mail ve Mesaj Alanlarını Boş Bırakmayınız.</b>");
}

echo "<center><b>Mesaj Gönderildi.</b><br>Lütfen bekleyiniz Anasayfaya yöndendiriliyorsunuz</font></center>";

$kaydet="mesajlar.php";
$dosya= fopen ($kaydet, 'a') or die ("<center><b>Veritabanı Dosyası Açılmadı ve Mesaj Gönderilmedi</b></center>");
$tarih= date ("Y-m-d");
$yazdir="<br><b><font color=green>Ad Soyad : </b></font>$adsoyad<br><b><font color=green>E-Mail :</font><a href=mailto:".$email.">$email</a><br><font color=green>Tarih :</font></b> ".$tarih."<br><b><font color=green>Mesaj :</font></b> ".$mesaj."<br><br> _________________";
fwrite ($dosya,$yazdir);
fclose ($dosya);

?>

<meta http-equiv="*******" content="1; url=index.php" />

Kod budur.

mesajın id sine timestamp koyup veritabanından çekerken asc veya desc kullanabilirsin. şimdi aklıma geldi işe yarar gibi geliyor.

shereff

🌱Yeni Üye🌱
Konunun üstünden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen cevap vermek istedim.
@freedoom16'nın verdiği kod herhangi bir veritabanı sunucusu üzerinde çalışmıyor.
bu sebepten ötürü @sanaluser'in bahsettiği gibi eklenen kayıtların ne bir id'si var,
ne de bu kayıtların üzerinde sorgu çalıştırılabilir.

fiziksel bir dosya oluşturup, sürekli onun sonuna veri ekleyen bir kod üzerinde konuşuyoruz.
çözümü; eklenecek veriyi dosyanın sonuna değil, başına yazmak.
Stackoverflow.com'da bu konu üzerinde şöyle bir cevap verilmiş:
how do i prepend file to begining

şunu da ekleyeyim: dosyayı "a"(ppend) modunda açarsanız; ne yaparsanız yapın, fwrite ile ekleyeceğiniz veri dosyanın sonuna yazılır.

freedoom16

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.paylasimdukkani.com
shereff yorumunuz geç olsada teşekkür ederim :)
Ancak ben bu konuları çoktan aştım veritabanı'na yazdırıp istediğim gibi listeletiyorum.