erkanibrahim_
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar merhaba...
Bir sorunum var.
İnternette araştırırken,google arama motoru buldum ve kodları kopyala/yapıştır şeklinde eşim için yapmakta olduğum siteye ekledim.Ayrıca css tanımlı bi div yaptım zemin için.
Resim 1 :
Bu arama kutusunun içinede value değeri olarak "Search in Google" yazdım.
Resim 2 :
Yani siteye girenler arama kutusunun içinde "Search in Google" yazısını görmeye başladı.Fakat şöyle bir sıkıntı oldu.Ben bu kutunun içine yazdığım value değerinin ("Search in Google") kullanıcı,kutuyu tıkladığı zaman seçili hale gelmesini istiyorum.Dolayısıyla kullanıcı aramak için bir kelime yazdığında,benim atadığım value değeri yani "Search in Google" kelimesi otomatikman silinecek,yerine kullanıcının aramak istediği kelime gelicek.Ama bunu yapamadım.Bu yüzden kullanıcı bir kelime aratmak istediği zaman önce benim yazdığım "Search in Google" kelimesini silip,ondan sonra istediği kelimeyi yazmalı ki,bu da gerçekten çok sıkıcı...
Resim 3 :
Bunu nasıl düzeltebilirim,atadığım value değeri nasıl seçili halde olur,bilen var mı?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ayrıca ihtiyacı olan varsa kod şu şekilde :
Bir sorunum var.
İnternette araştırırken,google arama motoru buldum ve kodları kopyala/yapıştır şeklinde eşim için yapmakta olduğum siteye ekledim.Ayrıca css tanımlı bi div yaptım zemin için.
Resim 1 :
Bu arama kutusunun içinede value değeri olarak "Search in Google" yazdım.
Resim 2 :
Yani siteye girenler arama kutusunun içinde "Search in Google" yazısını görmeye başladı.Fakat şöyle bir sıkıntı oldu.Ben bu kutunun içine yazdığım value değerinin ("Search in Google") kullanıcı,kutuyu tıkladığı zaman seçili hale gelmesini istiyorum.Dolayısıyla kullanıcı aramak için bir kelime yazdığında,benim atadığım value değeri yani "Search in Google" kelimesi otomatikman silinecek,yerine kullanıcının aramak istediği kelime gelicek.Ama bunu yapamadım.Bu yüzden kullanıcı bir kelime aratmak istediği zaman önce benim yazdığım "Search in Google" kelimesini silip,ondan sonra istediği kelimeyi yazmalı ki,bu da gerçekten çok sıkıcı...
Resim 3 :
Bunu nasıl düzeltebilirim,atadığım value değeri nasıl seçili halde olur,bilen var mı?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ayrıca ihtiyacı olan varsa kod şu şekilde :
<!-- Search Google -->
<form method="get" action="https://www.google.com/custom" target="_blank">
<table background="Images/background-2.png" border="2" bordercolor="#FFC" bordercolorlight="#FFC" align="center">
<tr align="center">
<td nowrap="nowrap" valign="middle" align="center" height="%100" width="%100">
<a href="https://www.google.com/" target="_blank"> Google Search </a>
<input type="text" name="q" size="50" maxlength="50" value=""></input>
<input type="submit" name="sa" value="Search"></input>
<input type="hidden" name="client" value="pub-7513300156622930"></input>
<input type="hidden" name="forid" value="1"></input>
<input type="hidden" name="channel" value="8043540186"></input>
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="oe" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="safe" value="active"></input>
<input type="hidden" name="cof" value="GALT:#008000;GL:1;DIV:#336699;VLC:663399;AH:center;BGC:FFFFFF;LBGC:336699;ALC:0000FF;LC:0000FF;T:000000;GFNT:0000FF;GIMP:0000FF;FORID:1;">
</input>
<input type="hidden" name="hl" value="en"></input>
</td></tr></table>
</form>
</center>
<!-- Search Google -->
Son düzenleme: