Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arama Kutusu...

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar merhaba...
Bir sorunum var.
İnternette araştırırken,google arama motoru buldum ve kodları kopyala/yapıştır şeklinde eşim için yapmakta olduğum siteye ekledim.Ayrıca css tanımlı bi div yaptım zemin için.
Resim 1 :
google1b.jpg

Bu arama kutusunun içinede value değeri olarak "Search in Google" yazdım.
Resim 2 :
google1i.jpg

Yani siteye girenler arama kutusunun içinde "Search in Google" yazısını görmeye başladı.Fakat şöyle bir sıkıntı oldu.Ben bu kutunun içine yazdığım value değerinin ("Search in Google") kullanıcı,kutuyu tıkladığı zaman seçili hale gelmesini istiyorum.Dolayısıyla kullanıcı aramak için bir kelime yazdığında,benim atadığım value değeri yani "Search in Google" kelimesi otomatikman silinecek,yerine kullanıcının aramak istediği kelime gelicek.Ama bunu yapamadım.Bu yüzden kullanıcı bir kelime aratmak istediği zaman önce benim yazdığım "Search in Google" kelimesini silip,ondan sonra istediği kelimeyi yazmalı ki,bu da gerçekten çok sıkıcı...
Resim 3 :
google2y.jpg

google3w.jpg

Bunu nasıl düzeltebilirim,atadığım value değeri nasıl seçili halde olur,bilen var mı?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ayrıca ihtiyacı olan varsa kod şu şekilde :

<!-- Search Google -->
<form method="get" action="https://www.google.com/custom" target="_blank">
<table background="Images/background-2.png" border="2" bordercolor="#FFC" bordercolorlight="#FFC" align="center">
<tr align="center">
<td nowrap="nowrap" valign="middle" align="center" height="%100" width="%100">
<a href="https://www.google.com/" target="_blank"> Google Search </a>           
<input type="text" name="q" size="50" maxlength="50" value=""></input>
<input type="submit" name="sa" value="Search"></input>
<input type="hidden" name="client" value="pub-7513300156622930"></input>
<input type="hidden" name="forid" value="1"></input>
<input type="hidden" name="channel" value="8043540186"></input>
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="oe" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="safe" value="active"></input>
<input type="hidden" name="cof" value="GALT:#008000;GL:1;DIV:#336699;VLC:663399;AH:center;BGC:FFFFFF;LBGC:336699;ALC:0000FF;LC:0000FF;T:000000;GFNT:0000FF;GIMP:0000FF;FORID:1;">
</input>
<input type="hidden" name="hl" value="en"></input>
</td></tr></table>
</form>
</center>
<!-- Search Google -->

Son düzenleme:

enamorado

🌱Yeni Üye🌱
Aşağıdaki sanırım işini görecektir.

<!-- Search Google -->
<form method="get" action="https://www.google.com/custom" target="_blank">
<table background="Images/background-2.png" border="2" bordercolor="#FFC" bordercolorlight="#FFC" align="center">
<tr align="center">
<td nowrap="nowrap" valign="middle" align="center" height="%100" width="%100">
<a href="https://www.google.com/" target="_blank"> Google Search </a>            
<input type="text" name="q" value="Aranacak Kelime" size="50" maxlength="50" onfocus="if(this.value=='Aranacak Kelime'){this.value=''};" onblur="if(this.value==''){this.value='Aranacak Kelime'};" />
</input>
<input type="submit" name="sa" value="Search"></input>
<input type="hidden" name="client" value="pub-7513300156622930"></input>
<input type="hidden" name="forid" value="1"></input>
<input type="hidden" name="channel" value="8043540186"></input>
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="oe" value="UTF-8"></input>
<input type="hidden" name="safe" value="active"></input>
<input type="hidden" name="cof" value="GALT:#008000;GL:1;DIV:#336699;VLC:663399;AH :center;BGC:FFFFFF;LBGC:336699;ALC:0000FF;LC:0000F F;T:000000;GFNT:0000FF;GIMP:0000FF;FORID:1;">
</input>
<input type="hidden" name="hl" value="en"></input>
</td></tr></table>
</form>
</center>
<!-- Search Google -->

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dostum sen süpersin ya bilmediğin bişey var mı :) Allah seni başımdan eksik etmesin :) Çok teşekkür ederim tam olarak istediğim buydu.
Bu kod jscript mi?

enamorado

🌱Yeni Üye🌱
Estafurullah, bildiğim yerlerden çıktı hep :) evet js. Sistemi manuel yerine yazılım ile otomatikleştirmek istersen ilerde yardımcı olabilirim. İş görecek bir yönetim paneli makale ekleme sistemi ve arama motoru işini görecektir zaten. Daha sonra olayı detaylandırıp üyelik sistemide ekleyebiliriz :) :)

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eyvallah sen yanımda oldukça ben dağları devirim :) :)
Ya dostum şeyi soracağım.Aynı olayı Css ile yapmak mümkün mü?
Bir de bu Html Css i tam kavradıktan sonra ASP veya PHP ye bakayım diyordum.Önce javascriptmi öğrensek ne?ne dersin?Baksana her sıkıntıyı Javascriptle çözüyorsun...

enamorado

🌱Yeni Üye🌱
--Ya dostum şeyi soracağım.Aynı olayı Css ile yapmak mümkün mü ?

İşin içine onfocus ve onblur değerleri girdiği için yapılabileceiğini düşünmüyorum. En azından ben şimdiye kadar karşılaşmadım.

--Bir de bu Html Css i tam kavradıktan sonra ASP veya PHP ye bakayım diyordum.

İstesense istemesende bir süre sonra bu yaptıkların kolay gelecek ve kendini bir anda az yada çok yazılım dilleri ile boğuşurken göreceksin :)

--Önce javascriptmi öğrensek ne?ne dersin?Baksana her sıkıntıyı Javascriptle çözüyorsun..

Ben statik sayfaların ötesine geçmemeyi düşünüyorum diyorsan ( şuanda yaptığın gibi herşeyi manuel yapmak ) js hem kolaylıklar hemde güzel çözümler sunar bu yüzden js ye öncelik verebilirsin. Eğer ben bir adımd daha atıp veritabanları yönetim sistemlerine yönelmek istiyorum manuel ekleme çıkarma bir yere kadar dersen işte o zaman yazılım dillerinden birine öncelik vermelisin.

Tabi sen yinede forumda rastladığın birinin sözlerini kural olarak benimseyip o ifadelere göre plan yapma :) diğer arkadaşlardan da fikir ve düşüncelerini almayı ihmal etme ;)