Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Recorded Butterflies

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
gecesintisi.deviantart.com
mynewcharactersej7.png

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:eek:

öhm, bir imzanızı alabilir miyim :p

çok güzel, her zaman dediğim gibi, yine kendine özgü.Bu bölümdeki en sevdiğim başlık diyebilirim gönül rahatlığı ile :cool1:

roseday

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla kıskanmamak elimde deil ama ii anlamada diyorum cok basarılı tsk edrz yeni seyler yapasım geldi daha yeniyim ama bende yakında paylasırım bende cizimlerimi kolay gelsin...

Recorded Butterflies

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
s1leepingtime2jf6.png

ilk çizdiğimde ve çizim olarak daha doğrusu tatlı ve küçük kız resimi gibi gözüküyordu boyayınca bu algıyı değiştirebildiğimi düşünüyorum.. aynı çizimi bir daha boyayıp bu sefer olduğu gibi tatlı bir resim gibi göstermeye çalışacağım ilginç bir çalışma oldu benim için... nasıl bitireceğimi bilmiyordum...o yüzden başka türlü boyuyabileceğimi düşünüyorum..

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence bu resim bitmez.....

cunku değişik bir tarz degişik bir yol izlemişsin bana gore.... hadi sonu oolmayan hikaye gibi dudundum
yani bu resım hah tamam denilecek bir taraf yok.... o yuzden her zaman icin calışma yapılıp işte calısmam dıye her zaman yorum yapılabilecek bi calışma. bu ne denir adı nedir cidden bilmiyorum ama ayrı bir tarz.

yada ben resme uzun uzun baktım oyle hıssetttım....

şurada su olsa
burası soyle olsa dıye baktım.... her seferınde baska bı sey gordum...

buda demek oluyor kı bu resım bıtmez...

eline saglık cidden degişik bi calışma hoşuma gitti....

keşke benımde boyle bı cızım yetenegım olsa....

kolay gelsın altın arkadaşım

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
öncelikle çalışmaların için tbr, başarılarının devamını dilerim. izninizle iki sorum olacak;
1. 3d programlardan kullanıyo musun? daha doğrusu 3d modelleme düşündün mü?
2. yurtdışında bulundun mu? ya da düşünür müsün?
tşk..

Recorded Butterflies

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
öncelikle çalışmaların için tbr, başarılarının devamını dilerim. izninizle iki sorum olacak;
1. 3d programlardan kullanıyo musun? daha doğrusu 3d modelleme düşündün mü?
2. yurtdışında bulundun mu? ya da düşünür müsün?
tşk..

1. 3d sevmiyorum, nedeni bilinmez....
2. bulunmadım bulunmayı düşünüyorum eğer master yaparsam tabi.

teşekkürler yorum için :D

bence bu resim bitmez.....

cunku değişik bir tarz degişik bir yol izlemişsin bana gore.... hadi sonu oolmayan hikaye gibi dudundum
yani bu resım hah tamam denilecek bir taraf yok.... o yuzden her zaman icin calışma yapılıp işte calısmam dıye her zaman yorum yapılabilecek bi calışma. bu ne denir adı nedir cidden bilmiyorum ama ayrı bir tarz.

yada ben resme uzun uzun baktım oyle hıssetttım....

şurada su olsa
burası soyle olsa dıye baktım.... her seferınde baska bı sey gordum...

buda demek oluyor kı bu resım bıtmez...

eline saglık cidden degişik bi calışma hoşuma gitti....

keşke benımde boyle bı cızım yetenegım olsa....

kolay gelsın altın arkadaşım

:D evet dediğin gibi. bayadır birşey üretemiyordum dolmuşum sanırım hele birşey çizdiğim için bile sevindim. ödevlerle uğraşmaktan vaktim kalmıyor çıldıracak durumdaydım iyi geldi böyle bir çizimle vakit harcamak düşünmek üstünde.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Çalışmalarına ilk defa bugün yorum yapmaya karar verdim, uzun zamandır yorum yapmamak için kendimi zor tutuyordum, çünkü doğru zamanı bekliyordum. Son yaptığın deneysel çalışmadan sonra şimdi zamanıdır dedim. Yazdıklarımı okuduktan sonra sakın bu bir usta mutlaka öyledir diye bir kanının içine girip kendini benim söylediklerime göre yönlendirmeye çalışma, değerlendir kendi filtrenden geçirip işine yararsa dene, uygula, bünyene uyuyorsa kullan. Nedenine gelince benim sadece çalışmalarına bakıp seni değerlendirmem sağlıksız sonuçlar doğurabilir, seninle karşı karşıya oturmadan seni dinlemeden sesindeki heyecanı duymadan, seni çalışmalarını yaparken izlemeden yapacağım değerlendirmelerin hepsi yüzeysel olacaktır. Bu arada yapacağım eleştirilerin bir kısmı sadece seni değil bizide ilgilendiren şeyler olacaktır.

Yaptığın çalışmaların bir çoğunu derinine inerek inceledim, çizgisel olarak çok güzel gidiyorsun hatta şaşırtıcı bir şekilde gelişmede var, şaşırtıcı renk varyasyonları kullanıyorsun, bunun sonucu çalışmaların çok ilgi çekici ve çarpıcı gözüküyor. Çalışmalarında kendini arama eylemin hala sürüyor, kendine has çizgini oluşturduğunda gerçekten harika işler başaracaksın, kendine has çizgin derken yaptığın işlerde gördüğüm kadarıyla gerek anlatımsal, gerekse sembolik ögeler anlamında bir çok alıntı yaptığını gördüm. Batı kültürüne ait simgeleri çok sık kullanıyorsun. Figürlerde japon manga esintileri, amerikan noel card kültürü çok bariz göze çarpıyor. Birçok çalışmanın altındaki ingilizce mesajlar gibi batı kültüründen çok sıkı bir etkileniş göze çarpıyor. Şimdi aslında yukarda yazdığım eleştiri bende dahil hepimizi etkileyen ve benide aşırı derecede rahatsız eden bir olgu. Türkiyedeki görsel sanatları incelediğimiz zaman, cumhuriyetin kurulmasıyla bir takım gençler batıya sanat eğitimi almaya gönderilmiş bu gençler dönüşte güzel sanatlar akademisinde hocalık yaparak aldıkları eğitimi öğrencilerine aktarmışlar bu kopyeleme sayesinde, ülkemizde tamamen batı sanatını kopye eden ressamlar, grafikerler heykeltraşlar yetişmiştir. Onlar başkalarına derken sonuçta bugüne gelmişiz, şimdi ben kendime baktığımda resimsel anlamda minimalist bir akıma çok yakın tasarımlar ürettiğimi görüyorum, minimalizm bir anlamda aslında grafik tasarımı en iyi ifade eden sanat akımıdır. En bilindik sanatçısı Piet Mondriandır.

joh0-031.jpg

Piet Mondrian

Üniversitedeki Grafik hocam Hasip Pektaş'tır onun öğretileri ve felsefesi benim gelişimime çok büyük etkisi olmuştur. Hocamında yoğun bir biçimde batı sanatından etkilendiğini, bu etkilerinide bana aktardığına inanıyorum. Türkiyede grafik tasarımın piri İhap Hulusi üstatta alman ekolünden etkilenmiştir. İnternet sayesindede iyice girift bir hal alan kültürel yapı, kültürümüze sırt dönmemize, tamamen bize yabancı kültürlerin etkisinde kalmamızı yol açmıştır. Müzikte, sinemada, tiyatroda, görsel sanatlarda çok yoğun olarak anglo-sakson (amerikan-ingiliz) kültürünün bombardımanı bizi çok garip ucube denilebilecek bir duruma soktu. Oysa yaşadığım kentte şöyle bir çıkıp gezdiğim zaman müthiş şeyler görüyorum acaba diyorum, biz neden bu kadar kültürümüze yabancılaştık bu muhteşem şeyleri yaratan insanlara karşı. Şöyle bir baktığımda onları tamamen çöpe attığımızı gördüm. (en azından kafamızda) Kısacası canım kardeşim olayları vurgulayışın mükemmel. Ama seçtiğin konuların daha önce defalarca irdelenmiş, seni herhangi web sitesinin sabun köpüğü bir sayfasından öteye taşıyamayacak konular olduğunu görüyorum. İstediğin herşeyi çok güzel bir biçimde ifade edebilecek gücün var dahasıda olacak. Aracın var ama amacını iyi belirler ve bunu özgün bir biçimde yaparsan, kendi kültürüne yabancılaşmadan bizden birşeylerle desteklersen, ne diyeyim artık gerisini sen düşün.:peace1:

Özet olarak. Çalışma stilini beğendim ama seçtiğin konular:D...............

Recorded Butterflies

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Hepsini okudum yazdıklarınızın katılıyorum, katılmadığım birkaç şey var tabi. Şuana kadar koyduğum işlerin hiçbiri grafik tasarımla alakası yok hepsi ilüstrasyon çizim üzerineydi bu yüzden türk kültürünü grafik tasarımda kullanımı üzerine birşey diyemeyeceğim. Batı kültüründen etkileniyor muyum bilmiyorum içimden geleni yapıyorum şuana kadar acaba kaç batı kültüründen etkilenip yapılmış iş inceledim bilmiyorum herhalde hiç... renk kullanımı çizimlerim hepsi kafamın içinde uçuşan şeyler sadece. Türk kültürünü kullanmadığım doğrudur çünkü okulda daha yeni yeni türk sanatı ve kültürü üzerine dersler başladı ve şimdi daha o bilgileri öğrenerek insanlar neler yapmış görebiliyorum. Belki ilerdeki zamanlarımda kullanırım kullanmam yine kendi seçimim olur. Daha çok ingilizce kelimeler kullanıyorum o da evrensel dil olarak kullanıldığı için. Türkçeye karşı bir ön yargım yok okuldaki bütün ödevlerim türkçe karakter ve cümleler üzerine zaten. Ama kendi işlerimde ingilizce kullanıyorum. Hele hele eğer grafik tasarım üzerine afişti ambalaj tasarımıydı vs böyle şeyler tasarlayıp koysaydım eminim türkçe olurdu.
Şuan grafik tasarımda okduğum halde ne afişle ne ambalaj tasarımıyla ne de logoyla ilgileniyorum çok . Tek ilgilendiğim ilüstrasyon çizim ve kafamdakileri dökmek. Okulda sadece grafik tasarımı öğreniyorum.

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hmm, her halde, şu âna kadar ki çalışmaların içerisinde olmamış diyebileceğim tek çalışman.Senin düşüncelerini net bir şekilde dile getirdiğin, kendine özgü halinden uzak bir çalışma olmuş. :(

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
hmm, her halde, şu âna kadar ki çalışmaların içerisinde olmamış diyebileceğim tek çalışman.Senin düşüncelerini net bir şekilde dile getirdiğin, kendine özgü halinden uzak bir çalışma olmuş. :(
Hangi çalışmadan söz ediyosun? bir karışıklık olabilir. Çalışmayı image kod ile yayınlarsan sevinirim:)

Hoşçakal.....

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
gold arkadasım....

ılgınc calısmaların var. emın ol hepsını tek tek ıncelıyorum. yetenek oldugu kesın cunku rahatlıgın cızımlerınde acıkca goruluyor. basarılar....

ha unutmadan bu yetenegını ara sıra bızımle paylasırsan sevınırım. cok sessızlık ıyı degıldır

bykod

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilk defa sanırım böle yorum yakmaktan nefret edicem.. .sanırım bu sefer bu çizim hoşuma gitmedi bebek aşkı demişsin ama ben aşk göremedim aralarında bebeğin suratında bi gülümseme mevcut ama madamın suratı sirke satıyor resmen çok kibirli bi bakış çizmişsin madama ve çok boş geldi bana sanki yada diğerleri ile kıyasladığım için sanırım .. kolay gelsin umarım yanlış anlamazsın yorumun iyisi kötüsü olmaz dimi yorum yorumdur ... eleştirildiğin kadar iyisindir dimi (kimin sözüydü unuttum ama olsun uydu sanırım buraya ):)

Recorded Butterflies

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
ilk defa sanırım böle yorum yakmaktan nefret edicem.. .sanırım bu sefer bu çizim hoşuma gitmedi bebek aşkı demişsin ama ben aşk göremedim aralarında bebeğin suratında bi gülümseme mevcut ama madamın suratı sirke satıyor resmen çok kibirli bi bakış çizmişsin madama ve çok boş geldi bana sanki yada diğerleri ile kıyasladığım için sanırım .. kolay gelsin umarım yanlış anlamazsın yorumun iyisi kötüsü olmaz dimi yorum yorumdur ... eleştirildiğin kadar iyisindir dimi (kimin sözüydü unuttum ama olsun uydu sanırım buraya ):)

herşey çok açık ve net olmamalı değil mi bazen? ben böyle diyorum... eleştiri için teşekkürler.