Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çürük Müşteri :)

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
müşteri hep haklı yaf:D
nedense adamlar kocaman firma oluyorlar site için gidiyorsun ilk olumlu yaklaşılıyor zaten fazla görsel aramıyoruz biz sade olsun diyorlar 2. güün hepsi minik grafiker olmuş :D şura böyle olsa daha hoş durur şura mavi buramorrr offfff.

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güzel eline sağlık gülmekten kırıldım :)

kesova

🌱Yeni Üye🌱
ellerine sağlık çok güzel yazmışsın :) müşterilere duyurulur :D:D:D

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
kopmak bi yana aklıma, öyle salakların karşıma çıkacağı geldi az daha ağlıcaktım :S

aman benden uzak olsun öyleleri

Ne tuhaf değil mi ? Her ne şekilde olursa olsun müşterisine salak diyen birinden arkama bakarak değil aslandan kaçar gibi kaçarım...

Sen öle diyon ama web site yapınca kendi bilgisayarına yükleneceğini, akşam giderken yada pazar günleri bilgisayarını açık bırakıp bırakmayacağını, kendi monitöründe kalan boşluklara da bişeyler koyulması gerektiğini söleyen müşterilerim oldu

İyi de biraz geçmişe yolculuk yapıp da kendinizi düşünseniz...Acaba siz bu konulara yabancı iken ne gibi istekleriniz olabilirdi ...

Arkadaşlar...Ye er meydanına çıkmayacaksınız ya da çıktınız mı güreşeceksiniz...Unutmayalım ki iyi müşterinin yanında isteklerini ifade edemeyen veya biraz uğraştıran müşteri de olabilir.Bize düşen sabırla onları yönlendirmek...yanılıyormuyum?

winnertr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende erzurumda yapmaya çalıştım fakat gittiği her yerden red cevabıyla birlikte bu yazdıklarını %90 a yakın bir kısmını gördüm... bunlara ek olarak gittiğim 3 yıldızlı otelin sahibi bana senin siten varmı adresini ver ben arasıra girerim deyip benim yerin dibine girip güney kutubundan çıkmama sebep oldu... balıkesir de becriksizin biri berbere tasarım yaparken benim 3 yıldızlı otele yapamam üzücü birşey olsa gerek.. : )

efendy5

🌱Yeni Üye🌱
Ne tuhaf değil mi ? Her ne şekilde olursa olsun müşterisine salak diyen birinden arkama bakarak değil aslandan kaçar gibi kaçarım...

İyi de biraz geçmişe yolculuk yapıp da kendinizi düşünseniz...Acaba siz bu konulara yabancı iken ne gibi istekleriniz olabilirdi ...

Arkadaşlar...Ye er meydanına çıkmayacaksınız ya da çıktınız mı güreşeceksiniz...Unutmayalım ki iyi müşterinin yanında isteklerini ifade edemeyen veya biraz uğraştıran müşteri de olabilir.Bize düşen sabırla onları yönlendirmek...yanılıyormuyum?

arkadaşların yazdıklarını gülümseyerek okudum...

ama sizin yazınızla da...asıl doğruları hatırladım...

Allah a emanet olun...

muradi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
once bu guzel ve yazıyı alıp kendı sitemızın orta kısmına ÇAT diye yapıstırıyoruz ama şu varkı böle düşünen o kadar çok müşteri varkı hele kıyas yapmaları adeta delirtiyor..

İlk görüşmeden sonra size “Bak ben bu bilgisayar işlerinden anlamam, benim oğlum iyi bilir bu işleri” diyerek, 13 yaşında, tek ilgisi sanal chat ve MySpace olan oğlunu sizin muhatabınız yapıyorsa.

carnivale

🌱Yeni Üye🌱
:D hahaha çok güldüm
çok doğru tespitler eğer işin tasarımsa kaçınılmaz dialoglar en az bi kere raslanır bu moron insan tipine

SuRyaz

🌱Yeni Üye🌱
:D iLkLer böyLedir.. bakarLar nasıl beLeşe koparacak :D

genclik19

🌱Yeni Üye🌱
2. gün google için aramaları dışında katılıyorum ancak sonuçta herkes google adwords olayını bilmiyor google'ın indexleme işini nasıl sağladığını da bilmiyor hatta çoğu web'ciler de bilmiyor o yüzden müşteriyi mazur görmek gerek google konusunda.

paylaşım için teşekkürler...

genclik19

🌱Yeni Üye🌱

Nihat kesinlikle haklı ne bekliyorsunuz ?

adam bize gelip bana veritabanlı bir sistem yapın windows server plesk panel asp kodlama şu kolon da üyelik girişi bu kolon da yönetim paneli girişi şurda ik formu burda ajax dinamik duyuru foto galeride light box olsun diyecek hali yok bunu diyecek adam zaten meslek daşımız olur :) şahsen bir müşterim kreş işletiyor ordaki öğretmenlere bakıyorum o çocuklar yaramazlık yaptıkca güleryüzle ve sabırla nazikçe doğruyu gösteriyorlar kendinize onları örnek almalısınız. Bırakın siteyi www.' yı karşınızda bilgisayarın power düğmesinin işlevini bile bilmeyen birini bekleyin ona göre hazırlanın reklam pazarlaması veya bilişim pazarlaması beklediğiniz kadar bedava değil..O yüzden müşteri ucuzcuları seçsede sonunda pazarlama ve işlevselliği iyi bağdaştırmış şirketlere dönüyo...

sguneci

🌱Yeni Üye🌱
Sitesinin ürünlerimizz bölümüne başka firmanın ürün sayfasındaki üzerinde logo olan resimleri temizleyip koymamı isteyen vatandaş oldu :D

brendie

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sitesinin ürünlerimizz bölümüne başka firmanın ürün sayfasındaki üzerinde logo olan resimleri temizleyip koymamı isteyen vatandaş oldu :D

Vallahi hiç şaşırmadım kardeşim, bak birkaç örnek de benden,
Şimdi elimde iki tane catering müşterisinin işi var ikisi de beni sinir hastası etti. 5 sayfa site istiyor, verdiği içerik sadece hakkımızda, misyon, vizyon yazıları. Adamlar iletişitim adresi bile vermedi henüz,resim yok. Ama benden diğer sayfaları da yapmamı istiyor diğer firmalardan bakarak.
Bir tane otomotiv firmasına php ve flash kullanarak admin panelli site yaptım 1,5 ay önce, hala parasını alamadım :(

Baklava firmasına site yaptım, siteyi yayına aldım, ertesi gün adam başladı ;
"Şunlar çıkacak, şunlar olmasın şurası şöyle olsun. Ya abi sen başta böyle söyledin herşeyi ona göre yerleştirdik."
Cevap : "Onları daha sonra koyacaz şimdi bunlar olmayacak"
işin kötü yanı işi hallettik, hala aldığım kaporayla duruyorum :(

Saatlerce saldalye üstünde belimi,sırtımı ağrıttıma mı üzüleyim,
Yaptığım işin karşılığını alamadığıma mı üzüleyim,
İnsanların ikiyüzlü riyakar olmalarına mı üzüleyim,
Sınavlarım var çalışamadım bütünlemeye kaldım ona mı üzüleyim

Allahım çıldırıcam bu işi bırakacam artık o noktaya geldim maalesef :(

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şimdi elimde iki tane catering müşterisinin işi var ikisi de beni sinir hastası etti. 5 sayfa site istiyor, verdiği içerik sadece hakkımızda, misyon, vizyon yazıları. Adamlar iletişitim adresi bile vermedi henüz,resim yok. Ama benden diğer sayfaları da yapmamı istiyor diğer firmalardan bakarak.
Bir tane otomotiv firmasına php ve flash kullanarak admin panelli site yaptım 1,5 ay önce, hala parasını alamadım :(

"Şunlar çıkacak, şunlar olmasın şurası şöyle olsun. Ya abi sen başta böyle söyledin herşeyi ona göre yerleştirdik."

Maalesef bende cok seneler once buraktim tasarim olayini bu sebeblerre yakin mevzular yüzünden. Ki o zamanlar biraz daha iyi ve daha az insan biliyordu web tasarimini , simdi daha kotu , iste bu kadar bilen olupda , hele birde müsteri isin emegine saygi göstermezse oyle oluyor . Musteriyi sabirli karsilamak konusunu soylemis bazi arkadaslar , ben o konuyada maalesef katilmiyorum , bilmeyen insanlar bilen insanlara saygi gostermeli 2 gunde tasarimciligi ogrendim sanmaz ve verdigi 3 kurusla seni satin aldigini dusunmezse bu ulkede hersey profesyonel gider .Bizim Türkiye olarak farkimiz bu diger ulkelere gore hemen hemen her meslekte , insan emeginin kiymetini bilemiyoruz ve bu gidislede bilemiyecegiz.

Son düzenleme:

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yazan güzel yazmış tebrikler

dennizs

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dntasarim.com
asıl o değilde

müşteriyle konuşuyorsun isteklerini alıyorsun not ediyorsun ön çalışma yapıyorsun çalışma kabul ediliyor ve ona göre fiyat veriyorsun daha sonrasında müşteri fiyat pazarlığı yapıyor sende kırmak zorunda kalıyorsun site bittiğinde müşterin senden yok forum olsun yok canlı destek olsun yok sipariş olsun yok satış olsun yok bu siteyi benim muhasebe programına entegre et yok üretim bölümümden canlı yayın olsun ama verdiğim para aynı kalsın diyen müşteri formu da çok emeğe saygılı malesef yok oturularak yapılan iş iş olmuyor bazı müşteriler için ve bu web işi ile uğraşan birçok kişiyi ciddi anlamda zora sokuyor...

keskin3858

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Aynen kardeşim bendede var öyleleri daha yaptıgım işlerim parasını alamadım boyle tiplerden adama 4000 tl lik iş yaptık 1 ayı geçti aldıgımız miktar çok gülünç 160 tl gelde çıldırma bu sadece biri birde kendisini büyük firmalarla bir tutuyor. Artık işler son haddine geldi. Bıktırıyorlar insanı meslekten.

brendie

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Yukarıda yazdığım catering firmarına sitelerini 1 hafta önce teslim ettim arkadaşlar ama hala ücretlerini alamadım :( yok yaa vallahi yapılacak iş değil. bıraktım ben bu işi. Kobi firmaları için bir projem var onu yapıp onunla ilgilenicem.bunlara ayırdığım zamanın üçte te birini kendi projeme ayırsam yeter bana. böyle sinir olmaktan iyidir.tuzsuz aşım ağrısız başım.

adamın içtiği sigara 5,5 ytl, günde 1 paket sigara içiyo keyiften taviz yok ama vereceği 3 kuruşa geldimi salla babam salla. yok yok emeğe yazık.

ErgeTeknoloji

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yA Cok Güzel bir paylaşım... Sık Sık Yaşanıyor Ben alıştım artık makaraya alıyorum boyle müşterileri eğlenceli oluyor bir anda...