Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çürük Müşteri :)

berdos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.turnatasarim.com
Benim yaşadığım ve sinir harbine girdiğim olay adam iş yerındeki 19inç ekrana göre tasarım yaptırdı yok olmaz desemde ilede öyle olsun dedi. Neyse standartların dışında yaptık tasarımı. Sonra bir arkadaşının ofisine gidip sitenini açmış hava atacak beyfendi. O da ne sağlı sollu yarım metre kaydırma çubukları. Bir fırça bir fırça sorma gitsin.

ss-life

🌱Yeni Üye🌱
Evet doğru söylemişsin.
Ama arkadaşım biraz abartmışsın diye düşünüyorum.
Ne yani adam sana site yaptıracak ve hiç ilgilenmiycek mi? Yaptığın işe hiç bakmıycak mı?
"ben ne yaparsam kabul edecek" dermişsin gibime geldi.
Olmaz.
Tekrar söylüyorum dediklerine katılıyorum ama bazı şeyleri abartmışsın...

Tabi dediklerinin %80 ini doğru.......

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
"Size websitesini neden istediğini, ne görev yapacağını anlatmadan önce “Site büyük değil. Bir ana sayfa, bir hakkımızda bir de iletişim. O kadar! 3 sayfalık bir site kaça olur?” gibi fırından ekmek isteyen bir kişinin edasıyla konuşmaya başlıyorsa
Websitesi için içerik istediğinizde size “Vallahi olayımızı biliyorsun! Yaz sen bir şeyler, bu işin ustası sensin” diyorsa
Tasarım içinde önemli bir yeri olan beyaz boşluklara bakıp, “Niye ziyan ediyorsun canım bu kısmı! Bak burası boş duruyor! Oralara da bir şeyler koyalım söyle cici bici” diyorsa
Şirketin logosunu, kartvizitten taramanızı istiyorsa "

bu durumun tamamı bir işte benim başıma geldi...üstüne müşteri bir daha gelmedi:)

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Birde bu tipler var; -Abi bizim bir arkdaşın tanıdığına yapmışlar site adam satış yapıyor ayda 20-30 bin tl lik satış yapıyor bizde yapalım.- Yapalım ama biraz masraflı olur database falan takip edicek sürekli bir eleman 2-3 bin lirayı bulur. - Sen bize 500'e yapsan olmaz mı?Zaten sire işi olsun katalog yaptırcam ordan eklersin üstüne....
Tip 2 - Abi ucuz olsun o kadar çok şey yok zaten 25-30 resimlik bişey öle çok şey istemiyorum. "Resimler gelir 35 katergori 250 den fazla resim" ve gerisi, abi sayaç olsun, maillerde adresime gelsin, renk kartelaları olsun, googlda en başta çıksın, reklam ekleyelim para kazanalım, şu eksik kaldı bu yarım oldu, şu adresteki resimleride ekleyelim 30-40 resimde benden çek.................
İyisi yok bu müşterinin az para çok iş 300 tl ye marka site istiyo hepsi...

ugurozkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Offffff offffffffff hemen hergün böle müşteriler çıkıyor malesef allah biz tasarımcılara sabır versin :)

kamilterapi

🌱Yeni Üye🌱
bir çok tasarımcı'nın acemilik dönemlerinde çektiklerini birebir anlatan bir yazı olmuş :)

muratkemaldemir

🌱Yeni Üye🌱
süpersin dostum cuk oturuş budur okuyan site yaptırmak isteyenlere kapak olsun emeğe saygıyı öğrensinler.çok bilenlerde başkalarının kafasını ütülemekten vazgeçip oturup kendileri yapsınlar sitelerini. ellerine sağlık yazın için

ssilentt

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
cemaskar.blogcu.com
Bilboard ilanlarında şirketimin reklamını duyurmuştum hatay'da. bilişim şirketi, web tasarım falan filan. bir aradı, konuşmayı aynen yazıyorum. herhangi bir abartma, herhangi bir farklı kelime yok. aynen yazıyorum bakın:

ben:alo
müşteri: merhaba
b: buyrun?
m: siz ne yapıyorsunuz?
b: ne yapıyorsunuz derken beyefendi?
m: yani ilanınızı gördüm de ne yapıyorsunuz?
b: web sayfası yapıyoruz beyefendi. sizi internette tanıtıyoruz. türkiyede belirli bir hedef kitleye sizin reklamınızı yapıyoruz. isterseniz yüzyüze görüşürsek daha detaylı konuşabiliriz.
m: peki nasıl oluyor bu, nasıl yapıyorsunuz anlamadım. bilgisayarla ilgili bir şey bu, değil mi?
b: evet beyefendi, bilgisayarla ilgili.
m: nasıl yapıyorsunuz peki, ne işe yarıyor?
b: bey efendi mesleğiniz nedir?
m: ben otomotiv sektöründeyim.
b: yeriniz nerde?
m: kavaslı civarında.
b: bakın şimdi sizi sadece kavaslı civarındakiler tanıyor, internet sayfanızı yaptıktan sonra tüm türkiye tanıycak.
m: iyi güzel. peki siz mi takıyorsunuz bunu bilgisayara?
b: (gülmemek için bayağı bi bekleyip, derin derin nefesler aldıktan sonra) evet beyefendi biz takıyoruz.
m: tamam teşekkür ederim
b: rica ederim iyi günler

sonra bu adamı telefon rehberine cevap verilmeyecek olarak kaydettim :)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir web tasarım firmasının her şeyi bilen patroniçesi ile yaptıkları çalışma hakkında, telefonda konuşuyoruz.. (Neyse ki yüz yüze değildik, Allahtan telefondaydık)

Format konusunda anlaşamayınca sordum: "Neyle yaptınız çalışmanızı?"

Corel, Frehand, Photoshop diyecek sanıyorsunuz değil mi?.. Hatta Office programları bile olabilir..

Cevap: "Bilgisayarla"

Boş bulunmuşum.. İyi ki telefondaydık.. :D

Bir başkasına da çalışmasını EPS veya TIFF formatında kaydetmesini söylediğimde, aldığım cevaptan sonra ne tür bir bilgisayarla çalıştıklarını gerçekten merak etmiş ve o zaman da dumur olmuştum. Cevap şöyleydi:

"Bizim bilgisayarların EPS modülü de, TIFF modülü de yok. Taktırmadık." :)

Bilmemek ayıp değil.. Bu tür konuşmaları, işi bilen personeline yaptırmamak ayıp.. :)

Son düzenleme:

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hahayyy yarıldım yarıldım :D benim başıma gelen fırın sitesi için resim gerekti profesyonel makina ile gel çek dedi :mad:

mavivan

🌱Yeni Üye🌱
Aynı dert

Bende web tasarımı ve ticari yazılımlar satıyorum. Büyük bir firmaya web sitesi yapıyordum. 2 kardeşten biri şöyle olsun diyor hazırlayıp getiriyorum diğer kardeş bunu beğenmiyor yok olmadı değiştirelim diyor. En sonunda işi bıraktım benim başka işlerim var sizinle uğraşamam dedim açık açık adamlarda bi zonk etti. Çünkü alışmışlar herkes önlerinde eğilsin. Birde ticari programlara destek verirken servis olarak 40 tl alıyorum. Adamların tamamına yakını "ya iki tık yaptın 40 tl istiyorsun" diyorlar. Bende 2 tıkı öğrenmek için 12 yıl çalıştım işine gelirse diyorum şu ana kadar işine gelmeyeni görmedim. Yani eğilmeyin derim olmadı tersleyin bazen satmamak daha iyidir.

guraykurtoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yemin olsun son bir yıl içerisindeki tüm müşterilerimi anlatmış eksiksiz...

cengizhan123

🌱Yeni Üye🌱
çok doğru söylemissiniz valla halen böyle müşteriler çok insan ne yapacagını şaşırıyor valla...