Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Export Layers To Files için yardım

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Oldukça kalabalık layerler ile çalışıyorum ve bunları Tek işlem ile Web Formatında JPG kaydetmek istiyorum. ( Export Layers To Files ) çalışma mantığı istediğim gibi fakat kayıt işlemini Save As mantığı ile yapıyor ve haliyle resim KB si büyük oluyor ( Export Layers To Files ) WEb formatında kayıt etmesi için uyarlayamazmıyız. Action yapmaya çalıştım ama ondada uygun yöntemi bulamadım. Yardımcı olabilirseniz acilen sevinirim. Teşekkürler.

Benzer konular

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
PC kullanıcısı iseniz -> ctrl+shift+alt + s kısa yolu ile (save for web & device) web sitesinde kullanmak üzere dışa aktarım (export) yapabilirsiniz.

Mac için ; Alt shift + cmd (elma tuşu) + s ile yapabilirsiniz.

script : export layers to file - > png seçeneği seçili olmalı (işlem sonrası 72dpi crop + jpg yapabilirsiniz)

Not: herhangi programda Web için aktarım yapacak iseniz dikkat etmeniz gereken çözünürlüğün (resolution) 72 dpi olması,
Crop ile px ölçüleri ile ölçüler verilebilir. 72 dpi olarak crop ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
PC kullanıcısı iseniz -> ctrl+shift+alt + s kısa yolu ile (save for web & device) web sitesinde kullanmak üzere dışa aktarım (export) yapabilirsiniz.

Mac için ; Alt shift + cmd (elma tuşu) + s ile yapabilirsiniz.

Not: herhangi programda Web için aktarım yapacak iseniz dikkat etmeniz gereken çözünürlüğün (resolution) 72 dpi olması,
Crop ile px ölçüleri ile ölçüler verilebilir. 72 dpi olarak crop ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sanırım tam anlatamadım ihtiyacım olan şeyi. Action yada Script gibi bişi istiyorum ben Her layeri kendim tek tek kayıt etmekle uğraşmak istemiyorum ( Export Layers To Files ) gibi bir script yada Action ile bu işimi görmek istiyorum . Mesela ( Export Layers To Files ) İşlem adımları nedir onu anlamaya çalıştım aynısını Action hazırlarken uygulayıp sadece kayıt şekline Save Fow Web Eklerim diye düşündüm ama malesefişlemi yaparken hangi komutları kullandığını çözemedim. İlginiz içinde teşekkür ederim umarım sorunuma bir çare buluruz.

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım tam anlatamadım ihtiyacım olan şeyi. Action yada Script gibi bişi istiyorum ben Her layeri kendim tek tek kayıt etmekle uğraşmak istemiyorum ( Export Layers To Files ) gibi bir script yada Action ile bu işimi görmek istiyorum . Mesela ( Export Layers To Files ) İşlem adımları nedir onu anlamaya çalıştım aynısını Action hazırlarken uygulayıp sadece kayıt şekline Save Fow Web Eklerim diye düşündüm ama malesefişlemi yaparken hangi komutları kullandığını çözemedim. İlginiz içinde teşekkür ederim umarım sorunuma bir çare buluruz.

export Layers To Files öncesi (ölçek vermeden! 72 dpi crop yaptıktan sonra) işlemi png olarak kayıt ederseniz. Tek tek katmanları kayıt edecektir.

onun dışında web şablon işlemlerinde slice tool ile çalışmak daha doğru olur. parçaları save for web ile ayrı ayrı jpeg haline getirecektir.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Dökümanınız acıkken
Export Layers To Files menüsünden acılan pencereden Destination bölümünden layer nereye kaydetmesi gerektiğini ayarlıyorsunuz ;
file type bölümünden dosya türünü ;
Quality : 12 yaptıktan sonra RUN basın

1. Export Layers To Files kullanmadan önce için katmanların isimlerinin farklı olmalı çünkü aynı isimleri üst üste kaydeder sonuçta tek katman oluşur

2.Siz katmanlarını dışarı aktarın (bir klasör içerisine) jpeg. yada psd.

3. JPEG secerseniz katmanının örneğin A4 içinde küçük bir fotoğrafsa dışarı zemini beyaz bir A4 içinde dışarı çıkartacaktır.

4.Ben izlediği yol katmanları psd. uzantılı bir klasör içerisine cıkarıyorum nedeni ise psd zemin transparan geliyor bu bölümünde kesmek için ACTİON oluşturmaya başladım transparanı silmek için IMAGE >TRİM buradan transparan pixel secili oluyor OK basıyorum transparan bölüm siliniyor hemen ardında ölçülendirmek ve ya başka işlemler varsa onları yapıyorum kaydetme işlemine gelince Save as veya Save as for Web.. dosya türü (Jpeg) seciyorum ve bir klasöre kaydediyorum ve Photosop açık olan katman dosyasını kapatıyorum ve ACTİON kaydını durduruyorum

5.ACTİON tüm katmanlara uygulaması için FİLE > AUTOMATE > BATCH ve buradan gerekli yarlamları yapıyorum (katmanların klasörünü gösteriyorum vs vs)

Not: Biraz uzun oldu ama bu işlemleri yapmak en faz 5 dk

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
export Layers To Files öncesi (ölçek vermeden! 72 dpi crop yaptıktan sonra) işlemi png olarak kayıt ederseniz. Tek tek katmanları kayıt edecektir.

onun dışında web şablon işlemlerinde slice tool ile çalışmak daha doğru olur. parçaları save for web ile ayrı ayrı jpeg haline getirecektir.

Teşekkürler detaylı anlatımınız için . fakat yine çok dolaylı işlem oluyor bu şekilde . Yaptığım işi açıklayayım ben önce . belirli ölçüdeki PSD dosyamıza Model üzerinde çekilmiş Tekstil vS ürün resimlerini yerleştiriyorum ve bir psd yaklaşık 200 kadar layer içeriyor .. ve akşama kadar bu şekilde 1000 e yakın görsel ile uğraşıyoruz. Ben bunları Export layers to files ile önce TİF yapıp Sonra bir Action hazırlayıp Batch ile Save For Web olarak yeniden dönüştürebilirim . Fakat çoğuz zaman burada vakitle yarışıyoruz ve bu bile ekstra vakit . bu Yüzden bana PSD içerisindeki 200 Layeri Tek seferde Save For Web formatında kayıt edebileceğim bir action yada script yada herhangi bir araç lazım .. Tekrar teşekkürler. Umarım çok vaktinizi almıyorumdur :angel:

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
Dökümanınız acıkken
Export Layers To Files menüsünden acılan pencereden Destination bölümünden layer nereye kaydetmesi gerektiğini ayarlıyorsunuz ;
file type bölümünden dosya türünü ;
Quality : 12 yaptıktan sonra RUN basın

1. Export Layers To Files kullanmadan önce için katmanların isimlerinin farklı olmalı çünkü aynı isimleri üst üste kaydeder sonuçta tek katman oluşur

2.Siz katmanlarını dışarı aktarın (bir klasör içerisine) jpeg. yada psd.

3. JPEG secerseniz katmanının örneğin A4 içinde küçük bir fotoğrafsa dışarı zemini beyaz bir A4 içinde dışarı çıkartacaktır.

4.Ben izlediği yol katmanları psd. uzantılı bir klasör içerisine cıkarıyorum nedeni ise psd zemin transparan geliyor bu bölümünde kesmek için ACTİON oluşturmaya başladım transparanı silmek için IMAGE >TRİM buradan transparan pixel secili oluyor OK basıyorum transparan bölüm siliniyor hemen ardında ölçülendirmek ve ya başka işlemler varsa onları yapıyorum kaydetme işlemine gelince Save as veya Save as for Web.. dosya türü (Jpeg) seciyorum ve bir klasöre kaydediyorum ve Photosop açık olan katman dosyasını kapatıyorum ve ACTİON kaydını durduruyorum

5.ACTİON tüm katmanlara uygulaması için FİLE > AUTOMATE > BATCH ve buradan gerekli yarlamları yapıyorum (katmanların klasörünü gösteriyorum vs vs)

Not: Biraz uzun oldu ama bu işlemleri yapmak en faz 5 dk

Sizede çok teşekkür ederim .Normelde biz layerleri tek tek Save For Web & Devices komutu ile kaydediyoruz . Export layers to file - Katmanlarımı sorunsuz kaydediyor Fakat dosya boyutu yüksek oluyor Örn: Web formatı : 56KB Export to layers : 264 KB --- Layerlerim tam çalışma penceresi boyutunda zaten kırpılacak herhangi bir fazlalık çıkmıyor ortaya birebir pencere boyutunda kayıt ediliyor.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Şuan için Photoshop Portable kullanıyorum bu Scripts bende calışmıyor bunları denermisiniz umarım sizde calışır ve işinizi görür

İndirin

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
Şuan için Photoshop Portable kullanıyorum bu Scripts bende calışmıyor bunları denermisiniz umarım sizde calışır ve işinizi görür

İndirin

Teşekkürler. Şu an şirket de PC sorumlusu yok Şifresiz C:/ ye bişi kopyalayamıyoruz bayramdan sonra deneyip sonucu sizede bildiririm . umarım faydası olur. Teşekkürler tekrar ve iyi bayramlar hepinize.

sewimce

🌱Yeni Üye🌱

İndirin

Layer Saver i Resimde görününe şekilde uyguladım ama diğer resimde görünen uyarı çıkıyor ? sebebi ne olabilir acaba . Bu arada Photoshop 64bit çalışıyor bunun bi etkisi olabilirmi?

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
Layer Saver i Resimde görününe şekilde uyguladım ama diğer resimde görünen uyarı çıkıyor ? sebebi ne olabilir acaba . Bu arada Photoshop 64bit çalışıyor bunun bi etkisi olabilirmi?

Eklediğim resimler mesajımda çıkmıyor :/

Uygulama

Uploaded with ImageShack.us

Uyarı

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Size daha önce yollamış olduğum Scripts içindeki Layer Saver dün denedim CS5 ve CS6 calışmıyor fakat Photoshop CS3 calışıyor

Bunuda CS3 kullanabilirsiniz

sewimce

🌱Yeni Üye🌱
Size daha önce yollamış olduğum Scripts içindeki Layer Saver dün denedim CS5 ve CS6 calışmıyor fakat Photoshop CS3 calışıyor

Bunuda CS3 kullanabilirsiniz

Hallettik valla Çok sağolun CS5 kullanıyoruz bizde ama çalıştı sanırım ilk denemede gözden kaçırdığım bişi olmuştu o yüzden hata verdi.. Tekrar çok teşekkürler çok makbule geçti :)