Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Export Sorunu

mtozer

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Benim sorunum; herhangibir yazi yazdigimi farzedin bu yaziyi "convert curve" deyip vektore donusturuyorum. Daha sonra export yapip bmp veya jpg yapiyorum.

Benim kullandigim bir arayuz programi ile bunu "sadece vektor olan kismini" cıkar dedigimde bazi harflerin uclarinin acik oldugunu goruyorum.

Corelde export etmeden bakiyorum acık olan kenari yok. Bazi nesnelerde varsa bile "close curve" deyip kapatiyorum. Fakat export ettikten sonra bakiyorum baska yerleri acik kalmis.

yardimci olursaniz sevinirim.

Benzer konular

sevi tas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kullandığın yazı fontundan oluşan bir problem olabilir başka bir font denesene

mtozer

🌱Yeni Üye🌱
Dikkat edersen sadece yazi icin bahsetmiyorum. Diger olusturdugum nesnelerdede ayni seyi yapiyor.

Hazir clipart ile export yaptigimda bu problem olmuyor.

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
kullandığınız program başka dosya uzantılarını kabul ediyor mu.

JPG ve BMP de çizgiler ince ise pikselleşmeden açık gösterebilir.

mtozer

🌱Yeni Üye🌱
Plt uzantisinida kullaniyor fakat corel in plt sini acmiyor. Autocad ile plt yapinca da bos bir sayfa aciyor.

Sizce cizgi kalinligi ile mi ilgili diyorsunuz?

Peki plt ile ilgili ayarlar neyi ifade ediyor onu biliyormusunuz? export ederken cikan dialog penceresinde!

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
sorunun doğrumu anladım bilmiyorum. ancak neden vektör olan bir işi bmp den tekrar vektöre döndürdüğünü anlamadım. neden direk vektör olarak çalıştığın programa atmıyorsun.

birde köşeler derken kast ettiği ne. mesela arial büyük A harfinde sol alt kısımdaki keskin köşeye senin deyimin ile kçşe dersek, O harfine ne diyeceğiz. aynı sorun O harfindede oluyormu. öyleyse, pixelleşmeden kaynaklanan bir sorun olabilir.

bu durumda export yaparken içinin dolu olması, rezolasyonun yüksek olması ve tam siyah-beyaz olması sonucu etkiler gibime geliyor. di dene derim

kolay gelsin