emirkhan´isimli üyeden Alıntı
Biraz usta çırak ilişkisini bilmek gerekiyor bence. Yani "Tasarıma yeni başladım ilk tasarımım.lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin " deyip böyle bir çalışmaya yorum istiyorsan her seye hazırlıklı olmalısın bence. Cunku burası mesleki bir forum, çok ciddi moralini bozacak olan üstadlar olabileceği gibi "yeni bir çalışmaya nazaran son derece iyi" diyecek çalışmana sempati gösteren, seninle aynı seviyede ya da daha üst seviyede fakat calışmanla gercekten ilgilenmeyen ve senin ilerlemeni yanlış yönelendirebilecek yorumlarda alabilirsin. Bu ikiside senin ilerlemen için riskli mevzulardır. Bu işte yeni isen sana tavsiyem öncelikle gercekten kendi eleştirini kendin yapıp biraz emek harcayıp, araştırma yapıp yöneldiğin tasarım uzantısı ne ise web tasarım gibi o konuda biraz daha araştırmacı "kimler ne yapıyor, nasıl işler var bu sektorde vb " gibi cevreye işlere bakman. İlk cümleme dönersek usta çırak ilişkisi eskiden ulaşabildiğin cevrende, ilgilendiğin konudaki senden üst seviye insandı. Fakat simdi "usta google" var, "usta bu forum var" kısacası çok az bir emekle bütün ustalar ve onların işleri emrinde. Biraz daha irdele, araştır, çalış - yeniyim diye 1 saat etüd edip ikinci saat işlerini kimseye sunma. Ayrıca "Ben yeniyim" göreceli bir kavramdır. Mesela günde 1 saatten 1 haftalık calışma, emek, araştırma, sonuç 7 gün gibi görünsede gercekte 7 saattir. Günde 8 saatten 1 haftalık çalışma 7 gün gibi görünsede 56 saattir. Bir de bu denkelemin içine bizim meslekteki hızı, verimliliği, yaratım yeteneğini vb kavramları koyarsak bu denklemden çıkılamaz olur. En net sonuç yaptığın işin kalitesidir, öncelike seni tatmin etmesidir. Yukardaki basit aritmatikte bile 8 Haftalık bir "ben yeniyim" farkı vardır.
Şimdi ben sana soruyorum sence senin çalışman nasıl olmuş ? ..........alıntı
sizin kendi kendinize yorum yapabilmeniz dileğiyle....