Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand ve Brushes...

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
İyi günler ben photoshop ta çalıştığım bir tasarımda brush kullandım ve aynı tasarım freehand te yapmamı istediler. Photosho ta kullandığım brush ı freehan te nasıl kullanabilirim? Bir yolu var mıdır acaba ? Bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilir. Acil yapmam lazım.

Bir de photoshop a yüklendiği gib freehan de de brushes yükleniyor mu ? Yükleniryor ise nerden indirebilirim ?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayır böyle bir durum söz konusu değil.

Freehandde brush vardır ama sizin istediğiniz tarzda değil ve photoshoptaki brush efektlerine göre çok ilkeldir. Bu nedenle böyle bir şey yapmanız doğru değil.

Siz photoshop dökümanınızı .eps olarak kaydedip gönderin. Yanlız dökümanınız RGB olmasın CMYK olsun ona dikkat edin. Yeterli olacaktır.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Anladım da çok güzel söylüyorsunuz ama ben Save as yaparak jpeg kaydetmek istediğimde kaydedemiyorum ve eps olarak da. Önceden kaydediyordum. Ama bir kere png olarak Seva for Web and Devices ten PNG olarak kaydetmek isteidm çünkü Corel e atıcaktım. o işlemi yaptıktan sonra normal şekilde Save as tan jpeg olarak kaydedemiyorum. Jpeg olarak kaydetmek istedim de ise gene Save for Web and Devices ten kaydediyorum.
Sizce ne yapmam lazım bu durumda ?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Anladım da çok güzel söylüyorsunuz ama ben Save as yaparak jpeg kaydetmek istediğimde kaydedemiyorum ve eps olarak da. Önceden kaydediyordum. Ama bir kere png olarak Seva for Web and Devices ten PNG olarak kaydetmek isteidm çünkü Corel e atıcaktım. o işlemi yaptıktan sonra normal şekilde Save as tan jpeg olarak kaydedemiyorum. Jpeg olarak kaydetmek istedim de ise gene Save for Web and Devices ten kaydediyorum.
Sizce ne yapmam lazım bu durumda ?

Nasıl yani Photoshopta Save As'i seçtiğinizde EPS formatında kayıt seçeneği yok mu?
Hem corel'i falan karıştırmayın lütfen.

Anladığım kadarıyla siz photoshopta işinizi CMYK modunda yapmış ve matbaanıza baskı olsun diye göndermek istiyorsunuz.
Matbaanızda bana phtoshop gönderme freehandde gönder diyor. Öyle değil mi?

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Evet aynen öyle Ps CS4 kullanıyorum eps olarak kaydedemiyorum. Baskı için psd corel eps de çalışıyoruz demişlerdi. Bende phottoshop ta daha rahat çalışıyorum, oyüzden onu seçtim ama baskıya gönderirken sorun çıkmış ve freehand te yapmamı istedi. Dosyayı freehand te atarken de hata veriyor açılmıyor, açılsa zaten jpeg olarak gelir. Freehand te yapmak sorun değil ama photosop ta kullandığım brush ları freehand kullanamıyorum sorun orda nasıl işin içinden çıkıcam bilemiyorum :(

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet aynen öyle Ps CS4 kullanıyorum eps olarak kaydedemiyorum. Baskı için psd corel eps de çalışıyoruz demişlerdi. Bende phottoshop ta daha rahat çalışıyorum, oyüzden onu seçtim ama baskıya gönderirken sorun çıkmış ve freehand te yapmamı istedi. Dosyayı freehand te atarken de hata veriyor açılmıyor, açılsa zaten jpeg olarak gelir. Freehand te yapmak sorun değil ama photosop ta kullandığım brush ları freehand kullanamıyorum sorun orda nasıl işin içinden çıkıcam bilemiyorum :(

Photoshopta CMYK modunda, 8 bit pixel olan bir çalışmayı EPS kaydedememek olağan bir durum değil.

Şöyle yapalım, sanıyorum dökümanınız şu an layer halinde. Biz onu önce layer penceresinden Flatten image yapıp birleştirelim ve sonra Save As deyip eps kaydetmeyi deneyelim.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
demek istediğim Save As komutu verince sana böyle seçenekler sunması gerekir.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Yalnız bir şey dicem ben cmyk 16 bit 300 pixel olarak çalıştım. Aynı şey geçerli mi?

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Ooooo süperrrr yaaa nasıl teşekkür etsem azdır :) Allah razı olsun valla büyük sıkıntıdan kurtardınız.

Peki şimdi eps olarak kaydettiğimde freehand te rahat bir şekilde ve layerler görünür bir şekilde açılır mı yoksa jpeg olarak mı görünür ?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ooooo süperrrr yaaa nasıl teşekkür etsem azdır :) Allah razı olsun valla büyük sıkıntıdan kurtardınız.

Peki şimdi eps olarak kaydettiğimde freehand te rahat bir şekilde ve layerler görünür bir şekilde açılır mı yoksa jpeg olarak mı görünür ?

Eps olarak kaydettiğinizde artık dökümanınız layer'lı (katmanlı) olmaktan çıkmıştır. Zaten freehanda layerli olmasını mümkün de değildir.
Freehanda etiketinizin çoklu montajı yapılabilir sadece.

Siz matbaanıza eps formatında artık gönderebilirsiniz. kolay gelsin.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
denizcem bir şey daha sormak istiyorum. Photoshop ta freehand te olduğu gibi convert gibi durum var mı ? Neden soruyorum psd yi eps ye cevırdıgımde yazı ve sekıller bellı noktalı noktalı görünüyor tabi sade onlar değil tüm tasarım öyle :S onun öyle olmaması için napabilirim ?

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
büşra yazının layerine sağ tıkla orada rasterize type diye bi seçenek var ona tıkla

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
denizcem bir şey daha sormak istiyorum. Photoshop ta freehand te olduğu gibi convert gibi durum var mı ? Neden soruyorum psd yi eps ye cevırdıgımde yazı ve sekıller bellı noktalı noktalı görünüyor tabi sade onlar değil tüm tasarım öyle :S onun öyle olmaması için napabilirim ?

bu dediğininde olmaması gerekir. Sonuçta Flatten image yaptığında tüm layerlar birleşir ve artık photoshopta fontu olarak durmaz. Bir nevi convert de denilebilir. Ayrıca font layer'ini boş bir layer ile birleştirirseniz yine font halinden çıkarmış olursunuz.
Pınar67'ni de verdiği çözüm de yapılabilir.

Yazıların bozulması photoshopta mı oluyor, yoksa Freehand e import ettiğinde gördüğün kaliteden mi bahsediyorsun?

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Freehand te ımport ettığımde oluyor yani baskıya gönderdiğimde de öyle mi olur ?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Freehand te ımport ettığımde oluyor yani baskıya gönderdiğimde de öyle mi olur ?

Hayır elbette öyle olmaz.

Freehand eps dökümanlarının görüntüsünü bozuyor. Bu nedenle hiçbir sıkıntı olmayacak. Siz gönderirken freehande import ettiğiniz aslolan photoshop belgesini de göndermeyi unutmayın.

Mesela görselinizin uzantısını .tiff yaparsanız freehand'de daha net gözükür ama bu seferde freehand ağırlaşır.

Kolay gelsin.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Hımm anladım çok teşekkür ederim okadar şey öğrendim ki güya tasarım yapınca herşeyi bildiğimizi zannediyoruz güya. meğer ne ayrıntılar varmş. Çok saolun .
Size de kolay gelsin...

pınar67 sana da çok teşekkür ederim. Kolay gelsin...

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
rica ederim her zaman bildiklerimizi bilmediklerimizle pekiştirmek lazım her yeni şeyler öğreniyoruz bizlerde ben teşekkür ediyrum yardımcı olabildiysem ne mutlu keyifli tasarımlar.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hımm anladım çok teşekkür ederim okadar şey öğrendim ki güya tasarım yapınca herşeyi bildiğimizi zannediyoruz güya. meğer ne ayrıntılar varmş. Çok saolun .
Size de kolay gelsin...

pınar67 sana da çok teşekkür ederim. Kolay gelsin...

Siz tavsiyem çözüm ortaklarınızla ters düşmeyin matbaacınız, fotoğrafçınız v. b.
çünkü herbiri bize mesleğimiz açısından o kadar çok şey öğretirlerki inanamazsınız. ;)

nazik teşekkürün içinde ben mutlu oldum kolay gelsin.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Siz tavsiyem çözüm ortaklarınızla ters düşmeyin matbaacınız, fotoğrafçınız v. b.
çünkü herbiri bize mesleğimiz açısından o kadar çok şey öğretirlerki inanamazsınız. ;)

nazik teşekkürün içinde ben mutlu oldum kolay gelsin.

Aslın evet haklısınız etiketçi öyle birşey söylemeseydi ya da kendisi halletseydi bana birşey demeden ben bunları öğrenemiycektim. Herşey de bir hayır vardır işte boşuna demiyorlarmış :) benim için iyi oldu gerçekten ayrıca sorunu çözemeyince yapamadım demiyeceğim en azından bu site aracılığıyla sorumu sorarak öğrenme fırsatı bulduk gercekten cok iyi birşey.