Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafikerlik mi? web tasarım mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KTUKEK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Volkan Bey size bütün kalbimle inancımla katılıyorum :) aynen içimden geçenleri yansıttınız yazınıza. ancak şu var ki web tasarım işi artık öyle bir hale geldi ki;

* 14-15 yaşında ( yaşını küçümsemiyorum asla ) tasarımları çalarak web sitesi yaptığını zannedip; 30-40ytl'ye kadar düşürüyorlar bu güzelim mesleği...
Eee tasarımlarda çalıntı ve güzel olunca müşterileride bol oluyor. Ancak devamlılığı yok.

* bir resellere aylık 10 ytl verip sunucumuz var diye müşterilere yalan söyleyerek; 1 yıllık 100mb hosting'i 10ytlye satıyorlar.. 5 müşteri bulsam kar diyor 2 ay sonra kapatıp gidiyorlar..

müşterilerde de çok hata var. sadece msn yoluyla görüştükleri kişilerden web sitesi alıyorlar. Daha sonra forumlarda dolandırıldık diye yazılar yazıyorlar. Artık hosting forumlarının %99'unda hosting dolandırıcıları diye bölümler açıldı.
Bu kişilerden alışveriş yapılmasın diye bağırıyorlar dolandırılan kişi/kişiler..
ama hergün piyasa daha kötüye gidiyor.

biz; vergi levhamızdan faturasına, kdvsiden postasına kadar bütün işlerimizi düzgün ve itina ile yaptığımızda; bu kişilerin hobbala diye müşterileri kapmasından açıkça bıktım. ve ben ilk de değilim son da olmadığıma eminim.

kolay gelsin.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan Bey size bütün kalbimle inancımla katılıyorum :) aynen içimden geçenleri yansıttınız yazınıza. ancak şu var ki web tasarım işi artık öyle bir hale geldi ki;

* 14-15 yaşında ( yaşını küçümsemiyorum asla ) tasarımları çalarak web sitesi yaptığını zannedip; 30-40ytl'ye kadar düşürüyorlar bu güzelim mesleği...
Eee tasarımlarda çalıntı ve güzel olunca müşterileride bol oluyor. Ancak devamlılığı yok.

* bir resellere aylık 10 ytl verip sunucumuz var diye müşterilere yalan söyleyerek; 1 yıllık 100mb hosting'i 10ytlye satıyorlar.. 5 müşteri bulsam kar diyor 2 ay sonra kapatıp gidiyorlar..

müşterilerde de çok hata var. sadece msn yoluyla görüştükleri kişilerden web sitesi alıyorlar. Daha sonra forumlarda dolandırıldık diye yazılar yazıyorlar. Artık hosting forumlarının %99'unda hosting dolandırıcıları diye bölümler açıldı.
Bu kişilerden alışveriş yapılmasın diye bağırıyorlar dolandırılan kişi/kişiler..
ama hergün piyasa daha kötüye gidiyor.

biz; vergi levhamızdan faturasına, kdvsiden postasına kadar bütün işlerimizi düzgün ve itina ile yaptığımızda; bu kişilerin hobbala diye müşterileri kapmasından açıkça bıktım. ve ben ilk de değilim son da olmadığıma eminim.

kolay gelsin.

Kaliteli müşteri kaliteli hizmet bekler. "Onlar" sanmıyorum ki ciddi kuruluşlar olsunlar. Bizim işimiz işini ciddiye alanlarla. Zaten bahsettiğiniz gibi kuruluşlar fiyatı mümkün olduğunca aşağıya çekse bile daha da aşağısını isteyecek ve sonrada yaptığınız işede bir kulp takabilecek karaktere sahip işletmelerdir.

Ciddi olan herkese ciddi işler için buradayız. Sorunsuz ve kaliteli hizmet her zaman kazanır. Sabredin... Onlar size tekrar dönecektir.

Bulunduğum bölgede büyük bir zeytinyağı fabrikası bizden önce 500 ytl ye sitelerini yaptırmışlar. Bizimle görüştüklerinde sitesini kimseye gösteremediğini belirtti. Eğer aynısı olacaksa verdiği paraları geri almayı düşünürcesine anlaşma yaptık. Şu anda göğsünü gere gere sitesini herkese göstersiğini ifade ediyor. Bununla birlikte sitesine 5 dil ekletecek. İşte görüyorsunuz. Kaliteli iş isteyen insanlar kaliteli ve sorunsuz iş yapan insanları bulurlar. Bundan emin olunuz. Yılmayınız ve sözlerinizle bu mesleğe gönül veren arkadaşlarımızıda korkutmayınız. İşini düzgün yapan herkese ekmek var bu meslekte. İyi forumlar.

osmandinc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence 500 $ dolara site yapmak daha mantıklı ama site yaparken sözleşmeni ona gore yapıp siteyi yaptırana imzalatmalısın o zaman başın agrımaz ben oyle yapıyorum

akem_005

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.beseylulgazetesi.com
pardon 7 sene.. 99'dan beri web tasarım yapıyorum ve php kodluyorum. tabi 7 senedir profesyonel olarak yapmıyorum orası ayrı ancak; 7 senedir bu işin içerisindeyim..

nasıl bu yaşta bu işin içerisine girdin diye sorucaksınız :) gazeteci bir babanız; evinizde 2 bilgisayar olunca ilk internetle tanışıyorsunuz,, şans eseri birkere de abimle web tasarım kursuna gittim. Şimdi de buralardayım :)

babanla meslektaşız demek :D

babanla babamda meslektaş :D

babanla abimde meslektaş :D

babamla öbür abimde meslektaş :D

yaw ailece meslektaşız :D

bende ilk dergi çalışmamı yıllar önce yaptıydım 9-10 sene olmuştur. o zamanlar pc görmemiştik :D hem kasa hem monitör olan apple mac mi ondan vardı.. ufacık ekran meğersem bilgisayarmış :D:D :D işkence yaw :D

erdemcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemcagla.com
Ben Her ikisini de beraber götürüyorum ve grafiğide web tasarımıda iyi yapıyorum.3 yıldır site yapmaktayım fakat sizinki gibi bir sorunla asla karşılaşmadım...Yaptığım sitelerde hiçbir sorun çıkmadı.Uptade isteyen firmalar da hiçbir sorun çıkarmıyor.Hem iyi bir web sitesi iyi bir grafik bilgisiyle olusur.
Her iki dal da birbiriyle bağlantılı.Yani neden 2.si birarada olmasınki?

zombie

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.forum-tolgahansayisman.net
bence tabiki grafikerlik ben hem grafiker hem web master ım ama bana 1 ini bırak deseler web i bırakırdım çünkü grafikerlik çok başka bişey ben grfikaşk diyorum...bam başka bi hayat yani rüyalarda dolaşıp ta uyanınca içinin buruk olması gbi bişey... seviyorum abicim seviyorum gönüüül gönüül

mavi

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.2Kanji.com
Grafikerliğin sanat ile bağlantısı olduğu düşünüldüğünde herkesin grafiker olup olamayacağı tartışma konusu olabilir diye düşünüyorum.

Buda demek oluyor ki... Herkes coder olabilir ama grafikerlik içinde biraz yetenek olması gerekiyor (diye düşünüyorum).

İyi bir webmaster hem code hem de grafik ve tasarım bilgisine sahip olandır. Buna katılıyorum. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi iyi bir webmaster sadece işleyen bir sistem değil, müşterisine de grafik ve tasarımı hoş bir site sunan kişidir de. "Bence" Webmaster ve Web Programcılığının ayrıldığı nokta burasıdır.

Konuya dönecek olursak:

Bankaların, ya da diğer işletmelerin soyulma ihtimali olduğunu kimse yadsıyamaz. O zaman bu işletmeler de "eyvah ya soyulursak" diyip mesleklerini bıraksınlar mı? Dijital ortam güvenliği teknoloji oldukça var olacak bir tehlikedir. Kimse mesleğini bu yüzden bırakmasın. Bu gün en güvenli sistemler bile çökertiliyorsa. Bu onların daha da sağlam bir alt yapı ile geri dönmelerine vesile oluyorsa, yılmamak lazım. İkisini de ayıramıyorum. Hem webmasterim hem de grafiker tasarımcı. Seviyorum mesleğimi. Sizde sevin... İyi forumlar.

Duygularıma tercüman olmuşsunuz Volkan Bey :) Gerçekten güzel yazmışsınız.
Webmaster = Web Uzmanı ~Asla Grafikle Karıştırılmaması gerekir. . . İkisi birden yapılır neden yapılmasın hangisi ön planda diye sorarsanız tabiki Grafikerlik. Herkes Webmaster olabilir fakat herkes grafiker olamaz.

erdemcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemcagla.com
Grafikerliğin sanat ile bağlantısı olduğu düşünüldüğünde herkesin grafiker olup olamayacağı tartışma konusu olabilir diye düşünüyorum.

Buda demek oluyor ki... Herkes coder olabilir ama grafikerlik içinde biraz yetenek olması gerekiyor (diye düşünüyorum).

İyi bir webmaster hem code hem de grafik ve tasarım bilgisine sahip olandır. Buna katılıyorum. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi iyi bir webmaster sadece işleyen bir sistem değil, müşterisine de grafik ve tasarımı hoş bir site sunan kişidir de. "Bence" Webmaster ve Web Programcılığının ayrıldığı nokta burasıdır.

Konuya dönecek olursak:

Bankaların, ya da diğer işletmelerin soyulma ihtimali olduğunu kimse yadsıyamaz. O zaman bu işletmeler de "eyvah ya soyulursak" diyip mesleklerini bıraksınlar mı? Dijital ortam güvenliği teknoloji oldukça var olacak bir tehlikedir. Kimse mesleğini bu yüzden bırakmasın. Bu gün en güvenli sistemler bile çökertiliyorsa. Bu onların daha da sağlam bir alt yapı ile geri dönmelerine vesile oluyorsa, yılmamak lazım. İkisini de ayıramıyorum. Hem webmasterim hem de grafiker tasarımcı. Seviyorum mesleğimi. Sizde sevin... İyi forumlar.

grafikerliğin sanatla bağlantısı olduğunu söylediniz.Sanatla bağlantılı olan bir meslekte çalışan insanların liselerin veya üniv.lerin gerekli bölümlerinden mezun olmaları gerekmez mi? Tıp fakültesi bitirmeyene doktorluk yaptırıyolar mı?Ama ülkemizde grafik tasarım bölümünü bitirmemiş bir sürü grafiker var.Grafiker demek yanlış olur mac operatörü demek lazım.Operatör olsunlar art directorun dediklerini yapsınlar ona bir sözüm yok.operatörlere grafiker denmesi ve grafiker muamelesi gördüğü için bu meslek ayaklar altına alınıyor.
Alaylı grafikerler mi daha güzel, estetik, kreatif işler yapar? yoksa mektepli grafikerler mi? cevabını sizlerden bekliyorum

erdemcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemcagla.com
Duygularıma tercüman olmuşsunuz Volkan Bey :) Gerçekten güzel yazmışsınız.
Webmaster = Web Uzmanı ~Asla Grafikle Karıştırılmaması gerekir. . . İkisi birden yapılır neden yapılmasın hangisi ön planda diye sorarsanız tabiki Grafikerlik. Herkes Webmaster olabilir fakat herkes grafiker olamaz.

çok doğru söylediniz . herkes webmaster gibi kod yazabilir. kod yazmak için doğuştan gelen bir yetenek olması gerekmez.grafikerlik ve web tasarımcılık birbiriyle bağlantısı olduğundan aynı kişi yapabilir veya karşılaştırılabilir..

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aynen katılıyorum.

Ben her ikisinide severek yapıyorum.Çünkü web tasarım yaparken hazır şablon yerine kendim hazırlıyorum.Bu da web tasarımın içinde grafik tasarımının da olduğunu gösteriyor... Son olarak şunu söylemek istiyorum ; hazır bir web şablonuna yazı,resim vb eklemek web tasarım değildir.

biraz abes olacak belki söyleyecegim sey ama gercektir malesef.
yukarda arkadasımın yazdıgı yazıya aynen katılıyorum.
hazır web sablonu kullanarak yapılan bir web tasarımı; ingilizcesi iyi olan yada söyle söleyim programlar türkçe olsa pc kullanmasını bilen herkes web sayfası yapabilir. frontpage gibi windowsun içinde word gibi barınan bir programda bile yaparsınız. ama ne kadar kaliteli ve de güzel olur onun orası mechulll.. ekmegi ekmekciden almak lazım...

sagopa_yoo

🌱Yeni Üye🌱
bence grafik tasarım cunku hayal dunyanı sergılıyosun ama yanılmısda olabılırım cunku grafık tasarımcı oldugum ıcın bu daha ıyı gelıyo bana sımdı

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konudaki önemli tecrübelerimi anlatayım sizlere..
Şimdi arkadaşlar grafik tasarımın içerisinde normal yapılan grafik işlemlerine ayrıyetten web tasarımıda var. Ben ikisinide yapıyorum ama genelde hep sıkıntılı olmuştur benim için. Çünkü web alanı çok geniş içerikli bilgi sahibi edinilerek yapılan bir iştir. Grafik Tasarımın dışına çıkarak da web sitesini oluşturmak zorundasınız. Dışına çıkılan durum nedir dersek bu, tasarımcıyı ilgilendirmeyen ama bu Türkiye şartlarında yapmazsan olmaz dedikleri, Bilgisayar Mühendiliği bölüm alanına giren kodlama bölümüdür. ASP-PHP-ACTİON SCRİPT ya da herhangi bir başka bir yazılım dili bilmek zorundasınız. Ayrıca normal girafik işlerini tek programda yapabilirsiniz örneğin Corel gibi ama web tasarım yapıyorum derseniz özellikle profesyonel seviyede, Photoshop-Flash-Dreamweaver-ASP-PHP-ACTİON SCRİPT-JAVA SCRİPT gibi dilleride bilmek zorundasınız. Herkes aslında biliyor ki tasarımla pek bir alakası yok. Ben Grafik Tasarımcıyım asıl görevim tasarım kısmını yapmak gerisini program dili bilen birisi yapar. Gel gelelim ajanslara ajans sahibi bunları biliyorsan gel diyor ve vereceği maaşda ise kimse kolay kolay çalışmaz. Anlıyacağınız böyle olunca web işi ayrı bir alan gibi algılamalara gidiyor. Ajanslar grafik tasarımcının yanında ayrı birde yazılım dili bilen birisni almalı ya da freelance çalışıyorsanız ayrı bir yazılımcınız olmalı.

Gel gelelim bu işi ne seviyede yapmalısınız..
Ben Grafik Tasarım alanında kendime sınırlama getirdim, nasıl yaptığıma gelince.. Her web tasarım işini almıyorum, bakıyorum uygunsa kolay bir şekilde halledilecekse örneğin veritabanı gibi şeylerin olmadığı kodlarla kafa yormayacağım bir restaurant için web site yaparım. ama bana şirket için bir site yapılacak derlerse hemen kaçarım ordan da..:) Kendinizi sıkmadan rahatlık içerisinde yavaş yavaş ara sıra bu işi alarakda çalışabilirsiniz..
Kolay gelsin kalın sağlıcakla, sorularınız olursa beklerim..:)

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
grafikerliğin sanatla bağlantısı olduğunu söylediniz.Sanatla bağlantılı olan bir meslekte çalışan insanların liselerin veya üniv.lerin gerekli bölümlerinden mezun olmaları gerekmez mi? Tıp fakültesi bitirmeyene doktorluk yaptırıyolar mı?Ama ülkemizde grafik tasarım bölümünü bitirmemiş bir sürü grafiker var.Grafiker demek yanlış olur mac operatörü demek lazım.Operatör olsunlar art directorun dediklerini yapsınlar ona bir sözüm yok.operatörlere grafiker denmesi ve grafiker muamelesi gördüğü için bu meslek ayaklar altına alınıyor.
Alaylı grafikerler mi daha güzel, estetik, kreatif işler yapar? yoksa mektepli grafikerler mi? cevabını sizlerden bekliyorum
,

belliki bölümünü okumuşsun yoksa bu kadar kızmazdın

bende ünvsini okumadım ama grafiker olcam inş :) oparatör değil grafiker olcam ;)

hiç boşa şiddetlenmesin ünv bitirenler işini iyi bilen azimli olan her yere gelir ne alaka doktorluk ile

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Eğitim ŞART !!!
Ancak unutulmasın "Aşık VEYSEL" üniversiteye gitmemiş.=)

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
erdemcağlanın dediği bir gerçek var, o da bu işi sanat okulunda okumayıp dışarda bir süre kursa giderek öğrenen kişilere benim sanatçı demem mümkün değil. Bir gerçek daha var o da her güzel sanatlar fakültelerinden çıkanlarda sanatçı olmuyor ya da olamıyor. Bir gerçek daha var o da grafiker ile grafik tasarımcı farkıdır. Ben grafik tasarımcıyım çünkü sadece dizgicilik yapmıyorum yaratıcı tasarımım ile genel ve güncel özgün çalışmalarımla birleştirerek yaptığım için grafik tasarıcıyım derim kendime. grafikerlik sadece dizgiciliktir bana göre. Sanatçı olmak gerçekten kolay değil, emek ve cesaret ile bu işlerin üzerine gidildiğinde, ufkunu genişlettiğinde elde edersin..Deneyim, bilgi ve kültür sahibi olmak gereklidir. diyorum.. Kolay gelsin.. Kalın sağlıcakla..
Gökhan Tekin Aşık Veysel örneği biraz uçta kalmıyor mu ve de tek o kişi ve ya birkaç kişi diyelim bunları örnek gösterek dışarıda kendi kendine çalışan herkes tasarımcı ya da sanatçı demek biraz ciddiyet olgusunu kaçırmak demektir. Tarih boyunca bazı insanlar sanki Allah tarafından yetenek verilmiş gibi okul falan okumadan çok iyi seviyede herkese faydalı insanlar olmuştur. Ama bunlar nadiren yüzyılda bir veya iki kişi çıkan insanlardır.. Bunları herkese maletmek bence yakışmaz.. Kolay gelsin, kalın sağlıcakla..

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sanat mısırlıların duvara hiyeroglif kazımaları ile başlamıştır. ve zamanlada gelişmeye başamıştır. rönasans devri gibi kübizim akımı gibi.
leonardoda vinci insan oglunun anatomisini işleyip sanat akımına yön vermiştir. o zamanalr akademi bile yoktu.
okumak eğitim almak kadar güzel birşey yok ama dışardaki yenekli arkadaşları asla küçümsemeyin. o zaman leonardo gibi insanlarıda küçümsemiş olursunuz.

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanat mısırlıların duvara hiyeroglif kazımaları ile başlamıştır. ve zamanlada gelişmeye başamıştır. rönasans devri gibi kübizim akımı gibi.
leonardoda vinci insan oglunun anatomisini işleyip sanat akımına yön vermiştir. o zamanalr akademi bile yoktu.
okumak eğitim almak kadar güzel birşey yok ama dışardaki yenekli arkadaşları asla küçümsemeyin. o zaman leonardo gibi insanlarıda küçümsemiş olursunuz.

CorelDraw tabiki dışarıdan bu işi yapan arkadaşları küçümseme gibi birşey söz konusu değil. emek var ise saygımız herkese vardır, hiç bir emek küçümsenmemeli.. Ama sanatçı olmak kolay bir iş değildir. Bu işin okulunu okusun ya da okumasın..
Bu arada konu sanatçısın değilsin gibi bir algılama içerisine girerek baya değişti, grafikerlik mi web tasarımcılığı mı konusundan çıktı.. Kolay gelsin kalın sağlıcakla..

Erdem

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemerciyas.com.tr
ee arkadaşım hayat şartları ben her ikisini de yapıyorum malum yoksa geçim zor özellkle istanbul gibi bir yerde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...