Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İlk Dergi Çalışmam beğencekmısınız bakalım

tomuycuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Moderatör tarafında düzenlendi:

demoN

👑Efsanevi Grafiker👑
Kapaktaki yazılar çok karışık, belli bir düzeni yok.Forumdaki dergi tasarımlarını incelerseniz sizin için faydalı olacaktır.emeğinize sağlık.İyi çalışmalar:)

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slogan olarak kullandığın cümlen hatalı hatta ciddi hatalı..

"Türkiye'nin sevilen dergisi Sevgi Yumağı ilk dergisiyle sizlerle"

"Türkiye'nin sevilen dergisi" olmak için ilk önce biliniyor olması gerekir oysa slogan buna zıt kalıyor İlk kez çıkıyor çünkü.

Ayrıca ilk dergisiyle değil İLK SAYISIYLA SİZLERLE demek daha doğru.

Tasarımın için ise

Sevgi Yumağı dergimizin ismi olduğuna göre, onu yukarı alıp diğerlerinden daha büyük kullanalım.
Etrafında yeşil paspartu kullanmışsın bence gerek yok hem hoş durmuyor, hemde matbaa son kesiminde olabilecek kaymalar kimi yerde paspartunun ince olmasına sebep olur.

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆

"Türkiye'nin sevilen dergisi" olmak için ilk önce biliniyor olması gerekir oysa slogan buna zıt kalıyor İlk kez çıkıyor çünkü.

Tasarımın için ise

Sevgi Yumağı dergimizin ismi olduğuna göre, onu yukarı alıp diğerlerinden daha büyük kullanalım.
Etrafında yeşil paspartu kullanmışsın bence gerek yok hem hoş durmuyor, hemde matbaa son kesiminde olabilecek kaymalar kimi yerde paspartunun ince olmasına sebep olur.

Bu yorumlarda katılıyorum :wink:

emelbozan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Tasarımın için ise

arkadaşıma katılıyorum..
ayrıca sevgi yumagı sevgi yumağı... gönül derğahı gönül dergahı olamalı değil mi??

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir kaç düzenleme yapıldıktan sonra güzel olabilecek bir çalışma emeğe saygı yinede eline sağlık :D diyelim

serenay07

🌱Yeni Üye🌱
tipografi kullanımı yanlış, yazının tümü hatalı, font seçimi yanlış, boyutları yanlış, yerleşim yerleri yanlış, düzgün türkçe ile yazılmamış vs vs... yorum yapan arkadaşlara katılıyorum. bana göre sadece yapraklar güzel...

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
olmamış arkadaşlar hatalar demiş zaten bence çok dikkatli çalışmalısınız.işinizi dikkatinize verin derim

tomuycuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yuh be Arkadaşlar Ben ilk defa cızıyorum Bu kadar Umutsuzluga gectınız benı :(:( kalbım kırıldı ınsan bı emege saygı der serenay07 sen cok kırdın sozlerınle

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Yuh be Arkadaşlar Ben ilk defa cızıyorum Bu kadar Umutsuzluga gectınız benı :(:( kalbım kırıldı ınsan bı emege saygı der serenay07 sen cok kırdın sozlerınle

Buraya çalışma koyarken amacınız sanırım "olmuş, çok güzel, ilk ama süper, harika, mükemmel, mükemmel ötesi,vs..." gibi yorumlar almak mıydı acaba? Cevabın içten içe "evet" ama hiç kabullenmeyeceğinizi bildiğim halde yine de "evet" olduğunu neden düşünüyorum acaba?

Saygı çerçevesi içerisinde çalışmanıza yorumlar yazılmış, size yol gösterilmiş. Siz bunların üstüne bir de bu tarz bir uslüpla yaklaşarak daha baştan kaybediyorsunuz.

Amacımız ilerlemek, gelişmek değilse çalışma koymayalım olsun bitsin. Kimse de kırılmasın, kimse de boş yere buralara yazacağım birilerine yardımım olsun (yorum yapıp da zahmet eden arkadaşları kastediyorum) diye uğraşmasın. Bakın ne güzel herkes memnun.:)

Ha aman bana da kırılmayın: Emeğe saygılar efendim, saygılar.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆

Eğer işte sadece acemilik ve benzer zayıflıklar olsa önemli değildi. Ama dergi gibi kapsamlı bir işten bahsediyoruz. İlk kez bile olsa dergi yapacak adamın bazı şeyleri yalayıp yutmuş olması lazımdır.

Burdaki işten anlaşılıyorki bırakın grafiği, tasarımı, mizanpajı konu hakkında en ufak bir bilgi kırıntısı yok.

Olay basitçe bi program öğrendim iki tık tık yaptım bu çıktı meydana olayı.

Anlatmak istediğimiz bu. Bu bilgi düzeyiyle dergi yapmaya kalkarsanız bunun da sonucuna katlanmanız gerekir.

Önce okumalı araştırmalı ne nedir çğrenmeliyiz. Tipografi nedir?, mizanpaj nedir, dergi nedir, grafik tasarım nedir? ondan sonra daha küçük işlerden başlayarak ortaya bişeyler koymaya başlarsınız.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
yurdumun hala ajansa elinde word dosyası ile gelip biz dergi yaptik kaca basarsınız diye sormaya gelen insanları var. "Günün bombası" adam bana sen neyde tasarlıyorsun Picassa'da mi die sordu :p . Neyse bunlar bugünün haberleriydi. Dergiye gelince açıkçası ortada dergi olarak birşey göremedim. Elbetteki işlerinize karşı eleştiriler olacak. Eğer eleştiri almak istemiyorsanız ve takdir toplamak istiyorsanız o başka. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

tomuycuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkaşlar ben anlatamıyorum ben dıyorum ilk defa boyle bısey yaptım ama tamam eleştırebılırsınız ama insan derki arkadasım bunu boyle sunu soyle yap devam et İnş başarırsın ama sizler yani var bı kac kısı resmen ezdi geçti

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Konunuza yapılan yorumlardan galiba sadece sizin için duygusal değeri olanları okumuş ya da hepsini okuduysanız bile sadece dediğim tarzdakileri hatırlıyorsunuz. Bir daha okuyun bence. Hiç bilmeyen ve yeni başlayan biri için gayet doyurucu bilgiler verilmiş.

İyi çalışmalar.

tomuycuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:):) tamma ya pes ya Kötü yapmışım bişey demıyorum ama en guzelını yapıp vurcam masaya alın diyicem dergi kapagı nasıl yapılır die bakalım bu sefer ne dıyıcekler