Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tahmin etmiştim... Başarılı çalışmalar, kutlarım. O makina ile çekim yapmak zevklidir, ama ben 'ne olursa olsun manuel olsun, deklanşör sesi duyulsun' diyenlerdenim. Klasik bir fotoğrafçı cümlesiyle sonlandırayım; ışığınız solmasın
Gülcihan Hanım selam Bir dijital makine sahibi olursanız, ne kadar keyifli olacağını göreceksiniz. Ben de eski bir Zenit kullanıcısıyım; evet tabiki o makinenin yeri başkadır hepimizin kalbinde ama dijital bir makine kullanmadığınız için hala "manuel olsun" düşüncesine sahipsiniz. Düşündüğünüz gibi olmadığını kısa zamanda anlayacaksınız...
Sayın Hepyek teşekkürler. "Manuel" den kastınız bütün ayarlarının el ile yapılması ise; Gülcihan hanım bütün DSLR sınıfı digital makineler full manuel ayarlara sahiptir bazı compakt makinelerde dahi full manuel ayarları olan modeller mevcuttur
Makro çalışması yapan arkadaşları çalışmalarından dolayı kutlarım, ancak fotoğrafların yanında makinalarını ve bilhassa kullandıkları objektifleri belirtirlerse hem yapılacak yorumlar daha isabetli olur hemde tecrübelerinden faydalanma fırsatı doğar. Bol ışıklı çekimler dilerim..
Selamlar Fotoğraflar bir harika.Emeğinize sağlık Birşeyi çok merak ediyorum.Cahilliğimi mazur görün ama Bir sineği yanına yaklaşıp kaçmadan çekmeyi nasıl başardınız? :wink: Yada uzaktan çektiyseniz makineniz ve objektif ayarlarınız nasıldı?Uzaktan ve bu kadar net olması çok güzel ve bir okadarda şaşırtıcı.Sanırım D300 kullanıyorsunuz objektif ve ayarınız belirtilmemiş.Paylaşırsanız çok sevinirim.İki seneye kadar para birikince bende sizin makineden alacağım inşallah. :rofl: Ozaman belki bende çeker ve paylaşırım.Gerçi ozamana o makinenin üstüne neler çıkar kimbilir... Neyse emeğinize sağlık Sizi kıskanarak takip ediyorum :tongueout: Saygılar sevgiler
Selamlar Fotoğraflar bir harika.Emeğinize sağlık Birşeyi çok merak ediyorum.Cahilliğimi mazur görün ama Bir sineği yanına yaklaşıp kaçmadan çekmeyi nasıl başardınız? :wink: Yada uzaktan çektiyseniz makineniz ve objektif ayarlarınız nasıldı?Uzaktan ve bu kadar net olması çok güzel ve bir okadarda şaşırtıcı.Sanırım D300 kullanıyorsunuz objektif ve ayarınız belirtilmemiş.Paylaşırsanız çok sevinirim.İki seneye kadar para birikince bende sizin makineden alacağım inşallah. :rofl: Ozaman belki bende çeker ve paylaşırım.Gerçi ozamana o makinenin üstüne neler çıkar kimbilir... Neyse emeğinize sağlık Sizi kıskanarak takip ediyorum :tongueout: Saygılar sevgiler
genelde çektiğim fotoğraflar üzerinde EXIF denilen, fotoğraf makinesi ve objektife ait bilgiler bulunmakta. merak etmeniz durumunda fotoğrafı bilgisayarınıza kaydedip, sağ tıklayarak özellikler kısmından EXIF bilgilerini görebilirsiniz.
bu seride alan derinliği olan fotolar çekmeye çalıştım genelde. bazı fotoğraflar internet ortamına yüklememden dolayı netlik kaybına uğramış. özür dilerim.
bu fotolar d300 + Nikkor 105vr macro objektifiyle elde çekim yapılmıştır.