yorgunella
♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba arkadaşlar;
bir tutorial sitesinde gezerken, mac elması yapılışını gördüm sizler için bende çizdim ve adım adım yapılışını resimledim.. anlatıyorum umarım faydalı olur.. anlatımımda hatalarım varsa uyarırsanız sevinirim..
ilk adım boş istediğimiz ölçülerde bir sayfa açıyoruz. zemine istediğimiz bir renk veriyoruz. ben koyu bir renk kullandım. çünkü yaptığım çizimin ön planda durması için.. farklı layerlarda çalışmayı unutmuyoruz. her yaptığımız işlem için yeni bir layer açmamız gerekli.. bu bize değiştirmek istediğimiz şeyleri değiştirmekte zaman kazandıracaktır.
pen tool ile elmamızı çiziyoruz.
beğendiğimiz tonda bir yeşil renk ile dolduruyoruz. (yeni layerda)
ve blending modunun menülerini aşağıdaki gibi ayarlıyoruz..
ve daha sonra ki adımda ise yeni bir layer açıp elmanın üstüne dalgaları çizmeye başlıyoruz..
her çizdiğimize yeni bir renk veriyoruz..
elmanın üstündeki yaprağı unutmuyoruz.
yaprağın blending özellikleri de aşağıdaki gibi olmalıdır..
elmanın kenarına küçük bir beyazlık çiziyoruz. tam ısırılmış bölgeye..
ve aşağıdaki blending özelliklerini ayarlıyoruz..
yumuşak uçlu brush seçip beyaz veya sarımsı bir renk ile opacityi düşürerek parlaklık veriyoruz.. bunun için dodge tool da kullanılabilir..
elmanın altına siyah bir elips çiziyoruz..
elipsi seçili hale getirim ctrl+shitf+I yapıyoruz.. yani uzun yolu ile select/ inverse..
ve select/ featherdan featherı %50 veriyoruz (ctrl+alt+D)
arkasına artık istediğiniz zemini uygulayabilirsiniz..
NOT: tutoriali bitirdikten sonra birşey farkettim arkadaşlar :rofl:
macim bozulduğu için PC te çalıştım
ve sonunda da "ölene dek mac" yazıyor
biraz tezat oldum
umarım bu kısma takılmazsınız :utann:
bir tutorial sitesinde gezerken, mac elması yapılışını gördüm sizler için bende çizdim ve adım adım yapılışını resimledim.. anlatıyorum umarım faydalı olur.. anlatımımda hatalarım varsa uyarırsanız sevinirim..
ilk adım boş istediğimiz ölçülerde bir sayfa açıyoruz. zemine istediğimiz bir renk veriyoruz. ben koyu bir renk kullandım. çünkü yaptığım çizimin ön planda durması için.. farklı layerlarda çalışmayı unutmuyoruz. her yaptığımız işlem için yeni bir layer açmamız gerekli.. bu bize değiştirmek istediğimiz şeyleri değiştirmekte zaman kazandıracaktır.

pen tool ile elmamızı çiziyoruz.

beğendiğimiz tonda bir yeşil renk ile dolduruyoruz. (yeni layerda)

ve blending modunun menülerini aşağıdaki gibi ayarlıyoruz..

ve daha sonra ki adımda ise yeni bir layer açıp elmanın üstüne dalgaları çizmeye başlıyoruz..

her çizdiğimize yeni bir renk veriyoruz..

elmanın üstündeki yaprağı unutmuyoruz.

yaprağın blending özellikleri de aşağıdaki gibi olmalıdır..

elmanın kenarına küçük bir beyazlık çiziyoruz. tam ısırılmış bölgeye..

ve aşağıdaki blending özelliklerini ayarlıyoruz..

yumuşak uçlu brush seçip beyaz veya sarımsı bir renk ile opacityi düşürerek parlaklık veriyoruz.. bunun için dodge tool da kullanılabilir..

elmanın altına siyah bir elips çiziyoruz..

elipsi seçili hale getirim ctrl+shitf+I yapıyoruz.. yani uzun yolu ile select/ inverse..
ve select/ featherdan featherı %50 veriyoruz (ctrl+alt+D)

arkasına artık istediğiniz zemini uygulayabilirsiniz..
NOT: tutoriali bitirdikten sonra birşey farkettim arkadaşlar :rofl:
macim bozulduğu için PC te çalıştım