Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Resime(surata) Ölü Efekti Verme

fixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1.ilk önce efekti uygulayacağımız resmi ve çatlak resmini açıyoruz.

örnek resımlerımız=
girl38bk.jpg

texture02pa.jpg

2.bu resme çatlak resmi ile efekt vereceğiz. bunun için uygun bir resim bulmalıyız ve ilk resmimizin boyutunu çatlak resmimize göre yeniden boyutlandırmalıyız.
3. iki resmi de açtıktan sonra yüz resmini layer bölümünden duplicate ile 1 adet çoğaltıyoruz. yeni oluşan layer'a image/adjustments/desaturate (CTRL+SHIFT+U) uyguluyoruz.
4. bu yeni layer'ın blending mod'unu Soft light yapıyoruz.

5. çatlak resmini sürükleyip bırakarak bu resmimize kopyalıyoruz. daha sonra da daha önceki iki yüz layer'ının arasına taşıyoruz.
6. çatlak resmimizi biraz genişletip yüzün tamamını kapsayacak şekilde ayarlıyoruz(döndürme vs size kalmış önemli olan uygun şekilde oturtmak). bunun için çatlak layer'ı seçili iken edit/free transform(ctrl+t) bsıp istediğimiz büyüklüğe getiriyoruz.

bu esnada çatlak resminin tüm resmini kaplamasını sağlamalıyız ama çatlak resmini büyüterek değil,çoğaltarak. bunu yapmak için layer da çatlak resmimiz seçili iken alt+sürükleme ya da duplicate komutu ile bir kopyasını daha çıkarabiliriz . ben bu çalışmada 3 kopya daha çıkardım.
ya da sadece çatlak resmini uygun yere getirip, gereksiz kısımları silebilirsiniz.
7. çatlak resmini bu şekilde sonlandırdıktan sonra, bu tüm çatlak layer larını seçip "merge layers" komutu ile tek layer' a dönüşmelerini sağlıyoruz.

mergeby7secopyid5.jpg

en son olarak da yeni layer'ın blending modunu "color burn" yapıyoruz. burada "multiply”, "overlay” ve “soft light” da kullanabiliriz.
8.şimdi gerçekçilik katmak için biraz renk ayarı yapmamız gerekiyor. bunun için en alttaki layerı seçip, image/adjustments/hue saturation dan renk ayrlarına giriyoruz, sonra da ölü rengine benzetmeye çalışıyoruz

renkby7wkcopyrc6.jpg

the end
sonu9af.jpg

alıntıdr.

Son düzenleme:

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
:D ilginç bişey....

med_cezir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Paylaşım için teşekkürler,emeğinize sağlık...

ayjo

🌱Yeni Üye🌱
korku fılmlerını aratmayan bır calısma olmus:)tskler cok gusel...

fixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben tsk ederım arkdaslar yorumlarınız ıcın begendıgınıze sevındım

OnLyNuR

🌱Yeni Üye🌱
aaa qüZeLim çOcuqu ne Hale qeTirDinis ßakmaya KoRKtum waLLa çOq gerçEKçi ;)

ttpac16

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel olmuş biraz korkutucu ama gerçekten değişik bir çalşıma ellerine sağlk

sibel_b

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok ürkütücü olmuş, emeğine sağlık

mtn2000

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gözü açık bi ölü. çocuk resimlerini böyle şeylerde kullanmayalım.

buket topal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gerçekten çok güzel hergün yeni şeyler öğrenmek heycanlandırıyo beni kendi resmimin üstünde aynı çalışmayı uyguladım paylaşım için teşekkürler

fixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gözü açık bi ölü. çocuk resimlerini böyle şeylerde kullanmayalım
abartmanın anlamı yokı adam kendını bunu uygun gormus yapmıs, bak mesela BUKET TOPAL resmı ustunde denemıs,resım secmek kısnın kendısıne aittir.

gerçekten çok güzel hergün yeni şeyler öğrenmek heycanlandırıyo beni kendi resmimin üstünde aynı çalışmayı uyguladım paylaşım için teşekkürler

begendıgınıze sevındım, tskler.

Jokont

🏅Acemi Tasarımcı🏅
190.jpg

ayarlarda küçük değişiklikler yaptim böyle bişey çikti ortaya :D
Paylaşım için teşekkürler..

Eniac

🌱Yeni Üye🌱
Güzel bir çalışma ellerine sağlık ;)

togay90

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel bi çalışma olmuş ama keşke gözlerede bi çare bulursan çalışma tam olur.