Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri : Retro Text Efekt

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
23 Mar 2008
Mesajlar
4,835
Tepkime puanı
173
1. Çalışmaya başlamadan önce https://www.dafont.com/sega.font?text=PSDTUTS linke tıklayarak çalışmada kullanacağımız fontu indirmelisiniz.

2. 800 x 800 px – 72 dpi bir döküman açalım. Layer penceresinde Background’a çift tıklayıp Layer haline getirelim ve dolgusunu Siyah yapalım. Daha sonra Text Tool aracı ile yazımızı yazalım. Şekildeki Text ayarları uygulayalım. Ben üst yazı için 100 pt, alt yazı için 72 pt kullandım.

Not: sizin yazdığınız text için punto değişik olabilir

step1copyll6.jpg

3. Yazımızı yazdıktan sonra biraz üzerinde oynama yapalım. Bunun için yazı ayar penceremizi açalım (Window > Character). Harflerin arasını biraz daraltıyoruz. Ayrıca bu palet üzerinde renk ayarlarını da değiştirebilirsiniz. Dersimizde ben # e59710 renk tonu kullandım. Bu renk altın efekti uygulayabilmek için ideal renkitr. Daha sonra Ctrl + T yardımı ile yazıyı biraz genişlettim. Üstteki ve alttaki yazıyı birbirine hizalamak amacıyla (blok) yazıdaki harf aralıklarını (espas) düzenlemiş olduk.

step2copydd4.jpg

4. Daha sonra yazı için şekilde gösterilen ayarları uygulayalım.

step3copydn1.jpg

5. Bu adımda yazımızı pixele dönüştüreceğiz (Rasterize Type). Ama önce yazımızdan bir kopya daha alalım (Dublicate Layer) (Ctrl + J). Bundan sonraki tüm işlemleri kopya aldığımız text üzerinde yapacağız. Rasterize type işleminden sonra Ctrl + T (Transform) sağ tık ile açılan menüden Perspective seçeneğini seçelim. Daha sonra resimde gösterdiği gibi sağ üst köşeyi tutup biraz yukarı taşıyoruz. (yaptığınız işlem sonucu yazınız şekilde yanda gösterildiği gibi olmalı)

step4copyvq9.jpg

6. Daha sonra Rasterize edilmiş layerdan iki kopya daha alıyoruz. Layerların isimlerini şekilde gösterildiği gibi değiştiriyoruz. Ön (Front) – Orta ( Mid) – Arka (Back). ‘Arka’ isimli layeri seçip klavye üzerine yön tuşlarını kullanarak 2 px kadar sağa taşıyoruz. ‘Orta’ isimli layeri seçip aynı yöntem ile 1 px kadar sağa taşıyoruz. Daha sonra mevcut 3 layeri Shift Tuşu ile beraber seçip Ctrl + G (Group) yapıyoruz.

step5copyum3.jpg

7. Daha sonra ‘Orta’ (Mid) layeri seçip Fill - % 0 uyguluyoruz. Blending Options ile Gradient Overlay sekmesine tıklayıp şekilde gösterilen ayarları uygulayalım.

step6copykh4.jpg

8. ‘Ön’ layer üstünde yeni bir layer daha açıyoruz. Ctrl tuşuna basarak ‘Ön’ layer üzerine tıklıyoruz. Bu işlemden sonra Yazımız seçili hale gelmeli. Daha sonra şekilde gösterildiği gibi Gradient Tool ile yeni layer üzerine sol üst köşeden sağ alt köşeye gradient çekiyoruz. Blending Mode : Soft Light

step7copyym1.jpg

9. Daha sonra yeni bir layer açıyoruz. Siyah dolgu rengi verip Filter – Render – Lens Flare; Brigthness -%100; uygulayoruz. Işık efektini yazı üzerinde istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Blending Options : Soft Light. Daha sonra bir layer daha açıyoruz ve ayşı şekilde Filter – Render – Lens Flare ile değişik yazının başkabir yerine bir ışık daha yerleştiriyoruz. (Şekilde görüldüğü gibi) İkinci ışık uyguladığımız layer üzerine Vector Mask uygulayıp, o mask üzerine siyah – beyaz gradient yapalım.

step8copyff4.jpg

10. Şimdi tüm layer (Background hariç) Shift tuşu ile beraber seçelim Ctrl + E (Merge Layers) ile seçili tüm layerları birleştirelim. Şimdi bu layerı çoğaltalım, Ctrl + T ile transform haline getirip üzerine sağ tuş ile tıkladığımızda açılan pencereden Flip Vertical seçeneğini seçelim. Yazımızın altı üstüne geldi. Bu layeri üst tarafı altta düz görünen layerin altına gelecek şekilde hizalayalım. Fakat yansıma yapabilmek için düzeltme yapmamız lazım. Ters hale getirdiğimiz layera Ctrl + T yapıp bu sefer sağ tuş ile tıklayıp Skew seçeneği seçiyoruz. Şimdi yazımızı düz görünen yazının yansıması gibi görünecek şekilde ayarlıyoruz. Sol üst köşeden tutup düzeltiyoruz. Daha sonra Vektor Mask veriyoruz, mask üzerine siyah – beyaz gradient uyguluyoruz.

step9copysv3.jpg


11. Bu iki layer arasına yeni bir bir layer daha açıyoruz Siyah dolgu rengi veriyoruz. Filter – Render – Lens Flare : Movie Prime - %100; Belnding Options – Color Dodge uyguluyoruz.

step10copykv5.jpg


12. Bu layeri çoğaltıp Blending Options Color Dodge’tan Linear Dodge (add) olarak değiştiriyoruz. Bu layeri en alta gönderiyoruz .

step11copyub9.jpg

13. Yeni bir dokuman açıyoruz 40x2 px kadar. Selection Tool ile resimdeki gösterildiği gibi yarısını seçip siyah dolgu rengi veriyoruz. Sonra Edit > Define Pattern menüsüne ulaşıp yeni bir isim veriyoruz.

step12copynt3.jpg

14. Tekrar eski çalışmamıza dönüyoruz. Background layer üstünde yeni bir layer açıyoruz. Edit > Fill menüsüne ulaşıp az önce kayit ettığımız Patterni seçiyoruz ve işlemi onaylıyoruz. Pattern uyguladığımız layera Layer > Layer Styles >Color Overlay, # dd04ad ile dolgu veriyoruz. Layer opacity’i - %64’e kadar düşürüyoruz.

step13copylz5.jpg

15. Son olarak Pattern verdiğimiz layeri seçip Ctrl + T ile transform haline getirip, 90 derece çeviriyoruz (resimdeki gibi) Çevirdikten sonra tekrar Ctrl+T yapıp sağ tuş ile çıkan menüden Perspective seçmeliyiz. Şimdi sol üst köşeden tutup yukarı taşıyoruz. Zemindeki çizgilere perspektif uyguluyoruz. Çalışmamızı sonlandırdık.

step14copyui7.jpg

Kolay gelsin...

Çeviri:kasta095


ads1zng3.jpg
 

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,864
Tepkime puanı
83
Emeğine sağlık kasta.
 

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
26 Şub 2008
Mesajlar
7,264
Tepkime puanı
176
Emeğinize sağlık Melisa abla, harika bir çeviri olmuş :)
 

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
30 Tem 2007
Mesajlar
2,141
Tepkime puanı
85
Web sitesi
gncart.com
Melisa abla ben yokken ortalık sana kaldı vallahi bütün dersleri sen yayınladın :D Şu Öss bitsin..Benden kork o zaman :)

Eline sağlık...
 
Üst