Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Rotuş

emekli06

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Rötuş işlemlerini kendi çapımda burdan öğrendiğim gibi yapıyurom güzelde oluyor ama yapamadığım bir şey var. Bazen kaşları biraz koyulaştırmak, dudaklara renk verip parlatmak ve gözleri canlı yapmak bunları beceremiyorum. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba? Resimli anlatım şeklinde. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar sunarım.

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
forumda iyice araştırdın mı rotuş ile ilgili dersler vardı

kara11kara

🌱Yeni Üye🌱
Ctrl J ile katmanı kopyala sonra kaşlar için image içinde parlaklık kontrasta gel,kaşların olmasını istediğin şekilde parlaklığı azalt,duruma göre kontrast ta verebilirsin,sonra katmana gelip katman maskesi içinde tümünü gizleyi seç,fırçayı al ve koyulaştırmak istediğin yere fırça ile boyar gibi,dışına taşırmadan uygula,hepsi bu...

Dudaklar içinde aynı işlemi yapacaksın ama bu sefer ton-doygunluğu açıp dudakların olmasını istediğin ayara gelene kadar doygunluğu artıracaksın ve yine katman maskesi,fırça ile uygulayacaksın...Bilmem anlatabildim mi.....

emekli06

🌱Yeni Üye🌱
Sayın kara11kara cevabınız için teşekkür ederim. Ben photosop'u yeni öğreniyorum henüz. Yazdığınızdan anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım ve benim anlayabileceğim bir şekilde şöyle yaptım.
Ctrl+J---Adjestments--Brightness/Contrast.....
Layer Mask---Hide All---Brush......
Şayet doğruysa lüten bu şekilde geri kalan işlemleri yazabilirmisiniz.

kara11kara

🌱Yeni Üye🌱
Aynen öyle brush ile uygulamayı yaptıktan sonra bitmiş oluyor,Ctrl E ile katmanları birleştiriyorsunuz.Dudaklar ya da başka bir bölge için yeniden aynen tarif ettiğim gibi baştan başlıyorsunuz.Tabi bu sefer hue/saturation kısmından devam ediyorsunuz....

emekli06

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim denemeye devam edeceğim. Takıldığım yerde tekrar yardım talebinde bulunurum. İyi günler.