)) Arkadaş ben 10 sene önce web tasarımı yapıyordum ben grafik tasarımcı değilim web tasarımcısı gözüyle bakıyorum ha 10 senedir de yazılım yapıyorum bu işlerde kusura bakma ama arkadaşım senden çokk daha fazla deneyimim ve tecrübem ve yaşım var ki senin gibi adamlara üniversitelerde eğitim veriyorum web programcılığı dalında ... ""Kuyruk acısı olan insanlar laf sokmaktan arkadaşa yardımcı olabilecek yorumlar yapmamışlar bile."" bu yorumuna çok güldüm senin kimse böyle algılamamış konunun sahibi bile böyle bir yorum yazmamışken senin böyle yorum yazman asıl senin kuyruk acısının ve hatta dahada üst seviyelerde acılara sahip olduğunu gösterir , senin uslubuna göre boşa laf terazisi kurmaya çalışıyorsun ...Web tasarım demek sadelik demek değil grafik tasarımla web tasarımı karıştırmamak gerekli bence burda tartışılması gereken şey bu paylaşımı yapan arkadaşın el becerisidir. Bende web sitesi tasarlıyorum aynı zamanda grafik tasarım işleride alıyorum. Bu tasarıma yorum yapmak gerekirse eğer tek tip bir font kullanılabilirdi. Ayrıca en üst kısmı harika fakat en alt kısmıda süslemen görselliği bozmuş. Alt kısmı arka plan renginde düz olarak yapsan daha iyi olur. Sağ taraftaki duyuru olan kısmıda değiştirmelisin. Son olarakda menünün yazı tipi hoş durmuyor değiştirmen iyi olacaktır. (Türkçe font kullanmaya da dikkat edersin.) Son olarak çok fazla gözü yormamaya da dikkat et.
1-- Ayrıca grafik tasarımcı dediğimde benim ilk aklıma gelen şey herkezin anlayacağı ve hayranlık uyandıracak iş demektir,karmaşıklık değil ve ben orda karmaşa görüyorum. Katılmıyorum bu düşünceye çünkü konudaki çalışma web sitesi olarak tasarlanmış! Grafik tasarımla karıştırmamak lazım.
2-- Neden üniversiteye göre yorum yapılıyor anlamış değilim. Belki arkadaş daha yolun başında yada belkide ondan böyle cıvıl cıvıl renkli bişey olsun istenmiştir. Kuyruk acısı olan insanlar laf sokmaktan arkadaşa yardımcı olabilecek yorumlar yapmamışlar bile.
3-- Bu kadar zahmetli bir işe kalkıpta olmamış kaldır çöpe at diyen mantığı anlamış değilim.
4-- Keşke arkadaşın hatalarını görebileceği eleştiriler olsaydı. Neden küstürmek yada yaptığı şeyden nefret ettirmek için çaba harcanıyor gibi hissediyorum?
5-- "Bence sonuçta ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ dahada güzel bişey yapabilirdi açıkcası beyenmedim bir üniversiteye göre"
Bu cevabıda anlamış değilim doğrusu maksat yazı yazmak mı acaba? Üniversite kalkıp bu adama yap demedi belki. Belki kendi çıkıpta serbest çalışma yaptı. Ya da ne bileyim üniversite denilince gözünüzde ne olarak görüyorsunuz? Tamam resmi bir kurumdur olabilir daha sadede olabilirdi. Neyse daha fazla gerilmeye gerek yok.
Siteyi tasarlayan arkadaşım biraz daha üzerinde çalışır ve birkaç arkadaşla birlikte dediklerimi uygularsan iyi bir iş çıkacağına eminim.
Not: Mesajın sahibiyle veya herhangi bir kimseyle tanışıklığım yoktur. Yanlış anlaşılmasın kimseyi övme ya da yerme amaçlı yazmadım.
)) Arkadaş ben 10 sene önce web tasarımı ....................
Maalesef çok karmaşık olmuş daha ciddi üniversite kurumsalına uygun olması lazım böyle tasarısal açıdan konuyla alakasız ve gayriciddi duruyor...
Siz kişisel olarak neden gerilim yaratma derdine düştünüz ki??
Öncelikle yazdığınız herşeye saygı çerçevesini bozmadan bana yakışan şekilde cevap vereceğim.
Demişsiniz ki ; Arkadaş ben 10 sene önce web tasarımı yapıyordum ben grafik tasarımcı değilim web tasarımcısı gözüyle bakıyorum ha 10 senedir de yazılım yapıyorum bu işlerde kusura bakma ama arkadaşım senden çokk daha fazla deneyimim ve tecrübem ve yaşım var ki senin gibi adamlara üniversitelerde eğitim veriyorum web programcılığı dalında ...
Cevabım : Anlatmam gerekirse bende 10 yıldır bu işin içindeyim. Son 9 yıldır eğitim hayatım vardır. Kaldı ki bir eğitimci olarak bilgisayar sektöründe yılların değil verilen emeğin önemli olduğunu (1 sene bile olsa) ara verdikten sonra hiç birşeyin eskisi gibi olmadığını bilmeniz gerekirdi. Ve belki de sizden kat kat daha fazla bilgiye de sahibimdir ya da siz dediğiniz gibi benden yüzlerce kat daha iyisinizidir. Siz benden yaşça büyük olabilirsiniz saygım sonsuzdur. Ancak eğitimci asla kendini öğrencilerinden üstün görmemeli ve öğrencisi olabilecek insanlara örnek olmalıdır. Görüyorum ki siz öğretmen değil işletmecisiniz ve eğitiminiz sadece iş icabından kaynaklanıyor. Ben ise bu işe gönül vermiş yeni nesil insanlara bildiğini aktarmaktan zevk duyan bir öğretmen olacağım ve oluyorumda!
Demişsiniz ki; "Kuyruk acısı olan insanlar laf sokmaktan arkadaşa yardımcı olabilecek yorumlar yapmamışlar bile."" bu yorumuna çok güldüm senin kimse böyle algılamamış konunun sahibi bile böyle bir yorum yazmamışken senin böyle yorum yazman asıl senin kuyruk acısının ve hatta dahada üst seviyelerde acılara sahip olduğunu gösterir , senin uslubuna göre boşa laf terazisi kurmaya çalışıyorsun ...) Hadi bu kadar çok şey yazdın bi tek sen yardımcı oldun arkadaşada bundan önce yazan arkadaşların yazdıklarını niye tekrar ediyorsun , senin bu yazdıklarını zaten diğer arkadaşlar yazmışlar neyi kanıtlamaya çalışıyosun ki böyle uslubsuz saygısızca kelimelerle milletin yazdığını yazarak ????
Cevabım ; Kuyruk acısından kastım asla ve asla eleştiride bulunan insanlara değildi hatta dediğim laf sadece 1-2 kişiye idi. Paylaşan arkadaş saygısından belkide bişey demedi veya gerilim artmasın diye sineye çekmiş olamaz mı? Ben sizin yaptığınız saygısızlığa aynı üslupla cevap vermeyeceğim. Yazdıklarınızı eminim ki düşünmeden yazdınız. Çünkü ben üslupsuzca ve saygısızca kelimeler sarfetmedim. Sadece sinir sınırımı aşmış olabilirim. Kaldı ki siz kendi üslubunuzun (bir eğitimci olarak) farkında değilsiniz!! Ben milletin yazdığını yazmadım sonuçta gördüğüm şeyleri yazdım. Ben şunu kanıtlamaya çalıştım yapılan eleştirilere hiç bir lafım yok.! Lafım belkide resme bile bakmadan üniversite bazında düşünüp yorum bırakanlara verilen emeğe saygı duymayan insanlara birşeyler anlatmaya çalışmaktı. Ben dediğiniz gibi yardımcı olmaya çalıştım ve asla diğer mantıklı eleştirerlere laf atmadım ve kimsenin söylediğini almadım.! Yazdıklarımı düşünerek sakin bir şekilde okursanız eğer üstünüze alınacağınız birşey olmadığını da göreceksiniz!
Demişsiniz ki ; Kimse kaldır çöpe at demiyor herkez eleştiriyor... Sen niye eleştirdin o kadar çok şeyi tekrar ettin arkadaşa ...Ama sen belli ki daha çok gençsin ve eleştiriden anlamıyorsun ... Daha web tasarımcı olamamışsın sen arkadaş...Çok toysun sen bir müşterinin günde kaç yüz tane site değişikliği istediğini , kaç yüztane hiç anlamadığı halde eleştiri yaptığını bilirmisin ...
Cevabım : Bence siz asıl hala eğitimci olamamışsınız ki konuşma tavrınız ve üslubunuz benden daha küçük birine aitmiş gibi duruyor.! Yine tekrarlıyorum kaldır çöpe at diyen insanlar emin olun ki eleştiri yapmamışlar. Ve benim laf söylediğim kişiler sadece onlardı. Ben eleştiriden gayet de iyi anlıyorum ki sizin eleştirinize sizin bana verdiğiniz gibi değil daha düzgün bir şekilde cevap veriyorum. Ben web tasarımcıyım demediğim halde böyle "sen olmamışsın daha" demeniz sadece savunmaya geçmenizden, ne diyeceğinizi bilememişlikten ve yazımı anlamamışlıktan kaynaklanmaktadır. Ben toy değilim ve yaptığım sitelere veya tasarımlara o kadar emek veriyorum ki kalkıpta günde yüz kez site değişikliği istenmiyor.! İstenen değişiklikler mantıklı olduğu sürecede 1000 kerede değiştirmiş olsa da benim hoşuma gider eksiklerimi görmek.! Demek ki siz yeteri kadar emek vermiyorsunuz veya yaptığınız işi yeteri kadar sevmiyorsunuz.! Hiç anlamayan adamlarla defalarca çalıştım ve bilmeyen anlamayan o adamlara neyin ne olması gerektiğini hiç yılmadan anlattım. Sonuç olarak beni bilmeden yargılamanız sonucunda yanlış kanılara varmışsınız ve söylediğiniz cümlelerde zerre kadar düşünme yetisi olduğunu sanmıyorum.
Demişsiniz ki ; Bizler sizlere öğretiyoruz ahh ama eğetemiyoruz ki , eğitebilsek ilk önce şu herkezin ben tasarımcıyım ben şuyum buyum diyen adamın ağzına mühür koyacazda diyemeyecekler, dahaki 13 senelik tecrübemle hala o kadar çok şey çıkıyo ki bilmediğim , Tabiki arkadaş zorlanacak tabiki bişeyleri önce başaramayacak belki bazı zamanlar nefret edecek ama yılmazsa başaracak ,,,sen bunları biliyormusun ? İşin cemeresi ne demek ? ,,, en iyisine gitmenin bir bedeli vardır ? Eğerki sen bu bedeli vermediysen arkadaş sende daha tasarımcıyım şuyum buyum deme , o da demesin .. . ... ..
Cevabım ; Yazımı tekrar okursanız eğer ben kesinlikle ben şuyum ben buyum demedim. Ama görüyorum ki siz öğretmenliğinizle baya gurur duyuyorsunuz. Ancak şunu da belirteyim ki şu bozuk türkçe yazınızla ve konuşma üslubunuzla zerre kadar öğretmenlik yetisine sahip değilsiniz. Bence asıl siz öğretmen olamamışsınız. Kendinizden yaşça küçük kişilere öğretici yanınızı gösterseydiniz daha hoş olurdu. Unutmayın ki öğretmenlikte veya bilişim sektöründe 13 yılda boşa geçirilen süre karşısında dolu dolu emek harcanarak geçirilen 1 sene bile daha iyidir. (Size asla 13 yılı boşa geçirdiniz de demiyorum kendimide sizden üstün görmüyorum.) Ancak siz bile kabul ediyorsunuz bilmediğiniz çok şey olduğunu. Bende herşeyi biliyorum havasında değilim ve yazımda da o tarz yazmadım. Yazınız boyunca gördüğüm şey hep beni küçük kendinizi büyük görmenizden kaynaklanan hırpalamalar var. Daha da emin oldum ki yazımın tamamını bile okumadığınıza ve düşünüp yazmadığınıza. Arkadaş elbette yorulacak zorlanacak ancak doğru eleştirilerle doğru yolu bulacak buna bir sözüm zaten yok. Tekrar ediyorum zaten benimde eleştirilere en ufak bir lafım yok! Benim hayata verdiğim mücadelenin zerre kadarını verdiğinizi de sanmıyorum. Teknik lise bilgisayar yazılım bölümü mezunuyum ve şuan bilgisayar öğretmenliği bölümü okuyorum 3.sınıftayım bu kadarı size ne kadar cereme çektiğimi ne kadar tecrubeli olabileceğimi kanıtlamıştır sanırım! Ancak ben hala şuyum buyum demiyorum yazımda da demedim! Sadece geleceğin öğrencilerine örnek olacak ve hakkıyla gururla öğretmenlik yapmaya çalışacak ve yapabilmek için elinden geleni yapacak öğretmen adayıym.
Son olarak
Ayrıca sizin bu yazınızada kendi yazımda zerre kadar dil uzatmadım bu konuda size katılıyorum. Burda eleştiri yapmışsınız buna diyecek lafım yok olamaz da!!
Diğer arkadaşlardan konu amacından saptığı için özür dilerim. Daha önceki yazımda sadece ve sadece eleştiri yapmayanlaradır!
Evet arkadaşım bu kadar çok uzun şeyler yazmışsın ama 12-13 senedir c.martesi pazar demeden günde en aşağı bir fiil 14 saatten fazla bilgisayar başında geçirmek sosyal hayatı öldürmek hatta arkadaşların suratını bile unutmak bunun yanında halaki tekrar ediyorum senin gibi arkadaşlara eğitim varmek eğer tecrübe , fedakarlık değilse senin gözünde lafım yok (ki sen daha öğrencisin öğrencilik yıllarımı saymıyorum ) ...Kimin hayatta daha fazla sancılı dönemler çektiği tartışılır ha eğitimci olduğuıma ve tecrübeme dil uzatıyorsun ama daha önceki mesajlarıma bakarsan ne tür mesajlar buraktığımı yada konular açtığımı ; insanlarla paylaşım yapmaya çalıştığımı yada eğitimimi tecrübemi zaten anlarsın dememe gerek yok ama ben demiyorumki dünyanın 1 numarasıyım elbette benden iyi ustalar çkacaktır/vardır onlarında ellerinden öpecek kadar da olgunumdur . Halaki savunuyorum senden başka kimsele yara , gocunma gibi tarz ve uslublar kullanmamışken sen bana uslubsuz diyorsun ama yukardaki uslub senin yazdığın tarz yara gocunma gibi kelimere cevaptır burda seninle mesleğim tecrübem yada yaşım hatta yıllarımı boşmu geçirmişim diye tartışacak yada seninle yarışa girecek değilim (burda senin şahsi olarak hiçbir hakaret etmediğim halde uslubuna uygun düşüncelerimi yazdığım ve çoğu satırlarım genelleme olduğu halde sen şahsıma burda birçok yerde hakaretler ediyorsun bide ne hikmetse eğitimci olmama takılmış durumdasın , daha çok gençsin daha öğrencisin o yüzden bu şahsi hakaretlerini ve bu yazdıklarının birçok cümlesini kayileye almıyorum , gülüp geçiyorum) ...Bu gibi forum sitelerinde insanın tecrübesi zaten yaptığı paylaşımlar açtığı konuların içeriğidir o sebeble burda satırlarca benim sensin senin yaşın benim yaptığım diye yazmaya gerek yok . Bu kadar yazı yazmışsın belli çok sinirlenmişsin ama sinirlerine madem olgunsun senin tabirinle bu işi yapıyorsun karşı bir düşünce/tez/öneri gelince hakim olmalısın değilmi
) .Sonuçta halaki ben diğer arkadaşların yazmış olduğu yorumları senin üstte yazdığın yorumlarda görüyorum farkı yok tek farkı yara gocunma gibi kabaca tabirlerdir
)
)) Arkadaş ben 10 sene önce web tasarımı yapıyordum ben grafik tasarımcı değilim web tasarımcısı gözüyle bakıyorum ha 10 senedir de yazılım yapıyorum bu işlerde kusura bakma ama arkadaşım senden çokk daha fazla deneyimim ve tecrübem ve yaşım var ki senin gibi adamlara üniversitelerde eğitim veriyorum web programcılığı dalında ... ""Kuyruk acısı olan insanlar laf sokmaktan arkadaşa yardımcı olabilecek yorumlar yapmamışlar bile."" bu yorumuna çok güldüm senin kimse böyle algılamamış konunun sahibi bile böyle bir yorum yazmamışken senin böyle yorum yazman asıl senin kuyruk acısının ve hatta dahada üst seviyelerde acılara sahip olduğunu gösterir , senin uslubuna göre boşa laf terazisi kurmaya çalışıyorsun ... Hadi bu kadar çok şey yazdın bi tek sen yardımcı oldun arkadaşada bundan önce yazan arkadaşların yazdıklarını niye tekrar ediyorsun , senin bu yazdıklarını zaten diğer arkadaşlar yazmışlar neyi kanıtlamaya çalışıyosun ki böyle uslubsuz saygısızca kelimelerle milletin yazdığını yazarak ????
Kimse kaldır çöpe at demiyor herkez eleştiriyor... Sen niye eleştirdin o kadar çok şeyi tekrar ettin arkadaşa ...Ama sen belli ki daha çok gençsin ve eleştiriden anlamıyorsun ... Daha web tasarımcı olamamışsın sen arkadaş...Çok toysun sen bir müşterinin günde kaç yüz tane site değişikliği istediğini , kaç yüztane hiç anlamadığı halde eleştiri yaptığını bilirmisin ... Bizler sizlere öğretiyoruz ahh ama eğetemiyoruz ki , eğitebilsek ilk önce şu herkezin ben tasarımcıyım ben şuyum buyum diyen adamın ağzına mühür koyacazda diyemeyecekler, dahaki 13 senelik tecrübemle hala o kadar çok şey çıkıyo ki bilmediğim , Tabiki arkadaş zorlanacak tabiki bişeyleri önce başaramayacak belki bazı zamanlar nefret edecek ama yılmazsa başaracak ,,,sen bunları biliyormusun ? İşin cemeresi ne demek ? ,,, en iyisine gitmenin bir bedeli vardır ? Eğerki sen bu bedeli vermediysen arkadaş sende daha tasarımcıyım şuyum buyum deme , o da demesin .. . ... ..
Anlatmam gerekirse bende 10 yıldır bu işin içindeyim. Son 9 yıldır eğitim hayatım vardır. Kaldı ki bir eğitimci olarak bilgisayar sektöründe yılların değil verilen emeğin önemli olduğunu (1 sene bile olsa) ara verdikten sonra hiç birşeyin eskisi gibi olmadığını bilmeniz gerekirdi. Ve belki de sizden kat kat daha fazla bilgiye de sahibimdir ya da siz dediğiniz gibi benden yüzlerce kat daha iyisinizidir. Siz benden yaşça büyük olabilirsiniz saygım sonsuzdur. Ancak eğitimci asla kendini öğrencilerinden üstün görmemeli ve öğrencisi olabilecek insanlara örnek olmalıdır. Görüyorum ki siz öğretmen değil işletmecisiniz ve eğitiminiz sadece iş icabından kaynaklanıyor. Ben ise bu işe gönül vermiş yeni nesil insanlara bildiğini aktarmaktan zevk duyan bir öğretmen olacağım ve oluyorumda!
:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Eğitimci seviyenizi dahada aşağıya çekmeyin isterseniz. Çünkü okuma veya okuduğunuzu anlama gibi bir probleminiz var galiba.Bu şahsi hakarettir bana beyinsiz deme cürretinde bulunuyosun mesleki açıdan tecrübesiz demek başkadır beyinsizlik başka şeydir . Çok uzatuyor ve çok çirkinleşiyorsun ....Ama ben uzatmıyacağım ve artık konu dışına çıkmayacağım..Sende artık düzgün paylaşımlar yap bence....
Farkındaysanız konu forum başlıgından oldugunca uzaklaşmış.Web tasarımcı oldugunuzu göz önünde bulundurarak forumlarda genel olarak konu baslıgının dısına cıkılmaz...iyi günler