Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

uzman illustrasyon yapan arkadaşlar 1 bakar mısınız?

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
S.A. Arkadaşlar ben size bayağıdır merak ettiğim bir konuyu soracağım.

Bazı portfolyolarda görüyorum resmen sanat eseri yapmışlar. Moda tasarımı olsun, portre olsun vs. vs.

Benim merak ettiğim?

Böyle çalışmaları;

1) Tamamen akıllarından mı yapıyorlar?
2) Bir resme yada manzaraya bakarak mı yapıyorlar?
3) Mevcut bir çizim yada fotoğraf üzerinden path brush vs ile mi yapıyorlar?

Bunu sormammın nedeniyse ps kullanıyorum ve grafikerlikte bana en çok uyanın çizim yapmak olduğunu yakın zamanda keşfettim.

Mevcut bir resmin yada çizimin üzerinden profesyonelce olmasada gayet iyi çiziyorum boyuyorum vs.

Bir resme vs. bakarak çalışmayı pek denemedim ama ilk seçenenekten daha çok zorlanacağım gibime geliyor. Ama sonuç olarak yaparım.

Ama beni asıl düşündüren tamamen kafamdan bir portre manken manzara vs çizmek. Bunun gelişmesi için ne yapmam lazım? Kendi fikirlerim var ama gerçekten siz uzman arkadaşlardan bana fikir vermenizi rica ediyorum.

İkincisi farzedelim ki bir resmin üzerinden bir çizimi yada fotoğrafı 10 numara resmedersem. Bu beni tatmin etmiyor sanki. Kopya çekiyormuşum, bu sanat değilmiş gibime geliyor. Fakat bundan çok keyif alıyorum. Sanki asıl sanatçı olmak için o şaheserleri tamamen kafadan yapmak gerekiyor gibime geliyor. Yanlış mı düşünüyorum?

Son olarakta konuyla alakasız ama ben photoshopu çok çok iyi olmasada iyi kullanıyorum. Ama vektörel programlarda eksiğim var. Bu nedenle iş bile bulamıyorum :( Bana program önerirmisiniz artı ve eksileriyle. çat pat corel biliyorum. Adobe Illustrator mu yoksa freehand mi? şu an ismek'in kursuna gidiyorum ve orada başlangıç seviyesinde illustrasyon öğretecekler. Ama ben kararsızım. Kararımı verirsem gece gündüz demeden kitlenip öğrenmek istiyorum. Hangi vektörel programı geliştireyim?

Bana birkaç öneri ve bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim. Saygılar

Benzer konular

soyluturk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
okansoyluturk.deviantart.com
kendini program olarak kisitlama ama baslangic olarak illustrator cok isine yarayacaktir, ayrica referans alinarak yapilan calismalara asla calinti olarak degerlendirilmemeli, senin o referansin uzerine kattigin deger olarak gorulmeli, artik dijital sanat yada dizayn adi her neyse bilgisayar uzerinden hazirlanan hersey artik bir sanat dalidir, nasil bir tablo hem yagliboyadan, suluboyadan yada ne bileyim kolajdan'da yapilabilirse illustrator ile ps ile corel ile yada yuzlerce programlarla yapilabilir. ve sonucta gorduklerinden duyduklarin izlediklerinden etkilenmemen olasi degil o yuzden calismalarinda onlardan esinlenmen cok dogal, esinlenmek ayri tirtiklamak ayridir, baskasinin calismasini alip uzerindeki birkac rengi degistirip birkac ekleme cikarma yapmak o eseri ucuzlatmaktan ve kendini kucultmekten baska ise yaramaz. ayrica resimler bakilarakta yapilabilir,referans alinarakta yada hayal edilerek de yapilabilir iste bu da senin hayal gucun, bu isi sevmen ve yeteneginle alakali. yeri geldiginde kendi desenini kendin olusturmali, kendi brushini hazirlamali, kendi fontunu hazilayabilmelisin. bazen gordugum bir calismaya kendimi oyle kaptiriyorum ki bu kac layerda yapilmis hangi program kullanilmis action kullanilmis mi vector mu 3d'mi diye dusunmeden kendimi alamiyorum gelmek istedigim nokta su; bence bu isi yapabilmenin en onemli sarti her iste oldugu gibi isi cani gonulden sevmek.... sonucta bol bol cizmeli butun yenilikleri takip etmeli teknikleri arastirmali trendleri takip etmeli calismalarina kendinden birseyler katmali isinin uzerine cok emek harcamali bu isi gonulden sevmelisin yaptiginin alin teri oldugunu unutmamali yaptigin isin hakkini almalisin....

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dediğin gibi zaten başka birinin çalışması üzerinde oynama yapmak çok çirkin birşey. Bu şekilde insan nasıl tatmin olabilirki insan ilk başta kendini mutlu etmek için yapmalı çalışmasını en azında ben öyleyim. Şu an rahatlıkla örneğin bir fotoğraftaki mankeni çizim haline dönüştürüyorum boyuyorum boyutlandırıyorum. Ama bana sıfırdan insan çiz deseniz zorlanırım gerçekçi yapamam. Vücüt orantıları tutmaz. Masal kitaplarındaki karakterlere benzer ancak. Ayrıca persfektif ışık gölge insan anatomosi hakkında çok eksiğim var. Ne yalan söyleyeyeim bu yaşıma kadar hiç çizim yapmadım desem yeridir. Ama bundan çok keyif aldığımı yeni keşfettim. Ve aklıma inanılmaz fikirler geliyor ama kağıda yada ekrana dökemiyorum oda eksiklerimden. Şimdi grafik tablet alacağım inşAllah o zaman daha güzel şeyler çıkacağını umuyorum. Ve internette dokümanlar buldum çok faydalı onlardan da çalışmayı düşünüyorum. Ve şunu anladım ki program bir şekilde öğreniliyor o basit, önemli olan bir kağıt bir kalemle de harikalar yaratmak ve ben bunun peşindeyim. Ve o harikalarıda daha sonro programlarla zenginleştirmek. Çok yazdım galiba ama şu sıra çok heycanlıyım :) ve bir an önce uzmanlaşmak için var gücümle çalışıyorum. Yorumunuz için çok teşekkürler, çok sağolun.

isbasdas

🌱Yeni Üye🌱
dostum grafiker değilim, çok iiyi olduğumu da söyleyemem ama, illustrator işini fazlasıyla görecek gibime geliyor,ecizane tavsiye, hele bir de photoshop ta varsa, on numara beş yıldız olur. kolay gelsin.

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
İlustrator, photoshop ve benzeri programlar çizdiğiniz resime hava katmaya güzelleştirmeye, değiştirmeye olanak sağlayan programlardır.Çizebileceğin boş bir kağıt üzerine herhangi bir şey yoksa işine yaramayacaklardır...
Eğer ilüstrasyon yapmak istiyorsan, programları bir kenara koyup bir kurşun kalem ve beyaz bir kağıtla ne yapabilirim diyerek başlaman gereklidir.
Usta bir ilüstratöre yada karikatürcüye özenerek başla ama kesinlikle bire bir kopya yapma...
Kopya yapman kendini kandırmaktan başka bir işe yaramaz...
Yapabileceğin şey kağıda yansıttığın hayal gücün ve yeteneğinle kısıtlı ise bu programlar sadece artı değer katar...
Eğer elinde 0 varsa 0 + olur ki , bu da sıfıra eşit oluyo:)

Bol bol pratik yapmanı öneririm sözün özeti olarak....

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için kusura bakmayın yeni gördüm cevaplarınızı.
Çizim konusunda deneyimim yok, ortaokuldayken kız çizerdim herkes beyenirdi başka bişey yok ama :D ama geçenlerde kağıdı elime aldım bi tane canavar yaptım bence fena olmadı. aynadan kendimi çizdim o da benzedi sanki, sonra desen çalışması yaptım bence o olmuştu yani. Sanki çizdikçe gelişiyorum gibime geldi daha birkaç çalışmada. Yeteneğim var mı henüz çözemedim çünkü bu zamana kadar çizim yapmadım. Ama içimde inanılmaz bir çizme hissi var. Aklıma çok güzel şeyler geliyor aklımdakini tam anlamıyla kağıda dökebilsem çok güzel şeyler çıkacak gibime geliyor. Bende şimdi anatomi persfektif gibi dokümanları inceliyorum. Tablet aldım öyle duruyor birkaç deneme yaptım beyenmedim. Biraz sabırsızlıkta var tabi o müthiş illustrasyonları yapmaya çalışıyorum kafamdan olmuyor :S sonra kağıda çizdiğim şeyleri photoshopta ne yapacağımı bilemedim :S path lamı çizim de boyayayim direkt mi boyayaım napayım bilemedim. Yani sözün özü inanılmaz bir istek var, güzel fikirler var ama icraat yok :) Kağıda dökemiyorum tam olarak. Bakarak yada üzerinden geçerek birşey yapmak istemiyorum tamamen hayal dünyamdan ama olmuyor. Üzerinden geçerek bir fotoğrafı resmedeyim dedim. Bir ton path oldu sıkıldım en son. Dediğim gibi nasıl bir yöntemle hangi sırayla yapacağımı bilemedim. Ben bir ara buraya çizdiğim bir iki şeyi yüklerim sizde bir bakarsınız yetenek var mı diye. Sanırım şimdilik bakarak ve üzerinden geçerek birşeyler deneyeceğim. Çünkü dikkat ettim çizdiklerim hafızama kazınıyor. Mesela bakarak kendimi çizdikten sonra yüz hatlarını orantılarını kafamdan daha rahat çizmeye başladım. Çok uzun oldu galiba heves işte. Ama hevesle kalsın istemiyorum iyi çizmek ps de düzenlemek flashla canlandırmak vs ilerde de 3d max vs. hayaller çok ama nerden başlayacağımı bilmediğim için tökezledim :S